توصیههایی برای دیابتیها در ماه رمضان
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی گفت: روزهداری برای بیماران دیابتی نوع ۲ که دیابت آنها با رژیم غذایی کنترل شده، مفید است و کاهش وزن را نیز به همراه دارد.
فلوریا انفرادی، اظهارکرد: بر اساس نظر اجماعی پزشکان متخصص و موسسه موضوع شناسی فقهی بیماران دیابتی که سن کمتر از ۶۵ سال داشته و تحت درمان و مراقبت پزشکی هستند و همراه با رعایت رژیم غذایی خود مجبور به استفاده از داروهای متفورمین، آکابورز، گلوتازون و گروه گلیپتینها هستند، در صورتی که قند ناشتای آنها کمتر از ۱۴۰ میلی گرم در دسی لیتر و همچنین هموگلوبین A۱c کمتر از ۷ دارند، در صورتی که آموز پذیرش پذیر و متعهد به پایش منظم قند خون باشند و اصول حفاظتی و پیشگیری توصیه شده ستاد بحران کرونای کشور را به دقت رعایت کنند میتوانند روزه بگیرند.
وی گفت: روزه داری برای بیماران دیابتی نوع ۲ که دیابت آنها با رژیم غذایی کنترل شده، مفید است و نه تنها بیماری آنها را تشدید نمیکند بلکه کاهش وزن را نیز به همراه دارد که برای مبتلایان به دیابت دارای اضافه وزن یا چاقی موثر است.
مدیر گروه مبارزه با بیماریهای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی خراسانشمالی افزود: افرادی که برای کنترل دیابت خود از قرص استفاده میکنند، اگر علائم اُفت قند خون را در طول روز داشتند باید فوراً روزه خود را باطل کنند.
انفرادی اضافه کرد: بیماران مبتلا به دیابت نوع ۲ با نظر پزشک معالج و کارشناس تغذیه با شرط اینکه به سایر بیماریها مبتلا نباشند، به راحتی میتوانند در این ماه روزه بگیرند و از اثرات مفید آن بهره کافی ببرند.
وی یادآوری کرد: بیماران دیابتی که روزه میگیرند باید با تنظیم داروهای مصرفی خود زیر نظر پزشک در وعدههای سحر و افطار، رژیم غذایی مخصوص خود را در افطار و سحر رعایت و در مصرف غذاهای شیرین که در ماه مبارک رمضان در وعده افطار استفاده میشود دقت و مقدار و میزان توصیه شده توسط مشاورین تغذیه را رعایت کنند.
انفرادی افزود: برای کنترل بهتر قند خون توصیه میشود که این افراد در صورت امکان قند خون قبل از سحر و بعد ار افطار خود را کنترل کنند.
وی گفت: در صورت وجود چنین مواردی توصیه می شود بیماران دیابتی از گرفتن روزه خودداری کنند: اگر قند خون قبل از سحری بالاتر از ۳۵۰ میلیگرم بر دسی لیتر باشد، بیماری دیابتی که سحری نخورده باشد، اگر برای کنترل دیابت قرص مصرف میشود و لازم است در طول روز نیز برای کنترل قند خون مصرف شود، اگر انسولین تزریق تزریق میشود و در طول روز نیز باید تزریق داشته باشند و اگر عوارض دیابت نمایان شده باشد، یعنی عوارض کلیوی، چشم ها و ... بهتر است در جهت ممانعت از افزایش عوارض روزه نگیرند و یا با پزشک خود مشورت کنند.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.