گردشگران عراقی در ایران چه می کنند؟
پلان اول از این تصاویر نشان از رونق گردشگری و حرکت به سمت گردشگری مذهبی، درمانی و سیاحتی دارد که پیشتر نیز با وقوع تحولات نظامی و سیاسی در منطقه انتظار میرفت اتفاق بیفتد.
گردشگری که حکایت از رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار میداد و وجود مراکز متعدد گردشگری مذهبی، درمانی، طبیعی و اکوتوریسم در کنار غنای بالای آثار باستانی- تاریخی و فرهنگ بالای میهمان نوازی ایرانیها همگی ظرفیتهای بالای این موضوع به حساب میآمد.
پلان دوم اخباری است که از گوشه و کنار ایران منتشر میشود و حکایت از ورود گردشگرانی دارد که از طریق مرزهای زمینی وارد میشوند و به جمعآوری مواد خوراکی و اقلام اساسی مشغولند و در این بین هیچ اثری از رونق اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار نیست؛ گردشگرانی که بواسطه کاهش برابری ریال ایران در برابر ارزهای خارجی بسیار راحت و بدون هزینه زیاد وارد ایران شده و به خرید کالاهای اساسی و اقلام یارانهای مشغولند.
البته کسب و کار و خرید و فروشی که در آن هیچ نشانی از توسعه و رشد اقتصادی دیده نمیشود. این موضوع را میتوان در شهرهای زیارتی که معمولاً مرکز تجمع و مقصد این دسته گردشگران به حساب میآیند بیشتر و در ابعاد وسیع تری بررسی کرد. اسکان گردشگرانی که معمولاً از مرزهای غربی و شرقی وارد ایران میشوند در اماکن اقامتی ارزان قیمت و بعضاً فاقد مجوزهای قانونی و خانه مسافران و استفاده نکردن آنان از هتلها و اماکن اقامتی معتبر نیز موضوعی است که با توجه به فرصتهای بهوجود آمده و به رغم آمار بالای ورود گردشگر منجر به رشد اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار نشده است. این موضوع آنجا بیشتر خود را نشان میدهد که در ایام اوج سفرهای داخلی و تعطیلات تابستان زمانی که هموطنان از سایر نقاط ایران به شهرهای زیارتی و گردشگری سفر میکنند با کمبود فضای ارزان اقامتی مواجه میشوند.
این شرایط را در برخی از شهرهای شمالی نیز با افزایش نجومی و سرسام آور قیمتها شاهد هستیم که افزایش چادرخوابی و اسکان در مدارس و خوابگاههای دانشجویی تنها چاره آن خواهد بود. برخی از گردشگران عراقی حتی برای سفر به شهرهای زیارتی قم و مشهد نیز حاضر نیستند از مسیرهای هوایی و ریلی استفاده کنند و با خودروهای شخصی خود سفر میکنند.
این خودروها بدون توجه به کمبود پارکینگ در هسته مرکزی شهرهای زیارتی و استفاده از فضای پارکینگهای روباز و ارزان قیمت که به سختی و هزینههای بسیار شهرداریها، برای رفاه حال شهروندان احداث شده، معضلات ترافیکی را دوچندان کرده است.
این در حالی است که چند سال پیش پارکینگ مکانیزهای با مشارکت سرمایهگذاران خارجی در نزدیکی حرم مطهر حضرت معصومه(س) احداث شد که بواسطه استقبال نشدن، تعطیل و بهحال خود رها شده و روند مشارکت سرمایهگذاران نیز در این خصوص متوقف شد.
خرید اقلام مصرفی بخصوص مواد غذایی ارزان قیمت، استفاده از سامانه حمل و نقل عمومی ارزان با یارانه شهرداریها و دولت، استفاده رایگان از فضاهای گردشگری شهری و بوستانها، استفاده از خدمات بهداشتی و درمانی با کمترین هزینه و نمونههایی از این دست، نه تنها فرصت رشد اقتصادی به شهرهای میزبان نداده بلکه باعث سردرگمی گردشگران داخلی، افزایش بیرویه قیمت بخصوص در اقلام مصرفی و خوراکی شده است. ازدحام و شلوغی در مطبهای پزشکی و نبود نوبت ویزیت متخصص و فوق تخصص تا چند ماه نیز تنها دستاورد گردشگری درمانی در بسیاری از شهرهای مرزی تاکنون بوده است.
در تمام دنیا برای ورود گردشگر، استانداردها و قوانین خاصی وجود دارد؛ این استانداردها شامل تعیین محل اقامت قبل از ورود، تعیین هدف از سفر و حتی وجود مبلغ مشخصی وجه نقد در حساب بانکی که رسید آن باید تحویل شود، است.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر