نماینده پیشین مجلس شورای اسلامی در گفتگویی با نامه نیوز صراحتا از باشگت کوپن دفاع و تاکید کرده است: کسانی که مخالف کوپن هستند، شکمشان سیر است. بخش هایی از گفتگوی وی در پی می‌آید:

*می گویند بازار ارز ثبات پیدا کرده، حتی مدتی است که قیمت ها سیر نزولی دارد اما دولت به مردم نمی گوید تصمیمش چیست؟ قیمت کنونی ارز در سه برابر قیمت قبل از بحران به تعادل رسید، آثار این اتفاق بسیار کوبنده و ضدتولید است و قدرت خرید مردم را به شدت کاهش داده است.

* کسانی که تمکن مالی داشتند سرمایه خود را به ارز، سکه و خانه تبدیل کردند یا از کشور بردند. در مقابل عموم مردم که پس انداز، ملک و خانه نداشتند بیچاره شدند. در مجموع قیمت ارز ثبات پیدا کرد اما در نقطه ای که قابل دفاع نیست.

*وقتی رکود شدید تورمی ایجاد می شود همه دولت ها حتی کشورهای سرمایه داری به داد مردم شان می رسند. آمریکا سال ۱۹۳۹ در آغاز جنگ جهانی دوم اجرای کوپن غذا را تصویب کرد. افراد تحت پوشش کوپن غذا متناسب با رونق و رکود کشور کم و زیاد می شدند.

*الان آمریکا به افراد تحت پوشش در قالب کوپن غذا کارت های هوشمند می دهد. در سال ۲۰۱۳ که اوج آثار بحران ۲۰۰۸ بود آمریکا ۴۷ میلیون و ۶۳۶ هزار آمریکا کوپن غذا می گرفتند.

*کوپن چیست که تابو شده است؟ کسانی مخالف کوپن هستند که شکم‌شان سیر است. ۷۴۷ هزار نفر در طول سال گذشته شاغلانی بودند که بیکار شدند. زندگی شاغلان بیکار شده با جوانی که کار گیر نیاوردند خیلی تفاوت می کند، این گروه عموما هزینه خانواده، مسکن و قسط و وام دارند. بیکاری برای چنین کسانی مساوی با بیچارگی است، حتی اشکنه هم نمی توانند بخورند چون پیاز و سیب زمینی گران شده است. اگر به وضعیت زندگی این افراد رسیدگی نشود بعد از مدتی به علت سوءتغذیه شیوع بیماری ها در این گروه افزایش و درصد عقب ماندگی و محرومیت از آموزش در بچه های فقرا روز به روز زیادتر خواهد شد.

*برخی می گویند کوپن بد است و بازگشتش منجر به کمونیسم می شود اما من معتقدم کمونیسم هم شود باید این کار را بکنیم. کوپن یک تجربه عقلایی بشر است که آمریکا مهد سرمایه گذاری دنیا هم این کار را انجام می دهد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.