برنامه‌های این شرکت برای سال میلادی جاری شامل حفاری چهار چاه حفاری جدید در سه بلوک جداگانه است که تصور می‌رود همه آنها ذخایر گاز قابل‌توجهی دارند و همچنین قرار است مطالعات لرزه‌ نگاری در یک بلوک دیگر که حاوی نفت یا گاز است، انجام دهد.

تامام بایاتلی، سخنگوی شرکت BP در باکو به پایگاه خبری یورواسیا نت گفت: سه چاه اکتشافی برای سال ۲۰۲۰ برنامه ریزی شده‌اند. با این حال وی خاطر نشان کرد که تمامی این چاه‌ها تنها ماهیت اکتشافی دارند و تضمینی وجود ندارد که نفت و گاز برای بهره‌برداری از آنها کشف شود.

اما مقامات شرکت BP و جمهوری آذربایجان از مدت‌ها قبل پیش‌بینی کرده‌اند که برخی از میدان‌هایی که قرار است مورد اکتشاف قرار بگیرند حاوی میزان قابل توجهی ذخایر گازی هستند و مطالعات لرزه نگاری بلوک شفق-آسمان نشان داده که حاوی حداکثر ۵۰۰ میلیارد متر مکعب ذخایر گاز است. اگر این پروژه‌ها تایید شوند، بلوک مذکور دومین میدان گازی بزرگ کشف شده در دریای خزر پس از میدان شاه دنیز خواهد بود.

گری جونز، رییس بخش "جمهوری آذربایجان، گرجستان و ترکیه" در شرکت BP اخیرا به بلومبرگ گفته است: به همراه برزیل، جمهوری آذربایجان در چند سال آینده از نظر این مناطق اکتشافی مورد توجه خواهد بود. این برنامه اکتشاف بسیار مهمی برای ما است که نشان دهنده اعتماد و نقشی است که ما در دریای خزر می‌بینیم. شرکت BP می‌تواند از این منابع گار تا اواسط قرن جاری بهره‌برداری کند.

دو حلقه از چاه‌هایی که قرار است امسال حفاری شوند در آبهای کم عمق بلوک شبه جزیره آبشوران در حدود ۳۰ کیلومتری جنوب شرقی باکو قرار دارند که شرکت BP در آن به طور مساوی با شرکت ملی نفت آذربایجان (سوکار) شریک است. سومین چاه هم بلوکی است که برای اکتشاف در سال آینده برنامه‌ریزی شده است.

بعلاوه شرکت BP امسال مطالعات لرزه نگاری بلوک D۲۳۰ را در حدود ۱۳۵ کیلومتری شمال باکو انجام خواهد داد و نخستین چاه اکتشافی در سال ۲۰۲۰ حفاری می‌شود.

همچنین نخستین چاه عمیق اکتشافی در میدان گازی شاه دنیز از سوی شرکت BP برای سال ۲۰۲۰ برنامه‌ریزی شده است. شاه دنیز از سال ۲۰۰۶ گاز تولید کرده و اکنون از طریق خط لوله گازی جنوب قفقاز به ترکیه صادرات دارد. صادرات به اروپا از طریق خط لوله ترانس آناتولی (TANAP) نیز قرار است در سال ۲۰۲۰ آغاز شود.

مقامات شرکت BP مدت‌ها پیش وجود ذخایر گازی دیگر پایین میدان فعلی شاه دنیز را پیش بینی کرده‌اند که انتظار می‌رود حفاری چاه برنامه‌ریزی شده تایید شود.

بر اساس گزارش اویل پرایس، اگرچه مقامات شرکت BP تاکید کرده‌اند که این حفاری تنها یک اقدام اکتشافی است اما حفاری چاه در قسمت‌های عمیق آب، یک عملیات پرهزینه است و برنامه اکتشافی جدید، اطمینان به وجود ذخایر جدید را نشان می‌دهد.

با توجه به ظرفیت موجود در خط لوله TANAP، ذخایر جدید برای صادرات به اروپا در نظر گرفته شده‌اند. این خط لوله که با هزینه ۸.۵ میلیارد دلار ساخته شده است، از ظرفیت انتقال سالانه ۳۱ میلیارد فوت مکعب برخوردار است و تولید آذربایجان در حال حاضر به اندازه نیمی از ظرفیت انتقال خط لوله مذکور است.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.