شماره روزنامه ۶۰۴۵
|

  • نامزد مخالف واردات خودرو؟

    دنیای اقتصاد: رئیس دولت چهاردهم شنبه هفته آینده مشخص خواهد شد و ناگفته پیداست که تفکرات و مواضع اقتصادی دو نامزد راه‌یافته به دور دوم انتخابات، از اهمیت بسیار بالایی برای شهروندان برخوردار است و یکی از ملاک‌های جذب رای است. در این بین، نگاه مسعود پزشکیان و سعید جلیلی به مسائل حوزه خودرو به‌خصوص در بخش واردات و ایجاد رقابت در بازار (به دلیل اوضاع نامناسب بازار خودرو و ارتفاع بلند قیمت‌ها)، جایگاه ویژه‌ای نزد افکار عمومی دارد و به همین دلیل آنها در تبلیغات خود به این موضوع ورود کردند. پزشکیان و جلیلی جمعه این هفته در دور دوم انتخابات به مصاف هم خواهند رفت تا یکی از آنها جواز حضور در ساختمان پاستور را دریافت کند. بنابراین آینده بخش خودرو، به‌ویژه حوزه واردات (حداقل برای چهار سال آینده)، با اندیشه‌های یکی از این دو نامزد گره خواهد خورد؛ از همین رو با مرور مواضع خودرویی آنها می‌توان تا حدی آینده واردات خودرو را حدس زد.
  • ابلاغ رویه واردات اتوبوس از محل مصوبه اربعین

    دنیای اقتصاد: روز گذشته گمرک ‌رویه واردات اتوبوس‌های دست‌دوم از محل مصوبه اربعین را اعلام کرد. هیات وزیران اواخر ماه گذشته، مصوبه جدید واردات ۲۰۰۰ دستگاه اتوبوس برای اربعین را ابلاغ کرد. طبق این مصوبه واردات توسط بخش خصوصی و با اعمال سود بازرگانی ۵درصد انجام خواهد شد. بر این اساس روز گذشته گمرک رویه واردات از جمله تامین ارز اتوبوس‌های دست‌دوم را اعلام کرد.طبق مصوبه گمرک، همراه با ثبت‌سفارش، مجوز ارزی دفتر صنایع خودرو فعال خواهد شد و مسوولیت صدور مجوز ارزی بر عهده این دفتر خواهد بود.گمرک همچنین اعلام کرده که ثبت‌سفارش‌ها از محل این بند (واردات اتوبوس اربعین) از کنترل سهمیه واردات معاف است.همچنین علاوه بر مجوز ارزی، اخذ مجوزهای فنی دفتر صنایع خودرو، سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، الزام شناسه کالا و تاییدیه خدمات پس از فروش توسط دفتر فنی، مهندسی و نگهداری وزارت صمت در ضوابط ثبت‌سفارش از محل این بند لحاظ می‌شود.
  • صنعت خودرو ۱.۳میلیارد یورو ارز نیمایی گرفت

    دنیای اقتصاد: طی ۱۰۰ روز ابتدایی سال ۱۴۰۳ بیش از ۲میلیارد دلار برای صنایع خودرو و حمل‌و‌نقل تامین شد. ‌تازه‌ترین آمار مرکز مبادله نشان می‌دهد از ابتدای سال تا ۸ تیرماه امسال، بیش از ۲میلیارد دلار برای واردات مورد نیاز صنایع خودرو و حمل‌و‌نقل تامین ارز شده است. از این حجم، ۱.۳میلیارد دلار با نرخ نیمایی و ۷۴۰میلیون دلار با نرخ توافقی تامین شده است. از اول فروردین‌ماه تا ۹تیرماه ۱۴۰۳، ۱۷میلیارد و ۵۸۳میلیون دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، دارو، کالاهای تجاری و بازرگانی، واردات در مقابل صادرات و خدمات تامین شده است.
  • قوی‌ترین خودروی تاریخ بنتلی رونمایی شد

    دنیای اقتصاد: بنتلی نسل جدیدی از مدل اسپرت ‌کنتینانتال را رونمایی کرده و می‌گوید این قوی‌ترین خودروی سواری است که تاکنون ساخته است. کنتینانتال موتور هیبرید-الکتریکی دارد و از سال ۲۰۲۶ به بازار عرضه خواهد شد.به گزارش بی‌بی‌سی، با آمدن کنتینانتال، بنتلی استفاده از موتور دوازده‌سیلندر را متوقف خواهد کرد. موتور دوازده‌سیلندر از مهم‌ترین ویژگی‌های محصولات بنتلی از زمان تاسیس این کارخانه بوده است.بنتلی مانند دیگر خودروسازان تلاش می‌کند میزان تولید آلودگی خودرو‌هایش را کاهش دهد. اولین مدل الکتریکی بنتلی سال آینده به بازار خواهد آمد و این شرکت می‌گوید همه محصولاتش را تا سال ۲۰۳۰ کاملا الکتریکی خواهد کرد.
  • مدل جدید آستون مارتین با سلیقه قهرمان تیم فرمول یک

    دنیای اقتصاد: آستون مارتین یک مدل جدید رونمایی کرده که با سلیقه فرناندو آلونسو، راننده تیم فرمول یک این شرکت، ساخته شده است. نام این مدل والیانت است و براساس خودرویی ساخته ‌شده که خودروساز انگلیسی سال گذشته به مناسبت صد و دهمین سالگرد تاسیسش به بازار عرضه کرد.والیانت قرار است به‌زودی در «فستیوال سرعت گوود‌ وود» در انگلستان نمایش داده شود و آستون مارتین می‌گوید ۳۸ دستگاه از آن در بخش خودرو‌های سفارشی‌اش تولید خواهد کرد.والیانت براساس مدل والور کارخانه ساخته شده که آن هم یک مدل سفارشی با تولید محدود است و ۱۱۰ دستگاه از آن ساخته می‌شود.
  • تغییر مسیر ارز خودرو؟

    دنیای اقتصاد: سیاستگذار خودرو از روند واردات خودرو گلایه کرده، چراکه معتقد است به جای خودروهای لوکس باید خودروهای ارزان‌قیمت با ارزبری کمتر و قابل رقابت وارد کشور شود. این اظهارات در شرایطی است که به نظر می‌رسد ورود خودرو از برقی‌ها حالا به ارزان‌قیمت‌هایی با ارز کمتر شیفت پیدا کرده است.
  • پژوپارس به موزه رفت؟

    دنیای اقتصاد: با پایان مهلت سازمان ملی استاندارد، به نظر می رسد سرانجام تولید پژوپارس به عنوان یکی از پرتیراژترین محصولات تاریخ خودروسازی کشور، سرانجام پایان یافته و این خودروی محبوب راهی موزه شده است.
  • کم‌کاری در تولید خودروی اقتصادی

    دنیای اقتصاد: نماینده مردم زنجان در مجلس شورای اسلامی گفت: هرچند وعده‌های بسیاری برای تولید خودروی اقتصادی داده شده و براساس برنامه‌ریزی‌ها مقرر بود خودروسازان در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، اما کم‌کاری‌ در این حوزه مشهود است.
  • آینده بهتر هیبریدی‌ها

    دنیای اقتصاد: فروش خودروهای برقی باتری‌دار طی چند سال گذشته با توجه به سیاست و پشتیبانی زیرساختی که به نفع آنها طراحی شده، به طور پیوسته افزایش یافته، با‌این‌حال این روزها اقبال خودروهای پلاگین هیبریدی نیز نزد شهروندان بالا رفته است. پلاگین هیبریدی‌ها پلی بین خودروهای گازسوز و BEV هستند. هر دو گروه، یک موتور گازی و یک یا چند موتور الکتریکی دارند که توسط یک باتری کوچک لیتیوم یونی کار می‌کنند. این ترکیب به رانندگان اجازه می‌دهد تا مسافت‌های کوتاه را طی کنند، معمولا بین ۲۰ تا ۵۰ مایل فقط در حالت الکتریکی. هنگامی که باتری تمام می‌شود، می‌توان آن را دوباره وصل کرد یا به موتور احتراقی تکیه داد. این مشخصه سبب شده برخی بر این باور باشند که پلاگین هیبریدی‌ها آینده بهتری را حداقل در کوتاه‌مدت دارند. این خوردوها بیشتر در اروپا و چین محبوبیت پیدا کرده‌اند.
  • هزینه مرسدس برای موتورهای احتراقی

    دنیای اقتصاد: مرسدس بنز بیش از برنامه‌ریزی قبلی برای موتورهای احتراقی هزینه می‌کند.
  • افت فروش خودرو در اندونزی

    دنیای اقتصاد: فروش خودرو در اندونزی در ماه مه به دلیل نرخ‌های بهره بالا، کاهش قدرت خرید و محدودیت تامین مالی ۲۱درصد افت کرد.
  • تورم منفی خودرو در بهار

    دنیای اقتصاد: بررسی منحنی قیمت بازار خودروی کشور در سه بخش خودروهای سواری داخلی، مونتاژی و وارداتی نشان می‌دهد هر یک از این بازارها بازدهی متفاوتی در فصل نخست امسال داشته‌اند، هرچند البته فصل مشترکشان افت بازدهی است.
  • راهکار ساماندهی خودرو استفاده از پلتفرم‌های جدید است

    خانه ملت: نماینده مردم رفسنجان در مجلس شورای اسلامی تنها راهکار ساماندهی مشکلات حوزه خودرو را استفاده از پلتفرم‌های جدید دانست و گفت: تا چه زمانی مردم باید تصادفات ناشی از کیفیت نامناسب خودروها و هزینه‌های تعمیر خودروهایی که به‌تازگی از خودروسازان تحویل گرفته‌اند را تحمل کنند و هیچ مسوولی در برابر این مشکلات پاسخگو نباشد.
  • گسترش فروش خودروهای الکتریکی در اروپا و آمریکای شمالی

    دنیای اقتصاد: بازار جهانی خودروهای برقی پلاگین در حالی رو به گسترش است که توزیع این خودروها به طور یکسان نیست؛ به‌طوری‌که در ماه‌‌های اخیر، سه بازار اصلی، یعنی چین، اروپا و آمریکای شمالی با نرخ رشد متفاوتی در این زمینه مواجه بودند.
  • پایان راه برای فیسکر

    دنیای اقتصاد: فیسکر، خودروساز آمریکایی، پس از ماه‌ها گرفتاری مالی و تلاش ناموفق برای همکاری با یک خودروساز بزرگ اعلام ورشکستگی کرد. فیسکر در سال ۲۰۱۶ توسط هنریک فیسکر، طراح خودرو، تاسیس شد. این شرکت اولین مدلش به نام اوشن را در سال ۲۰۲۱ رونمایی کرد و سال گذشته به بازار عرضه کرد. اوشن قرار بود با قیمت کمتر از ۴۰هزار دلار رقیبی جدی برای ماشین‌های الکتریکی گران‌تر از جمله تسلا باشد.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر