شماره روزنامه ۶۱۳۳
|

  • کیف پول خودرویی دولت

    دنیای اقتصاد: تعرفه ۱۰۰درصدی، تخصیص ۲میلیارد یورو به واردات خودرو، عرضه در بورس و در نهایت کسب درآمد ۱۱۰همتی از ورود خارجی‌ها توسط دولت نکات مهم خودرویی لایحه بودجه سال۱۴۰۴ است. آنچه مشخص است نگاه دولت به واردات خودرو در لایحه سال آینده، کسب درآمد بیشتر است، ولو این امر هزینه زیادی را بر مصرف‌کننده خودرو تحمیل کند. پیش از این هدف اصلی از بازگشایی دوباره ورود خارجی‌ها، تنظیم بازار عنوان می‌شد حال آنکه تعرفه ۱۰۰درصدی اگرچه منجر به افزایش درآمد دولت می‌شود، اما خودروی خارجی را با هزینه زیاد وارد بازار می‌کند.
  • دو گام تا خودروی بورسی

    دنیای اقتصاد: وزیر اقتصاد در شرایطی بر عرضه خودروی بورسی تاکید دارد که به گفته وی، سیاستگذار صنعت مخالف این شیوه فروش خودرو است. با این حال شورای رقابت را نیز باید در دسته مخالفان خودروی بورسی قرار داد. دخالت دولت در امور خودروسازان به خصوص قیمت‌گذاری، نحوه عرضه را در دالان بی‌تکلیفی قرار داده است.
  • ۵نکته دور دوم فروش وارداتی‌‌‌ها

    دنیای‌اقتصاد: طبق اطلاعیه سامانه یکپارچه عرضه خودروهای وارداتی، دور جدید عرضه این دست خودروها از دوم آبان‌ماه سال‌جاری آغاز خواهد شد. آنطور که مهدی ضیغمی، مدیر طرح واردات خودروی وزارت صمت اعلام کرده، در این دور(غیربرقی‌ها) ۶‌هزار دستگاه خودروی وارداتی عرضه خواهد شد و متقاضیان تا هفتم آبان مهلت دارند در سامانه یکپارچه خودروهای وارداتی ثبت‌نام کنند. همچنین متقاضیان خرید این محصولات باید تا پنجم آبان‌‌‌ماه نسبت به بلوکه‌کردن ۵۰۰میلیون تومان در حساب‌‌‌های وکالتی اقدام کنند. بر این اساس در این دور از فروش وارداتی‌‌‌ها ۱۹مدل خودرو عرضه خواهد شد. از این بین ۱۱مدل دارای قیمت قطعی هستند و ۸مدل قیمت علی‌‌‌الحساب دارند. قیمت محصولات عرضه‌شده نیز بین یک‌میلیارد و ۴۰میلیون تومان برای چانگان CS۳۵ تا ۲میلیارد و ۵۰۰میلیون تومان برای GWM TANK۳۰۰ است.
  • راهی جز واردات خودرو نداریم

    تسنیم: عضو کمیسیون صنایع مجلس با انتقاد از وضعیت نابسامان بازار خودرو گفت: وضعیت امروز بازار خودرو ناشی از این است که از یک‌سو برای خودروهای داخلی قیمت دستوری تعیین کرده‌‌‌ایم و از سوی دیگر اجازه واردات خودرو را آن‌طور که موجب سامان‌دهی بازار شود، نمی‌‌‌دهیم.سیدجلیل میرمحمدی، در واکنش به اظهارات اخیر سخنگوی دولت مبنی بر اینکه خودروهای کارکرده خارجی در‌ شأن مردم ایران نیست، گفت: سوال ما این است که آیا خودروهای داخلی که با چند برابر قیمت و با حداقل مولفه‌‌‌های امنیتی به مردم فروخته می‌شود، واقعا در ‌شأن ملت ایران است یا خیر.وی افزود: متاسفانه سوءمدیریت مسوولان و چالش تامین ارز موردنیاز برای واردات خودرو موجب شده است تا مسوولان دولتی اقدام به فرار به جلو در حوزه واردات خودرو کنند. عضو کمیسیون صنایع مجلس تاکید کرد: اگر می‌‌‌خواهیم کیفیت تولیدات داخلی بالا برود و قیمت‌ها تعدیل شود و رضایتمندی مردم را در بر داشته باشد، راهی جز واردات خودرو نداریم. البته می‌‌‌توان با گذاشتن تعرفه بر روی خودروهای وارداتی، بهانه را از خودروسازان و قطعه‌‌‌سازان داخلی که هر زمان از واردات خودرو صحبت می‌شود، بحث تعدیل نیروی انسانی را مطرح می‌کنند، گرفت.
  • جامانده از بازار روسیه

    دنیای اقتصاد: با اوج‌گیری تحریم‌ها در روسیه و به دنبال آن خروج خودروسازان خارجی از این کشور، فرصتی برای حضور فعالان صنعت خودرو و قطعه ایرانی در این کشور فراهم شد. بر این اساس دو سال پیش ۱۲تفاهم‌نامه به مبلغ ۷۰۰میلیون دلار در زمینه صادرات قطعات ایرانی به روسیه و ۳۰۰میلیون دلار نیز با خودروسازان کشورمان منعقد شد. این در شرایطی است که طبق آمار گمرک در ۶ماه نخست سال جاری تنها ۵.۶میلیون دلار صادرات قطعات خودرویی به روسیه انجام شده است. حالا اما در غیاب ایرانی‌ها، چینی‌ها به سرعت بازار روسیه را قبضه کرده‌اند.
  • فشار مجلس برای واردات کارکرده‌ها

    دنیای‌اقتصاد: ‌‌‌مجلس شورای اسلامی که این روزها پیگیر اجرای قانون سامان‌دهی خودرو است، هفته آینده در کمیسیون صنایع و معادن میزبان واردکنندگان خودرو خواهد بود تا موانع موجود بر سر راه واردات دست‌دوم‌ها را بررسی کند.
  • احضار رئیس کل بانک‌مرکزی به مجلس در مورد واردات خودرو

    دنیای‌اقتصاد: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی نسبت به اجرایی‌نشدن قانون واردات خودرو انتقاد کرد. علی حدادی در جلسه علنی دیروز مجلس در تذکری با انتقاد از اجرا نشدن قانون واردات خودرو، اظهار کرد: واردات خودرو مصوب مجلس است و به قانون تبدیل شده، اما تعلل‌‌‌هایی در اجرای آن شکل گرفته است. وی با تاکید بر لزوم اجرای قانون گفت: سوال من این است که چرا این قانون تاکنون به‌طور کامل اجرا نشده است یا اینکه در بخش‌‌‌های مختلف موانعی برای اجرای آن ایجاد می‌کنند؟ این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه به اجرایی نشدن قانون واردات خودرو، ایراد جدی وارد است، عنوان کرد: رئیس بانک‌مرکزی و برخی دیگر را به کمیسیون صنایع و معادن مجلس خواسته‌‌‌ایم تا توضیحات لازم را ارائه دهند.
  • فراخوان ۷۰۰‌هزار دستگاهی بی‌ام‌و

    دنیای‌اقتصاد: «بی‌‌‌ام‌‌‌و» حدود ۷۰۰‌هزار دستگاه خودرو در چین را به علت نقص فنی فراخوان می‌کند. این فراخوان که به دلیل نقص پمپ خنک‌‌‌کننده انجام می‌شود، شکست تازه‌‌‌ای برای این خودروساز آلمانی است.
  • ولوو افت کرد

    دنیای‌اقتصاد: ولوو ضمن کاهش فروش در سال‌جاری، رشد اندکی را برای سال ۲۰۲۵ پیش‌بینی می‌کند. این کامیون‌ساز سوئدی از سفارش کمتر در اروپا و ایالات‌‌‌متحده خبر داد.
  • رونمایی از خودروی پرنده چینی

    دنیای‌اقتصاد: یک شرکت چینی از خودروی خودران پرنده‌ای رونمایی کرده که بدون فرمان و پدال گاز طراحی شده و می‌تواند بین حالت پرواز و رانندگی روی زمین تغییر حالت دهد.
  • بورس‌کالا میزبان خودروهای برقی؟

    دنیای‌اقتصاد: قیمت خودروهای وارداتی و برقی مشمول قیمت‌گذاری شورای رقابت نیست و باید توسط هیات تعیین و تصویب قیمت‌های سازمان حمایت تعیین شود، بنابراین ممنوعیتی بابت فروش آنها در بورس‌کالا وجود ندارد.
  • شکاف ۵۰۰همتی خودرو

    دنیای اقتصاد: شکاف بازار خودرو همچنان در حال بزرگ‌تر شدن است و این در حالی است که سیاستگذار تمایل جدی به پر کردن آن به واسطه اصلاح سیاست‌های قیمتی ندارد. طبق آخرین برآوردی که توسط انجمن تخصصی صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازان خودروی کشور صورت گرفته، شکاف قیمت در بازار خودرو -فاصله قیمت کارخانه و بازار خودروهای داخلی - در این سال‌ها به حدود ۵۰۰هزار میلیارد تومان رسیده است. این رقم با احتساب دلار ۶۳هزار و ۷۰۰تومانی، چیزی حدود هشت‌میلیارد دلار می‌شود.
  • صرفه‌جویی ۱۵۲میلیون دلاری یارانه سوخت با اسقاط فرسوده‌ها

    دنیای اقتصاد: طبق آخرین آمار و اطلاعاتی که توسط مرکز پژوهش‌های مجلس منتشر شده، در سال گذشته دولت از محل اسقاط ۷۲هزار و ۲۲۸دستگاه خودروی فرسوده، به میزان ۱۵۲میلیون و ۶۵هزار و ۳۶۰دلار در پرداخت یارانه سوخت صرفه‌جویی کرده است.
  • رونمایی از سوپراسپرت فراری

    ایسنا: فراری از سوپراسپرت جدید ۳.۶میلیون یورویی F۸۰ رونمایی کرد. فراری از سوپراسپرت نسخه محدود جدید خود رونمایی کرد که ویژگی‌هایی از فرمول یک را داشته و قیمت پایه ۳.۶میلیون یورویی (۳.۹میلیون دلار) دارد. F۸۰ هیبریدی در پروانه‌ای، نقطه برجسته راهبردی عرضه مدل فراری با هدف جذب مشتریان ثروتمند خود است. انریکو گالیرا، مدیر ارشد بازاریابی و بازرگانی فراری، اظهار کرد که این خودرویی است که امیدواریم در سال‌های آینده تاریخ‌ساز شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر