شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

دنیای اقتصاد: در سال‌های اخیر، کود و سم سهم قابل توجهی از سبد کالای کشاورزی را تشکیل می‌داد اما طی سال های اخیر واردات آن به شدت کاهش یافته است که این موصوع می تواند امنیت غذایی کشور را به مخاطره بیاندازد.

در بازار پررقابت امروز، ادامه دار بودن عرضه خودرو و خدمات پس از فروش مناسب، به معیارهای کلیدی خریداران خودرو تبدیل شده و این خدمات نه تنها بر میزان رضایت مشتریان تاثیر مستقیم دارد، بلکه به اعتبار برندهای خودروسازی و شرکت‌های عرضه‌کننده نیز کمک شایانی می‌کند.

    یکشنبه، ۰۲ دی ۱۴۰۳
  • رئیس اتحادیه مرغداران میهن تشریح کرد

    صنعت دام و طیور پس از حذف ارز ترجیحی

    رئیس اتحادیه مرغداران میهن از جراحی صنعت دام و طیور در دوره‌‌های قبل انتقاد کرد و گفت: «صنعت آماده جراحی مجدد نیست و ما خواهان برداشتن ارز ترجیحی به صورت تدریجی هستیم.» حمید کاشانی در برنامه «ایران فود» همچنین پیش‌بینی کرد که «بخشی از صنعت طیور در ۵ سال آینده به صورت کامل صنعتی شود و بخش دیگر در یک دوره طولانی‌‌تر از ساختار سنتی فاصله بگیرد.» مشروح گفت‌وگو با این فعال صنعت طیور را در ادامه می‌خوانید.
  • تجلیل رئیس اتاق ایران از بانک ملی

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران گفت: بانک ملی ایران همواره به عنوان حامی تولید و صنعت کشور با تامین مالی و تخصیص اعتبار، گام‌‌‌های حمایتی بسیار بلند و مهمی برای توسعه کشور برداشته است.
    شنبه، ۰۱ دی ۱۴۰۳
  • معادله اصلاح قیمت انرژی

    به سبب قیمت‌‌‌گذاری دستوریِ تقریبا هر چیزی در اقتصاد ایران، قیمت حامل‌‌‌های انرژی نیز دستوری تعیین می‌شود و هر از گاهی سیاستگذاران و اقتصاددانان به یاد اصلاح قیمت‌ها می‌‌‌افتند، به این امید که واقعی شدن قیمت‌ها به تخصیص بهینه منابع و البته کاهش فشار بر بودجه دولت کمک کند. با این حال آنچه که حداقل نگارنده این یادداشت از اظهارنظرها و تحلیل‌‌‌های سیاستگذاران و اقتصاددانان برداشت می‌کند، آن است که به حامل‌‌‌های انرژی و قیمت آنها مشابه دیگر کالاها و خدمات نگاه می‌شود. یعنی یک رابطه معکوس بین قیمت انرژی و مصرف آن وجود دارد و اگر قیمت انرژی را افزایش دهیم، مصرف آن کاهش می‌‌‌یابد، صرفه‌‌‌جویی بیشتر می‌شود و در غایت امر، تخصیص بهینه منابع انرژی اتفاق می‌‌‌افتد و رفاه جامعه بیشتر می‌شود.
  • ارزآوری کلیدی فولاد خوزستان

    شرکت فولاد خوزستان با اختصاص ۵۰‌درصد از تولید خود به صادرات، به یکی از ارکان مهم تامین ارز غیرنفتی کشور تبدیل شده است. این سهم قابل‌توجه، علاوه بر اثبات توان بالای رقابتی این شرکت در عرصه بین‌المللی، نقش کلیدی مجموعه فولاد خوزستان را در تقویت منابع ارزی کشور به نمایش می‌‌‌گذارد.
  • توسعه دریامحور منطقه ویژه لامرد

    وزیر صنعت، معدن و تجارت که به منظور بازدید از ظرفیت‌ها و میزان پیشرفت‌های صورت گرفته در منطقه ویژه اقتصادی لامرد حضور یافته بود پس از بازدید میدانی از زیرساخت‌ها و برخی سرمایه‌گذاری‌ها در نشست تخصصی و جمع‌بندی این سفر گفت: «منطقه ویژه اقتصادی لامرد متناسب با برنامه‌‌های اقتصاد دریامحور باید گسترش بیشتری یابد.»
  • تحلیل مدیرعامل بانک سینا از تکامل سازمان

    به عقیده مدیرعامل بانک سینا، هدف بازرسی و نظارت باید بهبود امور و تکامل سازمان باشد. مدیرعامل بانک سینا در همایش سالانه بازرسان این بانک، با اشاره به اهمیت حوزه بازرسی و نظارت در سازمان‌ها و بانک گفت: هدف از بازرسی و نظارت در سازمان، اصلاح و تقویت نقاط قابل بهبود و اعتمادسازی بین کارکنان است.
  • انبارگردانی در اپال پارسیان سنگان

    فرآیند رسمی انبارگردانی در مجتمع اپال پارسیان سنگان که از ۲۱ آذرماه آغاز شده تا ۱ دی‌‌‌ماه ادامه خواهد داشت. این اقدام با هدف کنترل دقیق موجودی انبارها، ارزیابی میزان ذخایر و بهینه‌‌‌سازی فرآیندهای انبارداری انجام می‌شود.
    چهارشنبه، ۲۸ آذر ۱۴۰۳
  • مشکلات تأمین مواد اولیه کود با دستور وزیر به زودی رفع می‌شود

    دنیای اقتصاد: در سال‌های اخیر، کود و سم سهم قابل توجهی از سبد کالای کشاورزی را تشکیل می‌داد اما طی سال های اخیر واردات آن به شدت کاهش یافته است که این موصوع می تواند امنیت غذایی کشور را به مخاطره بیاندازد.
  • تکریم کارکنان؛ پایه رشد بهره‏‏‌وری

    به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، عطاءالله معروفخانی در جلسه ارزیابی تعالی سازمانی در حوزه‌‌‌های منابع انسانی و فروش، با بیان اینکه یکی از برنامه‌‌‌های کلیدی این شرکت طی چهار سال اخیر، تکریم ویژه تمامی کارکنان، از کارگران و کارشناسان تا مدیران و روسا بوده است، گفت: رضایتمندی کارکنان در چهار سال اخیر به شکل محسوسی افزایش یافته و اقدامات انجام‌‌‌‌شده در حوزه‌‌‌های رفاهی و معیشتی نقش قابل‌توجهی در ایجاد این رضایت داشته است.
  • ادامه پذیره‌نویسی صندوق طلای آتش از ۲۸ آذر

    پذیره‌نویسی صندوق سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار مبتنی بر طلای فیروزه با نماد «آتش»، درحالی از روز دوشنبه ٢۶ آذرماه آغاز شد که پذیره‌نویسی این صندوق در کمتر از ۸ دقیقه به پایان رسید. پس از این رکوردشکنی، قرار است ادامه پذیره‌نویسی صندوق طلای آتش از روز چهارشنبه ۲۸ آذر آغاز شود. این صندوق با بهره‌گیری از مدل‌های پیشرفته تحلیل داده و مدیریت دارایی، می‌تواند بستری شفاف و کارآمد برای سرمایه‌گذاری در طلا فراهم کند.
  • باند جدید تامین مالی تولید

    مدیرعامل بانک ملی در معارفه مدیرعامل جدید گروه توسعه ملی بر لزوم شفافیت، به‌‌‌کارگیری منابع حاصل از واگذاری‌‌‌ها به سمت تامین مالی تولید، شایسته‌سالاری و بهره‌‌‌گیری از اصول حاکمیت شرکتی تاکید کرد.
  • نخستین محموله «فولاد غدیر نی‌‌‌ریز» در راه آذربایجان

    نخستین محموله شمش فولادی مجتمع فولاد غدیر نی‌‌‌ریز به وزن ۵۰۰ تن راهی شرکت فولاد میانه در شهرستان میانه استان آذربایجان شرقی شد.
  • راهنمای صادرات غذا به عراق

    برای هر ساختاری فارغ از پیشینه، حوزه و حجم فعالیت‌‌‌‌های داخلی، ورود به عرصه صادرات تصمیمی بزرگ است که نیازمند دانش کافی، زیرساخت‌های وسیع و ریسک‌پذیری بالاست. بنابراین دروازه صادرات زمانی باز می‌شود که یک مجموعه به سودای دستیابی به حجم فروش بالا و سودآوری بیشتر در مسیر یافتن بازار جدید و توسعه کسب‌و‌کار فعلی حرکت کند. اقدامی که در نهایت، کاهش ریسک سرمایه‌گذاری از طریق متنوع‌سازی بازارها و به دست آوردن سهم، هر چند اندک، در بازار جهانی ثمره‌های جذاب این ماجراجویی خواهند بود.اما یک کسب‌و‌کار ایرانی برای صادرات بهتر است کجا برود؟
    سه‌شنبه، ۲۷ آذر ۱۴۰۳
  • کسب و کارها به دلیل ناترازی انرژی، شکل سرمایه‌گذاری خود را تغییر می‌دهند؟

    هفت عارضه صنعتی«ناترازی»

    مرور شرایط تولید صنعتی در کشور نشان می‌دهد تغییرات جدی در دسترسی صنایع به انرژی، شکل و شمایل بخش صنعت در ایران را تغییر می‌دهد. بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد ناترازی که اخیرا به یک روند اصلی در اقتصاد ایران تبدیل شده، احتمالا تغییر در شکل و شمایل تولید در ایران را سبب شود. واژه «ناترازی انرژی» در ایران به وضعیتی اشاره دارد که در آن میزان «تولید» و «مصرف» انرژی در کشور با یکدیگر متوازن نیستند. به عبارت دیگر، ناترازی انرژی زمانی رخ می‌دهد که میزان تولید انرژی (خصوصا در بخش‌‌های برق، گاز، نفت و انرژی‌‌های تجدیدپذیر) از تقاضا و مصرف واقعی در کشور کمتر یا بیشتر باشد. در ایران، ناترازی انرژی معمولا به دو شکل دیده می‌شود:
  • مشکل قیمت‏‏‌گذاری یوتیلیتی‏‏‌ها چگونه شکل گرفت؟

    الگوی برد - برد در صنعت پتروشیمی

    واحدهای عملیاتی پتروشیمی و پالایشگاه‌‌‌ها به صورت مستمر با یکدیگر تبادل خوراک و یوتیلیتی دارند و هدف نهایی از این تعامل افزایش سودآوری کل زنجیره است و نه صرفا یک بخش مجزا. این تعاملات نه تنها به بهینه‌سازی مصرف منابع کمک می‌کنند، بلکه می‌‌‌تواند منجر به برنامه‌ریزی بهتر تولید، کاهش هزینه‌‌‌ها و افزایش کیفیت محصولات نهایی نیز شود.
  • سه پیش‏‏‌نیاز سرمایه‌گذاری در بخش انرژی

    سه فاکتور «خوراک»، «حجم سرمایه‌گذاری» و «فناوری» از عوامل مهم موثر بر تغییر سرمایه‌گذاری در هنگام ناترازی انرژی است. ناترازی انرژی باعث تغییر سرمایه‌گذاری صنعتی به‌خصوص در حوزه «پتروشیمی» خواهد شد. به دلیل اینکه هنگام سرمایه‌گذاری در یک صنعت، چند فاکتور مهم خواهد بود. یک فاکتور آن فاکتور «خوراک» است و وقتی در یک واحد صنعتی می‌‌‌خواهیم سرمایه‌گذاری کنیم یک سوال مهم این است که این پتروشیمی اگر می‌‌‌خواهد ۲۰ سال فعالیت کند آیا خوراک آن در طی این برهه پایدار است؟ دو حالت در این وضعیت برای تامین خوراک پتروشیمی متصور است: ۱-بسیاری از کشورها و پتروشیمی‌‌‌هایشان خوراک‌‌‌ مصرفی خود را وارد می‌کنند. مثلا نفت خام وارد می‌کنند، به پالایشگاه می‌رود و تبدیل به نفتا می‌شود و پس از آن به پتروشیمی می‌رود و خوراک پتروشیمی می‌شود. یا ۲-پالایشگاه «پروپان» تولید می‌کند و آن پروپان، خوراک پتروشیمی می‌شود.
    دوشنبه، ۲۶ آذر ۱۴۰۳
  • آیا با ظهور لندتک‌ها دسترسی مردم به خدمات اعتباری افزایش یافت؟

    یار کمکی بانکداری خرد

    لندتک (LendTech) به کسب و کارهایی اشاره دارد که با استفاده از فناوری‏‌های نوین فرآیندهای اعطای وام و تسهیلات مالی را ساده‏‌تر، سریع‏‌تر و کارآمدتر می‌کنند. لندتک‏‌ها زیرمجموعه‏‌ای از فین‏‌تک (FinTech) هستند و بر دیجیتال‏‌سازی و نوآوری در زمینه اعطای اعتبار و وام تمرکز دارند. «دنیای‌اقتصاد» در مصاحبه‏‌ای با علیرضا هوشمند، عضو هیات‌مدیره انجمن فین‌تک ایران روند رشد لندتک‏‌ها و مزایای آنها در کشور را مورد بررسی قرار داد. او اشاره کرد که سهم تسهیلات اعطایی لندتک‏‌ها از کل تسهیلات مالی کشور به حدود ۱ تا ۱.۵‌درصد رسیده است؛ رقمی که در مقایسه با میانگین جهانی ۱۵ درصدی همچنان پایین به نظر می‏‌رسد. او لندتک‏‌ها را مکملی برای بانکداری خرد دانست که می‌توانند با تسریع و تسهیل فرآیند وام‏‌دهی، نقشی موثر در بهبود دسترسی به خدمات مالی ایفا کنند.
  • دیجی‌‌‌پی:

    بسته‌‌‌های اشتراک دیجی پی سود نیست

    پیرو انتشار مطلبی با عنوان «رشد سود موثر خریدهای اینترنتی» در صفحه شرکت‌های روزنامه دنیای اقتصاد، ذکر توضیحات زیر ضروری است.
  • چالش‏‏‌ها و فرصت‏‏‌های تحول دیجیتال در صنعت بیمه

    تحول دیجیتال، اقتصادها را به‌‌‌صورت بنیادی تغییر شکل داده است؛ زیرا بنگاه‌‌‌ها از تولید محصولات فیزیکی به ارائه اطلاعات و خدمات شیفت کرده‌‌‌اند. ساختار ترازنامه آنها نیز دستخوش تغییر شده است. این تغییر در افزایش ۵ برابری دارایی‌‌‌های ناملموس شرکت‌های بورسی (دارایی‌‌‌های معنوی، تحقیق و توسعه، دانش فنی، نرم‌‌‌افزار، سرمایه انسانی و ...) از ۱۴هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۰۲ به ۷۶هزار میلیارد دلار در سال ۲۰۲۱ نمود پیدا کرده است. در این دوره، نسبت دارایی‌‌‌های ناملموس به تولید ناخالص داخلی جهان از ۴۱ درصد به ۷۹ درصد افزایش یافته است.
  • کارنامه بیمه تجارت‏‏‌نو در ۸ ماه

    بیمه تجارت‌‌‌نو در ۸ ماه سال ۱۴۰۳ توانسته است با جهشی قابل‌توجه، جایگاه خود را در صنعت بیمه کشور ارتقا دهد. گزارش بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران نشان می‌دهد این شرکت در بخش‌‌‌های مختلف، از رشد حق بیمه تولیدی گرفته تا بهبود شاخص‌‌‌های عملکردی، روندی مثبت و امید‌بخش را طی کرده است. در ادامه، به بررسی ابعاد مختلف این عملکرد و تحلیل دلایل موفقیت بیمه تجارت‌‌‌نو پرداخته‌‌‌ایم.
  • اف‏‏‌ایکس تمام‌برقی؛ به زودی

    اف‌ایکس برقی دارای موتور الکتریکی قدرتمند، باتری با ظرفیت بالا و سازگاری فوق‌العاده با محیط‌زیست، به بازارهای جهانی راه یافته و به زودی به ایران می‌‌‌آید.
  • حمایت دولت؛ پیش‌‌‌نیاز رونق تولید

    مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان گفت: در هنگام ناترازی انرژی، بیشترین محدودیت بر صنعت فولاد اعمال می‌شود که برطرف شدن این مانع، نیازمند حضور رئیس‌جمهور در برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ها و حمایت از زیرساخت‌‌‌هاست.
  • ارزشمندترین دارایی صنعت پتروشیمی

    بی‌شک طی دو دهه اخیر صنعت پتروشیمی به عنوان پیشران توسعه پایدار کشور جایگاه ویژه‌ای در اقتصاد ایران داشته و به طور عملی محور پیشرفت در تمامی زمینه‌های موجود بوده است. بنابراین رشد و بالندگی کشور در گرو رشد هدفمند این صنعت است. ازآنجا که سرمایه انسانی موتور محرک و مغز متفکر در رشد و توسعه صنعت پتروشیمی محسوب می‌شود از جایگاه و اهمیت قابل ملاحظه‌ای در این صنعت برخوردار است.
    شنبه، ۲۴ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای‌اقتصاد» بررسی کرد

    رشد سود موثر خریدهای اینترنتی

    با پیچیده‌‌تر شدن شرایط دریافت وام در نظام بانکی ایران به وسیله چالش‌‌هایی چون مدارک متعدد، ضامن‌‌های مختلف و وثیقه‌‌های سنگین، برخی افراد به سمت گزینه‌‌های جایگزین مانند وام‌‌های مرتبط با خرید کالا روی آورده‌‌اند. این نوع وام‌‌ها، که از طریق پلتفرم‌‌های جدید آنلاین ارائه می‌‌شوند، به‌‌دلیل فرآیندهای ساده‌‌تر و سرعت بیشتر در دسترسی، توجه بسیاری از خانوارها را جلب کرده‌‌اند.
  • بهبود شاخص‌‌‌های عملکردی بانک صادرات ایران به نفع سهامداران

    مدیرعامل بانک صادرات ایران با قدردانی از حمایت سهامداران، حسن اعتماد مشتریان و تلاش همکاران، در ۱۰ محور به تبیین مهم‌ترین دستاوردها و برنامه‌‌‌های این بانک در سال مالی جاری پرداخت.
  • پیشتازی «سپ» در بازار تراکنش‏‌ها

    هشتمین رکورد شرکت سپ در سال ۱۴۰۳ با پیشتازی در تعداد و مبلغ کل تراکنش‌‌های ثبت‌‌شده در آبان ماه، به ثبت رسید.در یکصد و سیزدهمین گزارش شاپرک، وضعیت شبکه پرداخت ایران در آبان امسال مورد بررسی قرار گرفته است و بر مبنای آن، پرداخت الکترونیک سامان کیش (سپ) از منظر تعداد و مبلغ کل تراکنش‌‌های آبان ماه جایگاه نخست را در میان شرکت‌های ارائه‌‌کننده خدمات پرداخت به خود اختصاص داده است.
  • بازیگر اصلی رشد صادرات فولاد هرمزگان

    شرکت فولاد هرمزگان در آمار‌‌‌های ۸ ماهه فروش خود رشد ۹ درصدی را به ثبت رسانده است که بخشی از رشد از محل صادرات محقق شده است. صادرات اسلب یکی از شاخص‌‌‌های اثر‌گذار بر این رشد درآمدی است که فولاد هرمزگان با تمرکز بر صادرات آن و افزایش تولید موفق به تحقق آن شده است. فولاد هرمزگان با استفاده از ظرفیت‌‌‌های تولید و همچنین موقعیت جغرافیایی خود در تلاش است تا میزان صادرات خود را افزایش دهد. افزایش صادرات برای این مجموعه دستاورد‌‌‌های زیادی به همراه دارد. بی‌‌‌شک افزایش درآمد‌‌‌های ارزی می‌‌‌تواند روند اجرای طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای را افزایش دهد.
  • بومی‌‌‌سازی ۹۵ درصدی قطعات پالایش نفت شازند

    مدیرعامل شرکت پالایش نفت امام خمینی شازند در دومین همایش سالانه پژوهش و فناوری گفت: بیش از ۹۵‌درصد قطعات و تجهیزات مورد نیاز پالایشگاه‌‌‌ شازند بومی‌سازی شده است و انتظار داریم در سایه همکاری شایسته با سازندگان و شرکت‌های تولیدکننده داخلی این توان امسال ۱۰۰ درصدی شود.
  • شرکت‌های بزرگ و اکوسیستم استارت‌آپی

    در سال‌های اخیر میزان سرمایه‌‌‌گذاری شرکت‌های صنعتی بزرگ کشور در اکوسیستم استارت‌آپی ایران هم از منظر تعداد و هم از نظر میزان سرمایه‌‌‌گذاری رشد فزاینده‌‌‌ای داشته است و کم‌کم مشاهده می‌‌‌کنیم که شرکت‌های بزرگ و گروه‌‌‌های صنعتی بزرگ متعلق به بخش خصوصی کشور تمایل و اشتهای ریسک بیشتری نسبت به ورود به بخش‌‌‌های نوآورانه و فناورانه و به نوعی اقتصاد دانش‌‌‌بنیان یا اقتصاد دیجیتال نشان می‌دهند. این امر در ذات خود بسیار ارزشمند است و باعث رشد سهم دیجیتال و اقتصاد نوآوری در تولید ناخالص داخلی کشور شده و از طرفی باعث کاهش نرخ خروج سرمایه‌‌‌های انسانی فناور و نوآور از کشور در قالب پدیده مهاجرت خواهد شد.
    چهارشنبه، ۲۱ آذر ۱۴۰۳
  • «دنیای اقتصاد» در گفت‌وگو با کارشناسان مطرح کرد

    بانک‌ها در تنگنای کفایت سرمایه

    رئیس کل بانک مرکزی در سخنرانی اخیر خود با اشاره به وضعیت کفایت سرمایه بانک‌ها تاکید کرد که بانک‌هایی که کفایت سرمایه پایین یا حتی منفی دارند به زودی در بازه استاندارد قرار خواهند گرفت. بر این اساس «دنیای‌اقتصاد» در گفت‌وگو با دو کارشناس و تحلیلگر حوزه بانکی به بررسی ابعاد این موضوع پرداخت. به عقیده کارشناسان افزایش حد کفایت سرمایه برای کلیه بانک‌های کشور به صورت فوری امکان‌پذیر نیست و این موضوع نیازمند زمان خواهد بود. از طرفی توجه به تخمین صحیح از میزان سرمایه موردنیاز هر بانک ضروری است.