شماره روزنامه ۶۱۵۹
|
آرشیو روزنامه شماره ۳۹۴۲ دنیای اقتصاد

اخبار خودرو - روزنامه شماره ۳۹۴۲

  • فاز دوم اصلاح قیمت خودرو؟

    دنیای اقتصاد: گمان می‌رفت با صدور مجوز افزایش میانگین ۳۰درصدی قیمت خودروهای داخلی، موج عرضه خودرو در بورس کالا فروکش کند، با این حال شنیده می‌شود «خودروی بورسی» بخشی از تصمیم قیمتی سیاستگذار است و احتمالا به‌عنوان محرک دوم و امتیازی دیگر به خودروسازان اعطا خواهد شد.
  • قیمت خودرو را تعدیل‌شده اعلام کردیم

    دنیای اقتصاد: سیدمحمد اتابک، وزیر صمت، توضیحاتی در مورد اصلاح قیمت خودروهای داخلی ارائه کرد. توضیحات وی که در پایگاه اطلاع‌رسانی دولت منتشر شد، پیرامون رشد ۳۰درصدی قیمت خودرو در ابتدای کار دولت چهاردهم است.
  • بازار از رشد رسمی قیمت عقب ماند

    بررسی بازار خودرو طی آبان‌ماه نشان می‌دهد که تا پیش از افزایش قیمت کارخانه‌ای خودرو بازار با ثبات نسبی همراه بود؛ این در شرایطی است که در چهار روز گذشته شاهد رشد قیمت‌ها در بازار خودرو بوده‌ایم. بررسی «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد بازدهی ماهانه خودروهای داخلی به ۶.۱۲درصد رسیده؛ این بدان‌معناست که در ماه جاری به طور میانگین ۴۲.۷میلیون تومان رشد قیمت به ثبت رسیده است اما بعد از رشد ۳۰درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو، قیمت‌ها روند صعودی به خود گرفته‌اند اما این روند چندان قابل‌توجه نیست.
  • حمله اول تیم ترامپ به خودروهای برقی

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: تیم انتقالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحده، قصد دارد اعتبار مالیاتی به ارزش ۷۵۰۰دلار را که در دولت بایدن به خرید خودروهای برقی تخصیص یافته بود، به عنوان بخشی از طرح اصلاحات مالیاتی دولت جدید لغو کند. به گزارش خبرگزاری رویترز، به نقل از منابع آگاه، لغو این اعتبار مالیاتی می‌تواند پیامدهای جدی برای تلاش‌های انجام‌شده در راستای گذار ایالات متحده به سمت خودروهای برقی به همراه داشته باشد. با‌این‌حال، نمایندگان تسلا، بزرگ‌ترین تولیدکننده خودروهای برقی در آمریکا، به تیم انتقالی ترامپ اعلام کرده‌اند که از لغو این یارانه حمایت می‌کنند.
  • کاهش تعرفه خودرو ابهام دارد

    تسنیم: مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت با طرح ابهامات مصوبه مجلس برای کاهش تعرفه واردات خودرو به ۶۰درصد گفت: باید از نمایندگان مطالبه داشته باشیم که یک وقت به هوای کاهش تعرفه، قیمت نهایی خودرو را دو برابر افزایش ندهند.
  • آغاز شماره‌گذاری خودروهای ممنوعه

    دنیای اقتصاد: مصوبه هیات وزیران درباره بلامانع بودن شماره‌گذاری تعداد ۶۶۳۶ دستگاه خودروی دیزلی با استاندارد یورو ۴ به همراه صافی (فیلتر) جاذب دوده منطبق با مشخصات خریدار و شماره شاسی خودروها ابلاغ شد. به گزارش مهر، طبق این مصوبه، ثبت سفارش واردات قطعات و تجهیزات موردنیاز برای خودروهای با استاندارد کمتر از یورو ۵ و تولید خودروهای کمتر از استاندارد یادشده ممنوع است.
  • مشتریانی که مشمول افزایش قیمت خودرو نیستند

    دنیای اقتصاد: سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: به گفته وزیر صنعت، معدن و تجارت، افزایش قیمت خودرو طبق مصوبه دولت قبل اجرا شده است و این افزایش در خودروهای داخلی شامل افرادی که وجه ثبت‌نامی را کامل پرداخت کرده‌اند، نمی‌شود.
  • تجارت با گذرموقت

    دنیای اقتصاد: تجارت زیرزمینی خودروهای «گذرموقت» لاکچری این روزها با ثبت آگهی در پلتفرم‌های خرید و فروش خودرو، از رونق بسیاری برخوردار شده است. خودروهای گذرموقت در حالی خلأ واردات رسمی خودروهای لوکس بازار را پر کرده که پیش از این نیروی انتظامی از ممنوعیت تجارت این خودروها خبر داده بود. حالا نیز شنیده می‌شود برخی با اسکان سه‌ماهه برخی از شهروندان ایرانی در کشورهای همسایه، با استفاده از هویت آنها اقدام به واردات خودروهای گذرموقت کرده و از این خودروها برای اجاره یا فروش با شرایط خاص، استفاده می‌کنند.
  • کاهش تعرفه خودرو به ۶۰ درصد

    دنیای اقتصاد: درحالی‌که قرار است قیمت کارخانه‌ای جدید خودروها از فردا رسما اعمال شود، مجلس شورای اسلامی در واکنش به این ماجرا، تعرفه واردات را کاهش داد.
  • تایید قیمت جدید خودرو توسط شورای رقابت

    دنیای اقتصاد: شورای رقابت در تمام مراحل افزایش اخیر قیمت خودرو در جریان رایزنی خودروسازان و ارسال صورت‌های مالی آنها به سازمان حمایت بوده و افزایش قیمت‌ها را نیز تایید کرده است.
  • احتمال تسهیل قوانین خودران‌ها در آمریکا

    دنیای اقتصاد: مدیرعامل تسلا خواهان فرآیند تایید فدرال برای خودروهای خودران است. اعضای گروه انتقالی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، به مشاوران گفته‌اند که قصد دارند چارچوب فدرال برای وسایل نقلیه کاملا خودران را به یکی از اولویت‌های وزارت حمل‌ونقل تبدیل کنند.
  • واکنش مجلسی‌ها به افزایش قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در واکنش به مصوبه افزایش ۳۰درصدی قیمت خودرو، ضمن انتقاد از این مصوبه، خواستار ابطال آن شدند. در این بین، نماینده تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه باید ابلاغیه افزایش قیمت خودرو ابطال شود، گفت: افزایش قیمت پی‌در‌پی خودرو را در مجلس پیگیری می‌کنیم.
  • ترس پوشالی از آزادسازی

    دنیای اقتصاد: شامگاه یکشنبه، خبر افزایش قیمت محصولات پرتیراژ تولیدی دو خودروساز بزرگ کشور در سامانه «کدال» اعلام شد. رصد تحولات بازار خودرو نشان می‌دهد که افزایش قیمت‌ کارخانه‌ای خودرو‌ها اثر ملموس و قابل توجهی بر این بازار نداشته و گسل قیمتی «بازار» و «کارخانه» را کاهش داده است. این خبر، موجب استقبال قابل ‌توجهی از سهام خودرویی و دیگر سهام موجود در بازار سهام شد و شاخص بورس تهران رشد ۲درصدی را تجربه کرد. سهام دو خودروساز بزرگ کشور نیز با توجه به افشای این اطلاعات در کدال بسته شدند و در روز جاری بدون محدودیت دامنه نوسان بازگشایی خواهند شد. بنابراین، اصلاح قیمت‌ها و حرکت به سوی آزادسازی، نه تنها موجب افزایش محسوس قیمت‌ها در بازار نشده، بلکه سبب شده است صنایع بورس تهران نیز از اقبال قابل ‌توجهی برخوردار شوند. به این ترتیب بازار سرمایه برای قرار گرفتن در مسیر رشد پایدار در فاز بعدی عملیات، به چرخش جدی دولت از سیاست‌های سرکوب‌گرایانه و اعمال قیمت‌گذاری دستوری چشم دوخته است.
  • خودروی فرسوده چند؟

    دنیای اقتصاد: دارندگان خودروهای فرسوده به چه قیمتی می‌توانند خودروی خود را به مراکز اسقاط بفروشند؟ این پرسش با اجرای طرح جایگزینی خودروهای فرسوده برای دارندگان این دست از خودروها اهمیت قابل‌توجهی دارد.
  • شبکه سوپرشارژر تسلا

    ایسنا: تسلا همچنان یکی از پرفروش‌ترین برندهای خودروهای الکتریکی در جهان است و طبق گزارش این شرکت به تازگی با شبکه سوپرشارژر خود به نقطه عطفی دیگری دست یافته است.
  • رکوردشکنی بوگاتی

    دنیای اقتصاد:‌ بوگاتی با ثبت سرعت ۴۵۳.۹۱کیلومتر در ساعت رکورد سریع‌ترین خودرو روباز جهان را شکست. این رکورد توسط یک بوگاتی «میسترال W۱۶» در پیستی در آلمان با حضور مالک خودرو ثبت شد که از کلکسیونرهای مشهور است. به گزارش BBC میسترال آخرین مدل بوگاتی است که موتور شانزده‌سیلندر دارد. بوگاتی این خودرو را در سال ۲۰۲۲معرفی کرد و تنها ۹۹دستگاه از آن ساخته شده است.
  • کادیلاک هفت‌نفره می‌آید

    دنیای اقتصاد‌: کادیلاک از سال آینده میلادی یک شاسی‌بلند الکتریکی جدید به نام «ویستیک» (Vistiq) به محصولاتش اضافه می‌کند. ویستیک پنجمین مدل الکتریکی کادیلاک است و با آمدنش مجموعه مدل‌های‌ الکتریکی این خودروساز آمریکایی کامل می‌شود.
  • نیش‌ترمز زیان خودرویی

    دنیای اقتصاد: صورت‌های مالی میان‌دوره‌ای سه خودروساز بزرگ نیمه‌دولتی که به بورس ارائه شده است از روند کند کاهش زیان‌دهی در شرکت‌های مذکور حکایت دارد. زیان‌دهی خودروسازان نسبت به ۶ماه سال گذشته ۶۵درصد کاهش یافته است، حال آنکه زیان انباشته (غیرتلفیقی) نیز تا انتهای مهرماه امسال با ضرباهنگی کند به ۲۰۸همت رسیده است. خروج خودروهای زیان‌ده از خط تولید و افزایش تیراژ محصولات سودده، کاهش هزینه‌های تولید و در نهایت افزایش واردات خودرو توسط خودروسازان از مهم‌ترین دلایل کاهش زیان عنوان می‌شود.
  • تورم تولید خودرو به روایت مرکز آمار

    دنیای‌اقتصاد: مرکز آمار ایران جزئیات شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در مهرماه امسال را اعلام کرد؛ گزارشی که از رشد شاخص قیمت تولیدکننده خودرو حکایت دارد.
  • بحران در نیسان

    دنیای‌اقتصاد: شرکت خودروسازی نیسان که با سررسید بدهی بی‌‌‌سابقه‌ای مواجه است، یک‌سال برای حل مشکلات مالی خود فرصت دارد.
  • رم جدید با مصرف سوخت کمتر

    دنیای‌اقتصاد: رم رمپیج مدل ۲۰۲۵ قدرت بیشتر و تریم ارزان‌‌‌‌تری دارد. این پیکاپ که در برزیل ساخته شده است، موتور دیزلی قوی‌تری دریافت می‌کند. نام رمپیج سال گذشته احیا شد.
  • عرضه اولین بنتلی برقی در ۲۰۲۶

    دنیای‌اقتصاد: اولین خودروی برقی بنتلی، شاسی‌بلند خواهد بود. این خودروساز بریتانیایی تایید کرد که این خودروی الکتریکی خود را در سال ۲۰۲۶ روانه بازار خواهد کرد.
  • زیاده‌خواهی خودروسازان؟

    دنیای اقتصاد: مقاومت و مخالفت با اصلاح جدید قیمت خودرو آن هم بعد از فریز ۱۸ماهه قیمتی در حالی ادامه دارد که برخی، خودروسازان را به زیاده‌خواهی متهم می‌کنند. در این زمینه بررسی «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که میانگین نرخ نهاده‌های تولید در نیمه ابتدایی امسال نسبت به بازه مشابه سال گذشته با رشد ۳۸درصدی و نسبت به نیمه اول سال۱۴۰۱ با رشد ۸۶درصدی روبه‌رو بوده است. حال آنکه از سال۱۴۰۰ تاکنون تنها دوبار اصلاح با نرخ‌های کمتر از این دو، صورت گرفته است. خطای سیاستگذار در قیمت‌گذاری دستوری و مقاومت در اصلاح مستمر قیمت‌ها، سبب بروز چالش قیمت بین تولیدکننده و مصرف‌کننده شده است.
  • خروج قطعه‌سازان از بن‌بست تولید و فروش

    دنیای اقتصاد: گزارش بازوی پژوهشی مجلس از شاخص‌های تولید و فروش صنایع بورسی نشان می‌دهد که اولین ماه پاییز، ماه نسبتا خوبی برای قطعه‌سازی کشور بوده است؛ به طوری که تولیدکنندگان قطعه در مهرماه نسبت به شهریور و ماه مشابه سال گذشته تولید و فروش خوبی را پشت‌سر گذاشتند.
  • بازگشت «اسپید سیکس» بعد از یک قرن

    دنیای اقتصاد: بنتلی پس از ۹۴ سال یکی از مدل‌های مشهورش در دهه بیست میلادی به نام «اسپید سیکس» را به سفارش یک کلکسیونر آمریکایی تولید کرد. ساخت این خودرو بخشی از برنامه‌ای به نام «تداوم» برای تولید مجدد مدل‌های کلاسیک این خودروساز انگلیسی است.
  • گواهی اسقاط؛ ۳۵میلیون تومان

    تسنیم:‌ در طرح اسقاط خودرو فقط قیمت لاشه خودرو به مشتریان پرداخت می‌شود و چنانچه فرد بخواهد از شرکت خودروساز خودرویی خریداری کند متناسب با گواهی‌های صادره می‌تواند آن مبالغ را از خودروی خریداری‌شده کسر و مابقی را به خودروسازان پرداخت کند.
  • تغییر قیمت خودروهای داخلی؟

    دنیای اقتصاد: برخی اخبار از موافقت وزارت صمت با افزایش ۳۰درصدی قیمت کارخانه‌ای خودرو، آن هم پس از فریز ۱۸ماهه قیمت‌ها حکایت دارد. هرچند این خبر هنوز به‌طور رسمی اعلام نشده است، با این حال تصمیم وزارت صمت می‌تواند واکنشی به فشار موافقان فروش خودرو در بورس کالا باشد.
  • تنها گروه راضی از خودروسازی

    دنیای اقتصاد: رئیس مجلس شورای اسلامی اخیرا عنوان کرده که به جز دلال‌ها، همه اعم از تولیدکننده، مصرف‌کننده و دولت از [شرایط] خودروسازی ناراضی هستند.
  • تولید هوشمندترین مدل بنز از زمستان

    دنیای اقتصاد: AMG، زیرمجموعه خودروهای اسپرت مرسدس بنز، طرحی از شاسی‌بلند جدیدش منتشر کرده و می‌گوید آزمایش‌های پیش از تولید این مدل از زمستان آغاز خواهد شد. این خودرو که موتور الکتریکی دارد، اولین شاسی‌بلندی است که به طور کامل توسط AMG طراحی شده و مدلی مشابه در محصولات معمولی بنز نخواهد داشت.
  • هجوم خودروهای چینی به روسیه

    دنیای اقتصاد: فایننشال تایمز نوشت: در حالی که تحریم‌ها، کشورهای غربی را به قطع ارتباط با مسکو واداشته، روسیه به بزرگ ترین مقصد صادراتی چین تبدیل شده و شکسته شدن رکورد فروش خودروهای چینی را شاهد است.فایننشال تایمز افزود: افزایش فروش خودروهای چینی در روسیه به خودروسازان این کشور در شرایطی که با تعرفه‌های بالاتر از سوی واشنگتن و بروکسل در زمینه صادرات خودروهای برقی مواجه اند، کمک کرده است.جنگ اوکراین به کاهش شدید فروش خودروهای اروپایی، کره‌ای و ژاپنی به روسیه منجر شد. حال آنکه این خودروسازان تا پیش از جنگ، بازارهای روسیه را تصاحب کرده بودند.
  • تورم تعرفه واردات خودرو؟

    دنیای اقتصاد: کمیسیون تلفیق لایحه بودجه سال۱۴۰۴، ارقام خودرویی مد نظر دولت در لایحه بودجه را تغییر داد؛ به‌طوری‌که سقف واردات خودرو از ۲میلیارد یورو در لایحه، به ۳میلیارد یورو تغییر کرد و تعرفه نیز از ۱۰۰درصد به ۸۰درصد کاهش یافت. در حال حاضر حقوق ورودی خودروهای سواری به‌طور متوسط ۷۰درصد است. به این ترتیب در شرایطی که تصور می‌شود کمیسیون تلفیق اقدام به کاهش تعرفه واردات خودرو کرده، اما واقعیت این است که کمیسیون مذکور تنها رقم مدنظر دولت در لایحه را کاهش داده و تعرفه را همچنان صعودی در نظر گرفته است.
  • جولان خودروهای برقی چینی در نروژ

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: آنچه در نروژ در حال رخ دادن است، پیشرفت فوق‌العاده چین در عرصه خودروسازی را به نمایش می‌گذارد. برندهایی مانند ام‌جی، بی‌وای‌دی، ایکس پنگ حضور گسترده‌ای در این کشور دارند و از نظر کیفیت و قیمت با محصولات دیگر رقابت می‌کنند.
  • خودرو؛ رکورددار ارزبری صنایع

    تسنیم: آخرین داده‌های آماری بانک مرکزی نشان می‌دهد صنایع حمل‌ونقل و خودرو از ابتدای امسال تا ۲۱ آبان‌ماه با دریافت ۵میلیارد و ۹۴۲میلیون دلار، بیشترین ارز را بین همه صنایع دریافت کرده‌اند.بانک مرکزی آخرین گزارش تخصیص ارز برای واردات را منتشر کرد: این بانک از اول فروردین‌ماه تا ۲۱ آبان‌ماه امسال، ۴۳میلیارد و ۴۸۸میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین کرده است.در این بازه زمانی برای کالاهای تجاری و بازرگانی مبلغ ۲۳میلیارد و ۷۱۵میلیون دلار و برای واردات در مقابل صادرات مبلغ ۹میلیارد و ۵۲۷میلیون دلار و در مجموع ۳۳میلیارد دلار و ۲۴۲میلیون دلار تامین ارز صنایع صورت گرفته است.صنایع حمل‌ونقل و خودرو بیشترین سهم از دریافت ارز را دارا هستند و در مجموع (با تامین ارز نیما به علاوه واردات در برابر صادرات) میزان ۵میلیارد و ۹۴۲میلیون دلار ارز دریافت کرده‌اند.
  • تغییر لوگوی آئودی در چین

    دنیای اقتصاد: آئودی با ایجاد تغییراتی در عرضه محصولاتش در چین، از سال آینده نشان همیشگی‌ این کارخانه را از مدل‌های جدیدش حذف خواهد کرد. آئودی همزمان با اعلام این خبر برای نمایش تصویری از مدل‌های جدیدش در چین یک کانسپت الکتریکی به نام E رونمایی کرد.به گزارش BBC نشان جدید آئودی به جای چهار حلقه پیوسته که حدود یک قرن لوگوی این شرکت بوده، نام آئودی را با حروف بزرگ نمایش می‌دهد.
  • فروش برقی‌ها دوباره اوج گرفت

    ایسنا: شرکت تحقیقات بازار Rho Motion اعلام کرد که فروش جهانی خودروهای تمام‌الکتریکی و پلاگین هیبریدی در ماه اکتبر نسبت به ماه مشابه سال گذشته ۳۵درصد افزایش یافته است که رشد در تمام مناطق منجر به جهش ۵۴درصدی در فروش در چین شده است.چارلز لستر، مدیر داده در این شرکت اظهار کرد که فروش برقی‌ها در اروپا طی ماه اکتبر فقط ۰.۸درصد افزایش یافت، اما رشد محقق‌شده برای دومین ماه متوالی است و شرکت تحقیقاتی انتظار دارد پایان خوبی برای سال در منطقه داشته باشد.
  • طناب‌کشی در بازار خودرو

    دنیای اقتصاد: موج رسانه‌ای موافقان خودروی بورسی این سوال را مطرح می‌کند که نفع این نوع عرضه برای چه گروهی است؟ این سوال در شرایطی مطرح است که با توجه به تکلیف مجلس مبنی بر تخصیص ۷۰درصد از ظرفیت فروش به مادران و مالکان فرسوده‌ها، موج مذکور برای جذب نهایتا ۳۰درصد از خودروها شکل گرفته است.
  • تداوم تولید نیسان آبی به شرط صادرات

    دنیای اقتصاد: رئیس سازمان ملی استاندارد در گفت‌و‌گویی با صداوسیما از تداوم تولید نیسان زامیاد به شرط صادرات خبر داد. پس از کش‌وقوس‌های فراوان در‌حالی‌که قرار بود تولید این خودرو تنها تا پایان سال جاری ادامه پیدا کند، اما به گفته مهدی اسلام‌پناه، این خودرو به شرط صادرات و ارزآوری به کشور می‌تواند در سال آینده نیز تولید شود.
  • ترک فعل در واردات خودرو

    دنیای اقتصاد: نماینده اردل و فارسان در مجلس شورای اسلامی گفت: ترک فعل در اجرای قانون واردات خودروهای کارکرده محرز است و باید وزیر صمت و بانک مرکزی به اجرای قانون تمکین کنند.
  • بی‌وای‌دی به فورد نزدیک شد

    دنیای اقتصاد: بی‌وای‌دی پس از شکست تسلا از نظر درآمد، به آمار تحویل سالانه فورد نیز نزدیک شد. شرکت خودروسازی بی‌وای‌دی با توجه به برتری نسبت به تسلا در درآمد سه‌ماهه، برای اولین‌بار به عنوان یک شرکت خودروهای الکتریکی، اکنون می‌خواهد خودروسازان قدیمی را به چالش بکشد.
  • بازار خودرو در دوران ترامپ

    دنیای اقتصاد: با پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، خودروسازان خود را برای وضع تعرفه بر خودروهای وارداتی به این کشور آماده می‌کنند. به گزارش بی‌بی‌سی، ترامپ همچنین وعده داده که به محض شروع کارش در کاخ سفید، برخی از قوانین مربوط به حفظ محیط‌زیست را لغو کند. او علاوه بر این اعلام کرده مشوق‌ها و سوبسید‌های خودروهای الکتریکی را کم یا به کلی حذف خواهد کرد.
  • پرواز تاکسی هوایی در تایلند

    دنیای اقتصاد: شرکت حمل‌ونقل هوایی چینی EHang اعلام کرد وسیله نقلیه هوایی برقی عمودپرواز و بدون خلبان این شرکت نخستین مجموعه پروازهای خود در تایلند را تکمیل کرده است.
  • خودرو از رکود خارج شد

    دنیای اقتصاد: بررسی «شامخ» وسایل نقلیه و قطعات وابسته‌‌‌ در هفت‌ماه گذشته از اتمام روند رکودی این صنعت که از ابتدای سال جاری شکل گرفته بود، حکایت دارد. با این حال اما دست‌اندرکاران و فعالان خودرویی در شامخ هفت‌ماهه، انتظارات خود را از تولید آینده کاهش داده‌اند.
  • برنامه تولید خودروساز ژاپنی در چین

    دنیای اقتصاد: منابع آگاه اعلام کردند که تویوتا قصد دارد تولید چین را تحت یک محور راهبردی افزایش دهد. بر این اساس، تویوتا قصد دارد تا سال ۲۰۳۰ سالی حداقل ۲.۵میلیون دستگاه خودرو در چین تولید کند. این طرح که قبلا گزارش نشده بود، نشان‌دهنده یک محور راهبردی توسط پرفروش‌ترین خودروساز جهان در بزرگ‌ترین بازار خودروی دنیاست. راهبرد تویوتا در تضاد با دیگر خودروسازان جهانی از جمله ژاپنی‌هاست که در حال کاهش فعالیت یا خروج از چین هستند. هدف تویوتا افزایش تولید به سه‌میلیون دستگاه خودرو در سال تا پایان دهه است. این عدد نشان‌دهنده افزایش ۶۳درصدی نسبت به رکورد ۱.۸۴میلیون خودرویی است که در سال ۲۰۲۲ در چین تولید کرد. تویوتا سال گذشته ۱.۷۵میلیون خودرو در چین تولید کرد.
  • «خودروی بورسی» به نهاد ریاست‌جمهوری رفت

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت در شرایطی با عرضه خودرو در بورس کالا مخالف است که مساله «خودروی بورسی» در نشست یکشنبه شب اقتصاددانان در نهاد ریاست‌جمهوری مطرح شده است.آن‌طور که حسین عبده‌تبریزی، یکی از اقتصاددانان حاضر در این جلسه، عنوان کرده، موضوع عرضه خودرو در بورس کالا و البته آزادسازی قیمت خودرو در این نشست مطرح شده است. به گفته وی، مساله خودروی بورسی با ۳۶ نفر از کارشناسان مطرح شده که ۳۲ نفر از آنها موافق این طرح بوده‌اند؛ هرچند برخی بر موقتی بودن این مدل تاکید کرده‌اند.در جلسه موردنظر اما عبده تبریزی در جایگاه اقتصاددان، دو راهکار را برای تعیین قیمت خودرو پیشنهاد داده است؛ یکی عرضه در بورس کالا و دیگری آزادسازی قیمت.وی در این جلسه تاکید کرده که طبق برنامه‌ هفتم، خودرو از موضوع قیمت‌گذاری رها شود و شرکت‌ها خود اقدام به فروش [تعیین قیمتی] کنند و مجوز عرضه محصولات آنها در بورس کالا صادر شود.
  • نظر رئیس ایدرو درباره خودروی بورسی

    دنیای اقتصاد: رئیس هیات عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران (ایدرو) با بیان اینکه عرضه خودرو در بورس کالا فاقد وجاهت قانونی است، افزود: عرضه خودرو در بورس کالا راه‌حلی جامع برای حل مشکل بازار خودرو نیست.فرشاد مقیمی در گفت‌وگو با ایرنا گفت: طبق قانون، شورای رقابت مسوول تشخیص رویه‌های انحصاری است و این شورا بازار خودروی کشور را انحصاری تشخیص داده است.وی تاکید کرد: قیمت خودرو توسط سازمان حمایت محاسبه و به وزارت صمت اعلام شود تا برای اجرا به شرکت‌های خودروساز ابلاغ شود.معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه‌ داد: هر چند با عرضه محدود خودرو در بورس کالا طی سال ۱۴۰۱، منافع تولیدکنندگان تامین شد، با‌این‌حال نه‌تنها این منافع در بلندمدت و با عرضه مداوم محصولات در بورس کالا قابل‌تامین نبود، بلکه انتفاع تولید‌کننده در ازای متضرر شدن مصرف‌کنندگان با خرید محصولات به قیمتی بالاتر حاصل شد که این موضوع به هیچ وجه مطلوب ما به عنوان سیاستگذار این حوزه نیست.
  • تویوتای جدید ارزان‌تر از مدل پایه

    دنیای اقتصاد: قیمت تویوتا گرند هایلندر برای سال ۲۰۲۵ از ۴۲هزار و ۳۱۰ دلار شروع می‌شود که از مدل قبلی ارزان‌تر است. قیمت گرند هایلندر ۲۰۲۴ از ۴۴ هزار و ۷۱۵ دلار شروع می‌شد. تویوتا یک تریم پایه LE را به خط تولید گرند هایلندر برای مدل سال جدید معرفی کرده است که چند هزار دلار کمتر از مدل پایه XLE سال گذشته است. این در هر دو پیکربندی جلو و تمام چرخ متحرک ارائه می‌شود. تولید مدل XLE همچنان ادامه دارد، اما قیمت آن اندکی افزایش یافته است. با یک مدل پایه جدید LE، گرند هایلندر چیز زیادی در ویژگی‌های خود از دست نمی‌دهد. گرند هایلندرLE مدل ۲۰۲۵ همچنان دارای صفحه نمایش لمسی ۱۲.۳ اینچی، رینگ های ۱۸اینچی و موتور ۴ سیلندر ۲.۴لیتری توربوشارژ استاندارد تویوتاست. این موتور ۲۶۵ اسب بخار قدرت تولید می‌کند.
  • مقصد پول واردات خودرو

    دنیای اقتصاد: بازوی پژوهشی مجلس در گزارشی به مقایسه تطبیقی برخی تبصره‌های خودرویی قانون بودجه سال۱۴۰۳ پرداخته است. در این گزارش هزینه‌کرد درآمد دولت از ورود خودروهای برقی بررسی و تاکید شده که دولت اقدام موثری در هدایت منابع حاصل از واردات برقی‌ها در راستای سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌ها انجام نداده است.
  • تمدید مهلت مراجعه پذیرفته‌شدگان طرح‌ جایگزینی به مراکز اسقاط

    مهر: رئیس ستاد نوسازی ناوگان حمل و نقل، از تمدید مهلت پذیرفته‌شدگان طرح‌های جایگزینی برای مراجعه به مراکز اسقاط تا روز پنج‌شنبه هفته جاری (۲۴ آبان‌ماه) خبر داد.
  • بحران در خودروسازان بزرگ جهان

    ایسنا: شرکت خودروسازی استلانتیس اعلام کرد که حدود هزار و ۱۰۰کارمند خود را در کارخانه جیپ گلادیاتور در تولدو، اوهایو را تعدیل نیرو می‌کند، زیرا برای بهبود کارآیی و کاهش موجودی در سراسر عملیات خود در آمریکای شمالی تلاش می‌کند.
  • هزارتوی خرید خودروی خارجی

    دنیای اقتصاد: نمایشگاه‌های فروش خودروهای خارجی که تا دو سال پیش تنها میزبان خودروهای کارکرده قدیمی بودند، حالا مملو از خودروهای جدید و صفر وارداتی‌اند. محصولاتی که با مقررات فراوان برای فروش به مصرف‌کننده نهایی در سامانه یکپارچه عرضه می‌شدند و سیاستگذار ادعا می‌کرد که واردات و شیوه عرضه آنها برای تنظیم بازار است، حالا با قیمت‌های میلیاردی سر از نمایشگاه‌های فروش خودرو درآورده‌اند.
  • پایان هیاهوی خودروی برقی در ایران؟

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت رفته‌رفته در حال مشخص کردن مواضع خودرویی خود است، با‌این‌حال هنوز نظر صریح و شفافی درباره خودروهای برقی (چه تولید داخل چه وارداتی) نداده است.
  • عرضه آداپتورهای شارژ جدید فورد

    دنیای اقتصاد: فورد قصد دارد به واسطه عرضه آداپتور شارژ جدید خود، امکان دسترسی به هزاران سوپرشارژر تسلا در سراسر ایالات متحده را برای مشتریان خود فراهم کند. هدف از عرضه این آداپتورها کاهش زمان انتظار شارژ خودروهای برقی فورد است. این آداپتورها به مشتریان امکان می‌دهد خودروهای برقی خود را با نزدیک به ۱۸هزار سوپرشارژر تسلا در سراسر ایالات متحده وصل کنند. این علاوه بر ده‌ها هزار ایستگاه شارژ غیرتسلا در ایالات متحده است. طبق اعلام فورد، آداپتور جدید برای مشتریانی که از قبل در صف دریافت آداپتور رایگان هستند، رایگان خواهد بود. دیگران می توانند این آداپتور را در وبسایت فورد به قیمت ۲۰۰دلار خریداری کنند. آداپتورهای قبلی توسط تسلا ساخته شده بودند.
  • طرح دولت برای خودروهای وارداتی جانبازان

    دنیای اقتصاد: دولت شرایط واگذاری فوری خودروهای داخلی به جانبازان را اعلام کرد. معاون اول رئیس‌جمهور آیین‌نامه اجرایی جزء ۱۰ بند ث تبصره ۱۳قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را در تاریخ ۱۶ آبان‌ماه ابلاغ کرد. براساس مصوبه جدید دولت، جانبازان مشمول واردات خودرو می‌توانند با انصراف از واردات، نسبت به دریافت خودروی داخلی بدون نوبت و با واگذاری فوری بهره‌مند شوند.
  • تامین ارز واردات اتوبوس

    دنیای اقتصاد: سرپرست معاونت حمل‌ونقل سازمان راهداری از تصویب تشکیل کارگروه مشترک با حضور وزارت صمت برای تسهیل ترخیص اتوبوس‌های وارداتی از گمرک خبر داد. غلام‌عباس بهرامی‌نیا با اشاره به اهمیت این موضوع و دغدغه‌های موجود در خصوص واردات اتوبوس‌های بین‌شهری اظهار کرد: در نشست‌های اخیر با وزیر صمت، توافقات لازم برای تخصیص ارز به واردات ناوگان حمل‌ونقل عمومی جاده‌ای انجام شده است.
  • فرجام «خودرو» با ترامپ

    دنیای اقتصاد: دونالد ترامپ پس از چهارسال دوری، بار دیگر در ژانویه ۲۰۲۵ راهی کاخ سفید خواهد شد؛ اتفاقی هزاران کیلومتر آن طرف‌تر از ایران که در حالت عادی نباید خودروسازی کشور را تحت‌تاثیر قرار دهد، اما خواهد داد. سال‌هاست، این موضوع که چه کسی رئیس‌جمهور ایالات‌متحده شود، برای ایرانی‌ها –چه دولتمردان و چه شهروندان- از اهمیت زیادی برخوردار است، زیرا تنش سیاسی که از چهاردهه پیش بین دو کشور ایجاد شده، همچنان ادامه دارد و «ایران» همواره یکی از محورهای اصلی سیاست خارجه روسای‌جمهور آمریکا بوده و هست.
  • چالش خودروسازی بعد از انتخابات آمریکا

    دنیای‌اقتصاد: روز گذشته رویترز در دو گزارش مجزا به تاثیر انتخاب ترامپ بر صنعت و بازار خودروی آمریکا پرداخت. در یک گزارش رویترز پیش‌بینی کرده که سرعت پذیرش خودروهای الکتریکی کندتر می‌شود، زیرا دونالد ترامپ، رئیس‌‌‌جمهور منتخب، به وعده خود مبنی بر اجرای سیاست‌‌‌های سازگار با پلاگین که او آن را «کلاهبرداری جدید سبز» می‌‌‌نامد، عمل می‌کند.
  • رشد درآمد لامبورگینی

    ایسنا: درآمد لامبورگینی با تقاضای بالا برای همه مدل‌‌‌ها ۲۰‌درصد افزایش می‌‌‌یابد. لامبورگینی سازنده خودروهای اسپرت لوکس ایتالیایی، درآمد ۹ماهه خود را با ۲۰‌درصد افزایش ۲.۴۳میلیارد یورو (۲.۶۰میلیارد دلار) اعلام کرد که ناشی از حجم سفارش‌ها و تقاضای بالا برای همه مدل‌‌‌ها بود.
  • خیز تسلا برای نیروهای فولکس‌واگن

    دنیای‌اقتصاد: تسلا دستمزد کارکنان گیگافکتوری آلمان را ۴‌درصد افزایش داد. این تصمیم در شرایطی گرفته می‌شود که برخی از رقیبان تسلا از جمله فولکس‌واگن سیاست‌‌‌های کاهش هزینه را در پیش گرفته‌‌‌اند. شاید بتوان گفت این تصمیم تسلا، آن هم فقط برای کارخانه آلمان که فولکس‌واگن در آن دست به تعدیل نیرو و کاهش دستمزد زده، با هدف جذب نیروهای متخصص شرکت رقیب شکل گرفته است.
  • رولزرویس ۶ میلیون دلاری

    دنیای‌اقتصاد: رولزرویس به مناسبت شصتمین سال ساخت فیلم «گلدفینگر» از مجموعه فیلم‌‌‌های جیمز باند و با الهام از رولزرویسی در این فیلم، یک مدل فانتوم را به امکاناتی منحصربه‌فرد مجهز کرد.
  • منع ورود خودرو به «تالار»

    دنیای اقتصاد: محمد اتابک، وزیر صمت با وجود حمایت وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس از فروش خودرو در بورس، پرونده خودروی بورسی را بست. به نظر می‌رسد سیاستگذار خودرو تمایل دارد بازار را به‌صورت مستقیم و با ابزارهای تنظیم بازاری مختص این وزارتخانه مدیریت کند.
  • «زمستان داغ» صنعت خودروی آلمان

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: در شهر تسویکاو که سابقه پرافتخاری در عرصه صنعت خودروی آلمان دارد، نگرانی‌های فزاینده‌ای در خصوص شرایط سیاسی و اقتصادی کشور به وجود آمده است.
  • توقف ثبت سفارش خودرو تایید شد

    دنیای اقتصاد: برخی فعالان عرصه واردات به «دنیای اقتصاد» می‌گویند ثبت سفارش واردات خودرو متوقف است، موضوعی که اظهارات دیروز مدیر طرح واردات خودرو نیز به‌نوعی این مساله را تایید می‌کند.
  • کاهش تلفات جاده‌ای با اصلاح پلتفرم خودروها

    دنیای اقتصاد: مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی به بررسی تاثیر ارتقای ایمنی خودروها بر کاهش تلفات تصادفات جاده‌ای پرداخته است. این گزارش بر ضرورت اصلاح پلتفرم خودروها برای افزایش ایمنی و کاهش تلفات تاکید کرده و اهمیت بهبود ناوگان خودروهای داخلی را برجسته می‌کند.
  • تغییر گسل قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: شکاف قیمتی خودروهای وارداتی در ایران نسبت به بازارهای جهانی در دو مقطع زمانی یعنی سال ۱۳۹۶ و ۱۴۰۳ مورد بررسی قرار گرفته است. داده‌های «دنیای‌اقتصاد» نشان می‌دهد که گسل قیمتی وارداتی‌ها نسبت به بازارهای جهانی سال۹۶ حدودا ۱۱۸درصد بوده، حال آنکه در سال جاری به ۱۱۳درصد رسیده است.
  • شکایت خودرویی شورای رقابت از صمت؟

    دنیای اقتصاد: لیست قیمت جدید خودروهای داخلی در حالی در انتهای فعالیت دولت سیزدهم نیز آماده بود و شورای رقابت هم تاییدش کرده که وزارت صمت دولت چهاردهم هم هنوز اقدام عملی در این زمینه انجام نداده است. از همین رو شنیده می‌شود شورای رقابت قصد دارد از وزارت صمت به دلیل اجرا نکردن قانون این شورا شکایت کند.
  • کاهش فروش تسلای چینی

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای الکتریکی ساخت چین تسلا در ماه اکتبر ۵.۳درصد سالانه کاهش یافت.
  • رشد فروش ولوو

    دنیای اقتصاد: ولوو اعلام کرد فروش خودروهایش در ماه اکتبر ۳درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت و به ۶۱هزار و ۶۸۶دستگاه رسید که ناشی از افزایش فروش مدل‌های تمام‌الکتریکی و پلاگین هیبریدی در اروپا بود.
  • توقف تولید فورد F-۱۵۰

    دنیای اقتصاد: فورد برنامه‌های توقف تولید F-۱۵۰ لایتنینگ را تایید کرده است، بنابراین خط مونتاژ دیربورن، میشیگان از ۱۵ نوامبر تا ۶ ژانویه تعطیل خواهد بود. این دومین بار در سال جاری است که فورد تولید پیکاپ تمام‌الکتریکی را متوقف می‌کند.
  • پرواز تاکسی هوایی تویوتا

    دنیای اقتصاد: برای نخستین بار تاکسی هوایی که تویوتا آن را با شرکتی آمریکایی توسعه داده، در آسمان پرواز کرد.
  • توقف دوباره ثبت‌سفارش واردات خودرو

    دنیای اقتصاد: پس از یک دوره کوتاه حدودا یک‌ماهه، ثبت سفارش واردات خودرو بار دیگر متوقف شد، اتفاقی که گفته می‌شود ریشه اصلی آن، تامین نشدن ارز است. یک منبع آگاه که نخواست نامی از وی برده شود، به خبرنگار «دنیای اقتصاد» گفت: در حال حاضر ثبت سفارش واردات خودرو متوقف است؛ ضمن آنکه واردکنندگان به ارز تخصیص‌یافته‌‌شده از سوی بانک مرکزی دسترسی ندارند. وی با بیان اینکه در سال جاری به جز مقطعی کوتاه، ثبت سفارش خودروهای وارداتی متوقف بوده، افزود: از ابتدای سال تا به امروز، حتی یک دستگاه خودروی بنزینی در قالب ثبت سفارش جدید وارد کشور نشده و هر آنچه آمده، متعلق به ثبت سفارش سال گذشته است.
  • رشد قیمتی محدود در بازار

    دنیای اقتصاد: بررسی بازار خودرو طی یک هفته گذشته نشان از رشد قیمت محدود خودرو دارد. این در شرایطی است که در همین مدت زمان رشد نرخ دلار قابل‌توجه بوده است.
  • خودروی چینی برای بازارهای خارجی

    ایسنا: شرکت خودروسازی نیو چین قصد دارد اولین خودروی هیبریدی خود را در سال ۲۰۲۶ عرضه کند، اما این محصول تنها در بازارهای خارج از کشور به فروش خواهد رسید. دو نفر از افراد آگاه از موضوع اظهار کردند که شرکت چینی خودروهای الکتریکی نیو قصد دارد اولین مدل هیبریدی خود را در سال ۲۰۲۶ عرضه کند و آن را تنها در بازارهای خارج از کشور از جمله خاورمیانه، شمال آفریقا و اروپا به فروش خواهد رساند. شرکت خودروسازی نیو تا به امروز فقط خودروهای الکتریکی تولید کرده است و این خودروی هیبریدی را برای مقابله با چالش‌های پیش روی شرکت‌های چینی فروش خودروهای برقی در بازارهای خارجی تولید می‌کند که این چالش‌ها شامل موانع تجاری و کندی در نصب تسهیلات شارژ می‌شوند. توسعه هیبریدی با برد وسیع، تحت نام تجاری Firefly، با توجه به پیشنهادهای شرکت سرمایه‌گذاری CYVN Holdings، سرمایه‌گذار بزرگ ابوظبی است که می‌تواند فروش را در بازارهای خاورمیانه که زیرساخت‌ها برای پذیرش انبوه خودروهای الکتریکی آماده نیست، افزایش دهد. یکی از این افراد مطلع اظهار کرد که این خودرو قرار است در اواخر سال ۲۰۲۶راه‌اندازی شود و تحویل آن در سال ۲۰۲۷ آغاز شود. وی اضافه کرد که این مدل در چین فروخته نخواهد شد.
  • فولکس واگن هزینه‌های خود را کاهش می‌دهد

    ایسنا: مدیرعامل فولکس واگن اعلام کرد که کاهش هزینه پس از دهه‌ها مشکلات ساختاری، برای این خودروساز ضروری است.
  • ماراتن خرید خودرو

    دنیای اقتصاد: زمان انتظار خرید «خودروی اول» از سال۸۹ تاکنون رشد ۱۰۰درصدی داشته است. «دنیای‌اقتصاد» با بررسی قیمت ۱۵خودروی داخلی، مونتاژی و وارداتی از اواخر دهه ۸۰ تاکنون و با در نظر گرفتن حداقل دستمزد در این بازه، به سنجش مدت زمان انتظار خرید «خودروی اول» پرداخته است. بررسی‌ها حکایت از آن دارد که در سال۸۹ میانگین زمان انتظار برای خرید یک خودروی ارزان‌قیمت مانند پراید با تخصیص تمام حقوق پایه ۲۵ماه بوده حال آنکه در سال جاری این رقم برای خودروی اقتصادی به بیش از ۴سال رسیده است. مشخص است در کنار تحریم‌ها، آنچه به‌صورت دومینووار تشدید بحران در بازار خودرو را تقویت کرده، سیاست‌های اجرایی نادرست به‌ویژه توقف واردات خودرو در این سال‌ها بوده است. در این بررسی مدت زمان انتظار خرید خودرو در آمریکا و اروپا نیز سنجش شده است؛ به‌طوری‌که در آمریکا ماراتن خرید خودروی اقتصادی، با در نظر گرفتن درآمد سالانه یک فرد به ۵ماه می‌رسد و در اروپا این مدت ۸ماه تخمین زده می‌شود.
  • سد صمت مقابل خودروی بورسی

    دنیای اقتصاد: بازگشت خودرو به بورس کالا در حالی که این روزها مدافعان بسیاری پیدا کرده و حتی وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز از آن حمایت می‌کند اما فعلا با سد محکمی به نام وزارت صمت مواجه است. از دو سه هفته پیش و پس از آنکه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد این سازمان در تلاش برای بازگرداندن خودرو به بورس کالاست، موضوع خودروی بورسی دوباره بر سر زبان‌ها افتاده است.
  • بازنده جنگ تعرفه‌ای اروپا علیه خودروهای چینی

    دنیای اقتصاد: سازندگان خودروهای برقی چینی برای سومین ماه متوالی جایگاه خود را در اروپا از دست دادند و این نشان می‌دهد که حرکت به سمت افزایش تعرفه‌های وارداتی، به فروش آنها در اروپا آسیب می‌زند.
  • زمان دور جدید فروش خودروهای وارداتی

    دنیای اقتصاد: مدیر طرح واردات خودرو گفت: احتمالا عرضه دور بعدی خودروهای وارداتی سه هفته آینده باشد.‌ مهدی ضیغمی افزود: نتایج قرعه‌کشی اخیر خودروهای وارداتی نیز اعلام و اسامی منتخبان روی سایت سامانه بارگذاری شده است.
  • خودرویی که با نور خورشید کار می‌کند

    دنیای اقتصاد: شرکت آپترا موتورز (Aptera Motors) مستقر در سن‌دیگو کالیفرنیا، به‌‌تازگی اولین آزمایش عملکرد کم‌سرعت خود را با موفقیت انجام داده است. خودروی PI۲ این شرکت برای شارژ مجدد نیازی به اتصال به برق ندارد و در عوض انرژی روزانه خود را مستقیما از نور خورشید دریافت می‌کند.
  • صعود قیمت خودرو

    دنیای اقتصاد: قیمت خودرو در بازار آزاد روند صعودی به خود گرفت. به گزارش تسنیم، افزایش قیمت خودرو در حالی است که هنوز معاملات رونق پیدا نکرده و بازار در رکود به سر می‌برد. برخی معتقدند نوسان قیمت دلار یکی از عوامل رشد قیمت خودرو در بازار است. این در حالی است که برخی نیز معتقدند کاهش عرضه محصولات به بازار، عامل افزایش قیمت‌ است. این البته در حالی است که رکود سنگینی در بازار خودرو به چشم می‌خورد.
  • «نه» خودروسازان به پیشنهاد طلایی شورای رقابت

    دنیای اقتصاد: خودروسازان بزرگ کشور در شرایطی از زیان‌دهی به‌دلیل قیمت‌گذاری دستوری می‌گویند که عنوان می‌شود آنها، پیشنهاد سیاستگذار مبنی بر اجرای صفر تا صد فرمول قیمت‌گذاری محصولاتشان را نپذیرفتند. ظاهرا خودروساز نیز حاضر به پذیرش تبعات اصلاح قیمت با فرمول قیمت‌گذاری نیست.
  • شکایت از خودروساز تسهیل شد

    دنیای اقتصاد: چرا شکایت از خودروسازان راه به جایی نمی‌برد‌؟ از پنج سال گذشته تاکنون، همراه با افت کمی و کیفی خودرو و همچنین رشد تعهدات معوق و عدم تحویل خودرو در زمان مقرر، شکایت از خودروسازان اوج گرفته است. با‌این‌حال به نظر می‌رسد خودروسازان با وجود شکایت‌های متعدد از حاشیه امنی برخوردار هستند، چرا که خبری یا اطلاعیه‌ای مبنی بر محکوم شدن خودروساز برای عدم تحویل یا افت کیفیت خودرو در هیچ جایی شنیده یا دیده نشده است. شاید دلیل اصلی این امر به ماده ۲۹ آیین‌نامه اجرایی قانون حمایت از حقوق مصرف‌کنندگان خودرو مصوب ۱۳۹۵.۰۱.۲۲ هیات وزیران ‌برمی‌گردد.
  • پاوربانک خودران برای خودروهای برقی

    ایسنا: یک شارژر سیار ۱۴۱کیلووات‌ساعتی که خودران است، می‌تواند خود را به هر کجا که نیاز است برساند و خودروهای برقی را شارژ کند. شرکت خودروسازی چینی وولینگ (Wuling) به‌تازگی دو ایستگاه شارژ سیار خودروهای برقی را در گوانگژو به نمایش گذاشته است که یکی تقریبا به اندازه یک چرخ‌دستی و دیگری که قابلیت رانندگی خودران نیز دارد، بسیار بزرگ‌تر است.به نقل از ان‌ای، نیاز اولیه‌ای که توسط باتری‌های چهار‌چرخ و خودران وولینگ برطرف می‌شود، این است که در صورت افزایش تقاضا، ایستگاه‌های شارژ سیار را در اختیار رانندگان خودروهای برقی قرار می‌دهد.
  • افت فروش تویوتا در ژاپن و چین

    ایسنا: فروش تویوتا موتور در ژاپن و چین با وجود تقاضای زیاد برای خودروهای هیبریدی در آمریکای شمالی، کاهش یافت. این شرکت در تلاش است مجموعه‌ای از چالش‌ها، ازجمله افزایش رقابت برندهای خودروهای الکتریکی، رسوایی‌های داخلی و فراخوان‌های خارج از کشور را از بین ببرد.این شرکت اعلام کرد تولید جهانی در ماه سپتامبر با ۸.۵درصد کاهش نسبت به سال قبل، به ۹۴۹هزار و ۵۸۳دستگاه رسید. فروش در همان ماه ۸درصد کاهش یافت و به ۹۲۳هزار و ۳۱۱دستگاه رسید.
  • سهم خودرو از سرمایه خارجی

    دنیای اقتصاد: خودروسازی ایران بیش از پنج‌سال است که از لیست سرمایه‌گذاران خارجی، کنار گذاشته شده است. با این حال حضور در کشورهای همسایه به‌عنوان مقصد جدید سرمایه‌گذاران، قابل تامل است. باند خالی سرمایه‌گذاری خارجی خودرویی به‌دلیل تحریم‌های داخلی و خارجی در کشورمان رخ داده است.
  • دپوی ۱۸هزار دستگاه خودرو

    دنیای اقتصاد: فروش محصولات سواری خودروسازان بزرگ کشور در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته افت کرده، ضمن آنکه از تولید نیز کمتر است.
  • عرضه خودرو در بورس بلامانع است

    دنیای‌اقتصاد: وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت برای عرضه خودرو در بورس‌کالا اعلام آمادگی کند، از نظر ما و سازمان بورس مانعی برای این کار وجود ندارد. عبدالناصر همتی در مورد عرضه خودرو در بورس‌کالا بیان کرد: بحث عرضه خودرو در بورس‌کالا، به هماهنگی بین سه‌نهاد از جمله سازمان بورس، وزارت صنعت، معدن و تجارت و شورای رقابت نیاز دارد. وی افزود: اگر این موضوع نهایی شود و آنها به توافق برسند، ما در وزارت اقتصاد موافق این اتفاق هستیم. همچنین باید زمینه و امکانات آن برای وزارت صمت فراهم شود. اگر وزارت صمت اعلام آمادگی کند، از نظر ما و سازمان بورس مانعی برای این کار وجود ندارد.
  • احتمال اصلاح مصوبه واردات خودرو به مناطق آزاد

    دنیای‌اقتصاد: سرپرست دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد از پیگیری اصلاح تصویب‌نامه هیات‌وزیران در خصوص واردات خودروی نو به مناطق آزاد خبر داد. دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد اعلام کرد: در تصویب‌‌‌نامه هیات‌وزیران شرایطی برای واردات خودرو، هم به سرزمین اصلی و هم به مناطق آزاد تجاری-صنعتی تدوین و ابلاغ شده که یکی از مسائل مهم آن، تبعیضی است که بین مناطق آزاد و سرزمین اصلی وجود دارد. براساس این تصویب‌‌‌نامه، ورود خودروهای بنزینی به مناطق آزاد ممنوع و تنها ورود خودروهای برقی و هیبریدی به این مناطق امکان‌‌‌پذیر است.
  • جلسه خودرویی وزیر صمت در مجلس

    دنیای‌اقتصاد: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: بحث خصوصی‌سازی خودروسازان را با حضور وزیر صمت در کمیسیون صنایع و معادن دنبال کردیم و آقای اتابک اعلام کرد برنامه مناسب و مدونی برای سامان‌دهی خودروهای داخلی دارد.
  • امروز، اعلام نتایج قرعه‌کشی وارداتی‌ها

    دنیای‌اقتصاد: نتایج قرعه‌کشی خودروهای وارداتی امروز اعلام می‌شود. در این دور ۷۳‌هزار نفر برای خرید ۶‌هزار دستگاه خودرو ثبت‌نام کردند.
  • راز جدایی خودرو از دلار

    دنیای اقتصاد: بررسی‌های «دنیای اقتصاد» از بازدهی هفت‌ماهه خودرو و ارز، حکایت از کاهش وابستگی خودرو به نرخ دلار دارد. در پنج سال گذشته، قیمت خودرو تابعی از نرخ ارز بود به‌طوری‌که هر زمان، نرخ دلار صعودی می‌شد به دنبال آن خودرو نیز تحریک و قیمت‌ها در بازار افزایش می‌یافت. با این حال بررسی‌ها نشان می‌دهد که امسال در مقاطعی، از سرعت رشد قیمت خودرو در بازار آزاد با محرک ارز کاسته شده است. که دلیل آن «ارتفاع بلند قیمت‌ها» و رکود معاملات است که سبب شده خودرو به نوعی ارز را آنفالو کند.
  • شرکت های الکترونیکی خودروساز می شوند

    دنیای اقتصاد - گروه اقتصاد بین‌الملل: خودروها دیگر آن چیزی که قبلا بودند، نیستند. تکنولوژی همه چیز را تغییر داده و خودروها نیز از این قاعده مستثنی نیستند. امروزه حتی خودروهایی که موتور قدرتمند هشت‌سیلندر دارند، پر از پیچیدگی‌های الکترونیکی شده‌اند. چندین کیلومتر سیم‌کشی، هزاران تراشه و میلیون‌ها خط کد کامپیوتری در آنها به کار رفته تا همه چیز از قفل درها تا سیستم‌های سرگرمی را کنترل کنند. این در مقایسه با خودروهای دهه ۱۹۹۰ که سیستم‌های برقی بسیار ساده‌تری داشتند، پیشرفت چشمگیری است.
  • تخفیف خرید خودرو برای متقاضیان طرح جایگزینی خودروهای فرسوده

    ایسنا: رئیس ستاد نوسازی ناوگان و اسقاط خودروهای فرسوده گفت: مالکان خودروهای فرسوده که در طرح‌های جایگزینی خودرو شرکت کنند، به ازای تعداد گواهی‌های اسقاط از قیمت خودروی انتخابی‌شان تخفیف دریافت می‌کنند.
  • زمان اعلام نتایج قرعه‌کشی وارداتی‌ها

    ایسنا: به گفته مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت، قرعه‌کشی طرح فروش ۶هزار خودرو وارداتی دیروز از بین ٧٣هزار نفری که به‌صورت قطعی در سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی ثبت درخواست کرده‌اند، انجام و نتایج آن شنبه هفته آینده (١٢ آبان‌ماه) اعلام می‌شود.
  • موتور خودروسازی گرم شد

    دنیای اقتصاد: تولید هفت‌ماهه خودروسازان بزرگ کشور (در بخش سواری) هرچند نسبت به مدت مشابه پارسال افت را نشان می‌دهد، با‌این‌حال رشد تولید ماهانه آنها حکایت از بهبود روند تولید در نخستین ماه پاییز دارد. بنابر آمار اعلامی سه خودروساز بزرگ و وابسته به دولت به سامانه کدال بورس (وزارت صمت همچنان آمار تولید خودرو را در سال جاری منتشر نمی‌کند) تولید محصولات سواری آنها در هفت ماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته، افت بیش از پنج‌درصدی را نشان می‌دهد. ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو تا پایان مهر امسال، بیش از نیم‌میلیون دستگاه محصول سواری را به تولید رسانده‌اند. در مقایسه با افت تولید حدودا ۱۰درصدی خودروسازان طی نیمه نخست امسال (نسبت به مدت مشابه پارسال)، نرخ افت تولید نصف شده است. بنابراین به نظر می‌رسد خودروسازان از برخی چالش‌های نیمه نخست سال مانند کمبود ارز (تا حدی) و بی‌برقی (به طور کامل) عبور کرده‌اند. از همین رو، سرعت تولید آنها کمی بالا رفته است، هرچند هنوز مطابق با برنامه وزارت صمت پیش نرفته است.
  • جنجال‌های بانکی برای حساب وکالتی خودرو فروکش کرد

    دنیای‌اقتصاد: پول‌های بلوکه‌شده حساب‌های وکالتی برای دور جدید عرضه وارداتی‌های غیربرقی، در حالی روز گذشته آزاد شد که به نظر می‌رسد تذکر بانک مرکزی در مورد ممنوعیت اعطای هر گونه تسهیلات قرض‌الحسنه یا ارائه اعتبار به مشتریان به منظور وکالتی کردن حساب‌های بانکی موجب شد رقابت برای خرید خودروهای وارداتی در این دور از فروش محدودتر شود.
  • قرعه‌کشی خودروهای وارداتی امروز انجام می‌شود

    ایسنا: قرعه‌کشی طرح اخیر فروش ۶هزار خودروی وارداتی در قالب ٢١ مدل خودرو که ثبت‌نام آن دوشنبه‌شب به پایان رسید، امروز (چهارشنبه ۹ آبان) انجام می‌شود. وجوه بلوکه شده مشتریان از دیروز آزاد شده و قابل برداشت است. طرح فروش ٢١ مدل خودروی وارداتی دوشنبه‌شب پس از شش روز، به پایان رسید و با توجه به تعداد ثبت‌نام‌ کافی و بالغ بر ٨٠هزار نفر برای ۶هزار خودرو عرضه‌شده در این مرحله، دیگر نیازی به تمدید هم نداشت.
  • سرمایه‌گذاری تویوتا روی هوش مصنوعی

    ایسنا: روزنامه نیکی گزارش کرد تویوتا و شرکت مخابراتی ژاپنی نیپون تلگراف اند تلفن (NTT) سرمایه‌گذاری ۳.۳میلیارد دلاری در تحقیق و توسعه برای ایجاد نرم‌افزار هوش‌مصنوعی برای بهبود رانندگی خودران سرمایه‌گذاری خواهند کرد.
  • تبدیل شیشه جلوی خودرو به نمایشگر

    دنیای‌اقتصاد: «موبیس»، قطعه‌ساز گروه خودروسازی هیوندای در حال ساخت فناوری ‌ای است که شیشه جلوی خودرو را به یک نمایشگر تبدیل می‌کند. این شرکت برای ساخت این فناوری که آن را «نمایشگر هولوگرافیک شیشه جلو» نامیده با شرکت آلمانی زایس همکاری می‌کند.
  • فناوری جدید برای باتری‌های دوج

    دنیای اقتصاد: استلانتیس قصد دارد باتری‌های حالت جامد را برای محصولات الکتریکی‌اش آزمایش کند. این باتری‌ها توسط کارخانه‌ای آمریکایی به نام «فاکتوریل» ساخته شده و در یکی از خودرو‌های اسپرت دوج،‌ از زیرمجموعه‌های استلانتیس نصب خواهد شد.
  • تنبیه مالیاتی خودرو سوارها

    دنیای اقتصاد: در شرایطی واردات خودروهای اقتصادی با سقف قیمتی ۲۰هزار دلار برای تنظیم بازار خودروی کشور، آزاد اعلام شد که خودروهای اقتصادی مد نظر سیاستگذار حالا به لطف محدودیت‌های دولتی، تعرفه بالا و نرخ ارز، لوکس محسوب و مشمول مالیات‌ لوکس‌ها شده‌اند. با توجه به لایحه بودجه سال آینده که تعرفه ۱۰۰درصدی برای ورود خارجی‌ها در نظر گرفته و همچنین نرخ ارز نیز که مبنای آن مرکز مبادله است، خودروهای اقتصادی در جرگه محصولات لوکس قرار می‌گیرند. این در شرایطی است که تنها مصرف‌کننده باید بهای تصمیم سیاستگذار را پرداخت کند.
  • نظر وزیر صمت درباره واگذاری سهام خودروسازان

    دنیای اقتصاد: وزیر صنعت، معدن و تجارت، در نخستین اظهارنظر رسمی درباره واگذاری سهام دولتی خودروسازان، تاکید کرد که سیاست کلی دولت، کاهش تصدی‌گری و افزایش تنظیم‌گری است. سیدمحمد اتابک، وزیر صمت دولت چهاردهم، در حاشیه نشست با فعالان اقتصادی در اتاق بازرگانی ایران، در پاسخ به این پرسش که آیا وزارت صمت برنامه‌ای برای واگذاری باقیمانده سهام دولت در دو شرکت ایران‌خودرو و سایپا دارد، گفت: سیاست‌ [دولت چهاردهم] این است که تصدی‌گری را کاهش دهیم و تنظیم‌گری را بالا ببریم.
  • بازگشت خودروساز آمریکایی به بازار

    دنیای اقتصاد: اسکات، خودروساز آمریکایی، با نمایش دو مدل جدید اعلام کرد که بعد از نزدیک به نیم قرن به بازار برمی‌گردد. این شرکت سه سال پیش با سرمایه‌گذاری فولکس‌واگن احیا شد و قرار است وانت و شاسی‌بلند با موتور الکتریکی تولید کند. به گزارش بی‌بی‌سی، اسکات تا سال ۱۹۸۰ میلادی زیرمجموعه شرکت «اینترنشنال هاروستر» بود که ماشین‌آلات کشاورزی تولید می‌کرد. این شرکت در اوایل قرن بیستم اولین وانت جهان را برای جابه‌جایی محصولات کشاورزان ساخت. اینترنشنال هاروستر پس از جنگ جهانی دوم برای رقابت با جیپ یکی از اولین خودرو‌های شاسی‌بلند جهان را تولید و از دهه شصت میلادی وانت‌ها و مدل‌های شاسی‌بلندش را با نام اسکات به بازار عرضه کرد. این خودروها بسیار محبوب بودند، اما در سال ۱۹۸۰ مشکلات مالی باعث ورشکستگی اینترنشنال هاروستر و تعطیلی اسکات شد.
  • خودروی برقی مزدا با قابلیت شارژ سریع

    دنیای اقتصاد: شرکت مزدا قصد دارد یک خودروی برقی نوآورانه عرضه کند که در ۱۵دقیقه ۳۰ تا ۸۰درصد باتری آن شارژ می‌شود. این خودرو برای بازار چین ارائه می شود.به گزارش مهر به نقل از اینترستینگ انجینرینگ، شرکت «مزدا» قصد دارد با خودرویEZ-۶ وارد بازار وسایل نقلیه برقی شود.این خودروی سدان مجهز به فناوری‌های پیشرفته در چرخه CLTC می‌تواند با یک بار شارژ تا ۶۰۰کیلومتر را طی کند. استاندارد جدید CLTC شامل سه مرحله تست رانندگی آهسته، متوسط، سریع است. مزدا قصد دارد از این طریق چالش برد را که یکی از مشکلات بزرگ پیش روی خودروهای برقی است برطرف کند.خودروی جدید این شرکت با برد قابل توجه خود یک باتری ۶۸.۸کیلووات‌ساعتی و موتور برقی ۱۹۰کیلوواتی دارد. علاوه بر آن، مزدا برای مشتریانی که خواهان برد بیشتر هستند، یک نسخه خودروی برقی با برد گسترده (EREV) را نیز ارائه می‌کند.
  • پاسخ وزارت اقتصاد به تعرفه ۱۰۰درصدی واردات خودرو

    مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به مطلب روزنامه «دنیای اقتصاد» با عنوان «نجات بودجه با واردات خودرو؟» توضیح داد:
  • استثنای مونتاژی کارنامه تولید

    دنیای اقتصاد: در شرایطی آمارها از افت تولید خودروهای سواری، تجاری و سنگین در شرکت های خودروساز نیمه‌دولتی و همچنین قطعه‌سازی در نیمه نخست سال جاری حکایت دارند که شرکت‌های خصوصی در این مدت با رشد تولید همراه شدند. تزریق ارز مناسب و واگذاری تعیین قیمت به‌ خصوصی‌ها دلیل اصلی رشد تولید در این بخش خوانده می‌شود.
  • شانس ۷.۵درصدی متقاضیان برای خرید وارداتی‌ها

    دنیای اقتصاد: به گفته مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودروی صمت، ۸۰هزار نفر در دور جدید فروش خودروهای وارداتی ثبت‌نام کرده‌اند. افتتاح حساب وکالتی متقاضیان به اتمام رسیده و تا ساعت ۲۴ امشب آنها فرصت دارند که پنج اولویت خود را از بین خودروهای عرضه‌شده‌ انتخاب کنند. همچنین قرعه‌کشی این مرحله از فروش وارداتی‌ها، چهازشنبه، ۹ آبان انجام خواهد شد. این دومین مرحله فروش خودروهای وارداتی (غیربرقی) در سامانه یکپارچه طی سال جاری است. ضیغمی در ادامه اعلام کرده که از روز سه‌شنبه ۷ آبان مبلغ ۵۰۰میلیون تومان مسدود‌شده نزد بانک‌ها آزاد و قابل‌برداشت است.
  • خودروی برقی جدید کیا

    ایسنا: شرکت خودروسازی کیا، مدل جدید خودروی الکتریکی را با ویژگی‌های تغییریافته عرضه می‌کند. مدل جدید خودروی الکتریکی کیا نوآورانه، پایدار و مقرون‌به‌صرفه است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر