فاطمی‌امین با اشاره به عدم‌تایید اعتبار برخی از خودروها توسط سازمان ملی استاندارد گفت: خودروهایی نظیر پژو ۴۰۵، سمند و تیبا که سالیان سال از تولید آنها می‌‌‌گذرد به دلیل قدیمی بودن پلتفرم‌‌‌ها با مشکل کیفیت مواجه هستند و باید تولید آن‌ها متوقف شود. فاطمی‌‌‌امین ادامه داد: سازمان استاندارد مرجع رسمی ارزیابی کیفیت است و قطعا از این سازمان پشتیبانی می‌‌‌کنیم و تصمیمات آنها لحاظ می‌شود. تمام تولیدکنندگان موظفند ضوابط سازمان استاندارد در مورد کیفیت را رعایت کنند. حرف سازمان استاندارد فصل‌‌‌الخطاب است. وزیر صمت افزود: پلتفرم خودروهایی مانند سمند و تیبا و همچنین پژو ۴۰۵ قدیمی هستند و سال‌های زیادی از فناوری تولید آنها می‌‌‌گذرد، بنابراین این خودروها به صورت خواه ناخواه بی‌‌‌کیفیت تولید می‌‌‌شوند. در مقابل خروج خودروهای بی‌‌‌کیفیت مانند سمند، تیبا و ۴۰۵ از خط تولید، تولید خودروهای باکیفیتی مانند تارا افزایش می‌‌‌یابد. بنابراین افزایش تولید خودروی نظیر تارا از دو‌هزار دستگاه در سال گذشته به بیش از ۷۵‌هزار دستگاه در سال ‌جاری، می‌تواند به خروج خودروهایی همچون سمند و پژو ۴۰۵ از خط تولید منجر شود.

وی ادامه داد: یک بخش از ضعف کیفیت خودرو به دلیل خودروهای ناقص و انباشته‌شده در کف پارکینگ بود. وزیر صمت گفت: علاوه بر موضوع تولید ناقص خودروها، بخشی از دلایل کاهش کیفیت خودروها به پلتفرم‌‌‌ها و قدیمی بودن آنها بازمی‌گردد؛ به طور نمونه خودروهایی نظیر پژو ۴۰۵، سمند و تیبا که سال‌های سال از تولید آنها می‌‌‌گذرد به دلیل قدیمی بودن پلتفرم‌‌‌ها با مشکل کیفیت مواجه هستند و باید تولید آنها متوقف شود. وزیر صمت درباره بحث قیمت خودرو در مبدا نیز گفت: در شرایط فعلی تصمیمی برای افزایش قیمت خودروها و گران شدن آنها نداریم. فاطمی‌امین ادامه داد: صنعت خودروی ایران از نظر ظرفیت نیروی انسانی و زیرساخت‌‌‌های نصب‌شده، مناسب است. این صنعت هرچند مسائل و چالش‌‌‌های زیادی دارد و از این بابت باید به مردم و مشتریان حق داد، اما قابل‌احیا و اصلاح است. در ماه‌‌‌های گذشته تمرکز اولیه ما روی موضوع تولید و افزایش تولید بود. وقتی تولید افزایش می‌‌‌یابد گردش مالی شرکت‌ها اتفاق افتاده، قیمت تمام‌شده کاهش یافته، شرکت‌های قطعه‌‌‌ساز به حرکت می‌‌‌افتند و بهبود کیفیت را می‌توان انتظار داشت.  

وزیر صمت اضافه کرد: نکته دوم، حرکت به سمت تغییر محصول است، زیرا بخش عمده‌‌‌ای از بی‌‌‌کیفیتی که مردم در خصوص خودروها اشاره دارند، ناشی از پلتفرم‌‌‌های قدیمی در خودروهایی همچون تیبا، سمند و پژو ۴۰۵ است که خیلی قابل‌اصلاح نیستند. ایران‌‌‌خودرو در سال‌ جاری ۸۰‌هزار دستگاه خودروی تارا و سایپا ۸۰‌هزار دستگاه خودروی شاهین را جایگزین محصولات قدیمی خواهند کرد که تغییر ریل و حرکت به سمت خودروهای جدید است. وی افزود: از این پس باید بیشتر روی محصولات جدید متمرکز باشیم. خودروهایی همچون تارا و شاهین از کیفیت مناسبی برخوردارند، اما قیمت‌های بالایی دارند که برای آحاد جامعه قابل‌دسترسی نیستند. در تلاشیم خودروهایی با قیمت‌های پایین‌‌‌تر در کشور تولید کنیم.  فاطمی‌امین تاکید کرد: وضعیت صنعت خودروی کشور هنوز قابل‌دفاع نیست، اما نسبت به حدود ۶ ماه گذشته رشد قابل‌‌‌توجهی داشته و مشکلات آن یک‌‌‌به‌‌‌یک در حال رفع است.

وزیر صنعت، معدن و تجارت در مورد افزایش قیمت کارخانه‌‌‌ای خودرو گفت: در شرایط فعلی تصمیمی برای افزایش قیمت خودروها و گران شدن آنها نداریم. فاطمی‌امین در ادامه با اشاره به برنامه دوساله تعریف‌شده برای صنعت خودرو، خاطرنشان کرد: تا حدود زیادی مشکل تولید خودرو حل شده است. سال گذشته ۷۰‌هزار خودروی ناقص در کف پارکینگ خودروسازان وجود داشت و متوسط عبور مستقیم خودرو در شرکتی نظیر سایپا تنها ۱۸‌درصد بود که مشکلات زیادی را ایجاد می‌‌‌کرد. وزیر صمت اضافه کرد: عبور مستقیم خودرو از خط تولید به بازار در ایران‌‌‌خودرو به ۱۰۰‌درصد و در سایپا به ۹۷‌درصد رسیده است. فاطمی‌امین گفت: اجرای اقدامات دیگری نیز در نقشه راه صنعت خودرو آغاز شده که از آن جمله مبارزه با کالاهای یدکی قاچاق قابل‌اشاره است که ۳۰‌درصد بازار لوازم‌‌‌یدکی خودرو را تشکیل می‌‌‌داد. در سایر موضوعات از جمله تنوع محصول، بهبود کیفیت، اصلاح ساختار مالکیت خودروسازان و... به‌‌‌طورکلی در ۹ محور، برنامه‌‌‌هایی تهیه شده و از خودروسازان نیز خواسته‌‌‌ایم که در همین راستا حرکت کنند. وی در خصوص قانون جوانی جمعیت خاطرنشان کرد: این طرح از سوی مجلس شورای اسلامی مصوب شده و دو خودروساز بزرگ کشور را متعهد کرده است که این قانون را اجرا کرده و کارهای آن را پیش ببرند.