حمایت دولت؛ پیشنیاز رونق تولید
به گزارش روابط عمومی شرکت فولاد هرمزگان، عطاالله معروفخانی مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان در حاشیه بازدید رئیسجمهور از نمایشگاه توانمندیهای بخش صنعت و معدن بیان کرد: تولید فولاد کشور به برکت انقلاب اسلامی و تلاش دولتمردان و صنعتگران، اکنون به بیش از ۳۰ میلیون تن در سال رسیده است.
وی افزود: برای تداوم تولید و رسیدن به چشماندازهای ترسیمشده که تولید ۵۵ میلیون تن فولاد است، با توجه به ناترازی انرژی، نیازمند حمایت دولت هستیم. این در حالی است که کل مصرف گاز صنعت فولاد تنها ۷درصد از مصرف کل کشور است. با وجود این اغلب در زمان ناترازیهای انرژی بهویژه هنگام تابستان و زمستان، برای صنعت فولاد کشور محدودیت اتفاق میافتد. مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان خاطرنشان کرد: هماکنون برای صنعت فولاد محدودیت مصرف گاز اعمال شده و تولید با کاهش مواجه است و شاهد کاهش تولید فولاد بودیم. برای اینکه از این بحران عبور کنیم، قطعا حضور رئیسجمهور برای برنامهریزی در زیرساختها موثر خواهد بود.
عوامل موثر بر بازار فولاد
از طرف دیگر گزارشها حاکی از آن است که نوسانات نرخ ارز بهعنوان یکی از مهمترین عوامل بیرونی، تاثیر قابلتوجهی بر بازار فولاد ایران میگذارد. برای درک بهتر این تاثیر و اتخاذ تصمیمات مدیریتی و سیاستگذاری بهتر، میتوان از روشهای مدلسازی استفاده کرد؛ چراکه مدلسازی (نقشهای مشخص از پدیدهها، واقعیتها، رویدادها، مفاهیم و موضوعات) به ما این امکان را میدهد تا روابط پیچیده بین متغیرهای مختلف را شناسایی و رفتار بازار فولاد را در آینده، دقیقتر پیشبینی کنیم.
متغیرهای کلیدی در مدلسازی شامل نرخ ارز، قیمت فولاد (شمش، ورق، مقاطع مختلف)، هزینههای تولید (شامل مواد اولیه، انرژی، نیروی کار)، تقاضای داخلی و خارجی (شامل تقاضا برای محصولات فولادی در بازار داخلی و خارجی)، سیاستهای دولت (سیاستهای پولی، مالی و صنعتی دولت) و در نهایت عوامل جهانی (قیمتهای جهانی فولاد، نرخ بهره جهانی، رشد اقتصادی جهانی) است.
در واقع اهمیت مدلسازی از اینجا برای ما آشکار میشود که میتوانیم مکانیزمها را بهتر درک کنیم و تاثیرات نرخ ارز بر بازار فولاد را بشناسیم و در ادامه مسیر، توان بیشتری در پیشبینی رفتار و فرآیندهای پیش روی بازار داشته باشیم تا در نهایت تصمیم درستی بگیریم. از سوی دیگر، با ارزیابی سیاستهای حاکم بر بازار و در نهایت استفاده از نتایج مدلسازی، میتوان تصمیمات بهینهای در زمینه تولید، سرمایهگذاری و صادرات اتخاذ کرد.
در این بازدید سهساعته، فعالان صنعت و معدن دغدغهها و نگرانیهای خود را با رئیسجمهور بهویژه ناترازی انرژی مطرح کردند و رئیسجمهور نیز در این بازدید بر عزم دولت در برطرف کردن موانع تاکید کرد.