&#۳۹; زی نیوز&#۳۹; گزارش داد، روان گانسکارا سخنگوی پلیس سریلانکا گفت: برای کنترل وضعیت و جلوگیری از گسترش خشونت ها، یک محدودیت رفت و آمد در شهر چیلا وضع شده است.

وی افزود: در حمله مردم محلی به مساجد و مراکز اسلامی، یک فرد مسلمان مجروح شده است. یک مسجد دچار خسارت های گسترده ای شده است.

نمایندگان گروه های اسلامی در سریلانکا اعلام کرده اند که از زمان وقوع حملات تروریستی، آزار و اذیت مسلمانان در این کشور افزایش یافته است.

هفته گذشته نیز در شهر &#۳۹;نگومبو&#۳۹; واقع در ۴۰ کیلومتری شمال کلمبو پایتخت سریلانکا، مسیحیان به چندین خانه، خودرو و محل کسب و کار متعلق به مسلمانان حمله کرده و به آنها آسیب رساندند.

پس از وقوع این درگیری ها، پلیس در شهر نگومبو محدودیت رفت و آمد وضع کرد.

دولت سریلانکا امروز (دوشنبه) اعلام کرد که به صورت موقت برخی از شبکه‌های اجتماعی و برنامه‌های ارسال پیام شامل فیسبوک و واتس اپ را مسدود کرده است.

همچنین ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، گزارش داد:  این اقدام از سوی دولت سریلانکا پس از حملات به مساجد و مشاغل مسلمانان در این کشور در نتیجه بمب گذاری‌های روز عید پاک صورت گرفته است.

چندین نفر اقدام به پرتاب سنگ به سوی مغازه‌های مسلمانان و مساجد در سریلانکا کرده و یک مرد در ساحل غربی این کشور مورد ضرب و شتم قرار گرفت.

مقام‌های این کشور گفته‌اند که آنها فردی را که پستی در فیسبوک با این مضمون "یک روز شما خواهید گریست" منتشر کرده، دستگیر کرده و این فرد ۳۸ ساله عبدالحمید محمد اسمر نام دارد.

مقام‌های سریلانکا همچنین یک گروه را در نزدیکی مناطق "کولیاپیتیا" و "دومالاسوریا" اوایل روز یکشنبه و دوشنبه به اتهام حمله به مغازه‌های مسلمانان دستگیر کردند.

سخنگوی ارتش سریلانکا نیز گفت: اوضاع در این مناطق تحت کنترل است و منع آمد و شد در منطقه تا شب برقرار بود.

دبیرکل وزارت اطلاع رسانی دولت سریلانکا نیز امروز گفت: رسانه‌های اجتماعی برای برقراری صلح در کشور به صورت موقت مسدود شده‌اند.

دو شهر سریلانکا روز یکشنبه 21 آوریل (اول اردیبهشت) هدف چندین حمله تروریستی به کلیساها و یک هتل قرار گرفت.

در مجموع هشت انفجار و حمله انتحاری دراین دو شهر( کلمبو و نگومبو) رخ داد که ۲۵۳ نفر کشته و بیش از ۵۰۰ تن مجروح به دنبال داشت.

گروه تروریستی داعش دو روز پس از انفجارهای کلمبو، مسئولیت این انفجارها را به عهده گرفت.

جمعیت ۲۱ میلیون نفری سریلانکا متشکل از قبیله ها و مذاهب مختلف است. گروه بودایی سینهالایی اکثریت جامعه سریلانکا را تشکیل می دهد.

مسلمان ها حدود ۱۰ درصد از این جمعیت را تشکیل می دهند و پس از هندو ها دومین گروه بزرگ اقلیت در سریلانکا هستند. حدود ۷ درصد جمعیت سریلانکا مسیحی هستند.

تنش های مذهبی و قومی در این کشور افزایش یافته است. سریلانکا شاهد یک جنگ داخلی ده ساله علیه شبه نظامیان تامیل و اخیرا خشونت های قومی و قبیله ای بوده است.

از پایان جنگ داخلی در سریلانکا در سال ۲۰۰۹ تاکنون مسلمانان خشونت های زیادی را علیه خود در این کشور تجربه کرده اند.

رهبران بودایی تندرو جریان خشونت آمیز علیه مسلمانان را هدایت کرده اند و در سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۸ به کسب و کار مسلمانان در سریلانکا حمله شد.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.