دکتر مهنوش صمدی با بیان اینکه ماه مبارک رمضان فرصتی برای استراحت دستگاه گوارش است، گفت: دراین ماه باید با رژیم مناسب به دستگاه گوارش فرصت استراحت داد و باید از هرگونه پرخوری و کم خوری در این ماه به طور جد اجتناب کرد.

وی با تاکید بر صرف سه وعده غذایی افطار، شام و سحری در ماه مبارک رمضان، گفت: هیچ وقت نباید یکی از این وعده‌ها حذف شود و همان طور که پرخوری دراین ماه می تواند آسیب رسان باشد، کم خوری نیز مشکل ساز است.

صمدی افزود: در همین راستا افراد باید هر سه وعده را داشته و برای هر وعده مواد غذایی مناسبی مصرف کنند.

این متخصص تغذیه افطار را یکی از وعده ‎ ‌های مهم ماه مبارک رمضان عنوان کرد و افزود: از آنجا که روزه‌های ماه مبارک در فصل بهار طولانی مدت است و معده برای مدت طولانی خالی می ماند، توصیه اکید این است که وعده افطار با نوشیدن مایعات شیرین آغاز شود.

صمدی افزود: دمای مایعات صرف شده در افطار بهتر است معادل دمای بدن باشد و در کنار نوشیدن این مایعات بهتر است از غذاهای بسیار سبک مثل انواع سوپ، آش و حلیم بدون روغن استفاده شود.

این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تصریح کرد: معده روزه داران مدت طولانی خالی بوده و نباید با صرف غذاهای سنگین در لحظات اولیه افطار آن را دچار شوک کرد.

صمدی افزود: توصیه می‌شود وعده شام حتما نیم تا یک ساعت بعد از افطار صرف شود تا معده کم کم بتواند غذاها را هضم کند و برای این وعده نیز توصیه می‌شود از غذاهای سبک مانند گروه پروتئین ‎ ‌ها شامل انواع گوشت، لبنیات و نیز حبوبات استفاده شود.

وی توصیه کرد: در فاصله بین افطار تا شام نیز باید مایعات به تدریج نوشیده شود تا حجم زیادی مایعات همزمان وارد بدن نشود.

این متخصص تغذیه وعده سحری را مهمترین وعده غذایی درماه مبارک رمضان عنوان کرد و افزود: حذف این وعده غذایی می تواند آسیب‌های جدی به فرد بویژه برای نوجوانان که درسن رشد هستند، وارد کند. همچنین حذف وعده سحری می تواند موجب افت قند خون، بی حوصلگی و بوی بد دهان شود.

به گفته این متخصص تغذیه حذف وعده سحری ارتباطی با کاهش وزن ندارد و تنها مشکلاتی را برای بدن به وجود می آورد.

صمدی در ادامه منابع فیبردار شامل انواع نان سبوس دار، برنج، انواع میوه و حبوبات وسبزیجات را برای وعده سحری بسیار مناسب دانست وافزود: بر خلاف وعده افطار توصیه می‌شود افراد از نوشیدن مایعات شیرین ومصرف قندهای ساده در وعده سحری اجتناب کنند، زیرا مصرف این مواد در وعده سحری موجب گرسنگی افراد درطول روز می‌شود.

وی افزود: همچنین افراد باید از مصرف انواع غذاهای سرخ شده و نوشیدنی های گازدار و دوغ در این وعده خودداری کنند، زیرا مصرف این مواد موجب تشنگی و سوءهاضمه می‌شود.

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.