اعلام ورشکستگی دوباره سانگ یانگ
سایپانیوز به نقل از اتوویک گزارش داد که شرکت سانگیانگ کرهجنوبی که ۷۵ درصد از سهام آن متعلق به غول خودروسازی هندوستان ماهیندرا است، با دشواریهای مالی مواجه شده و از عهده بازپرداخت وام ۶۰ میلیارد وون (معادل ۵۴.۵ میلیون دلار) برنمیآید. این کمپانی میگوید، به تاخیر افتادن بازپرداخت وام «به خاطر وخامت شرایط کسب و کار» است و اینکه نتوانسته است با سرمایهگذاران و اعطاکنندگان وام به توافق جدیدی برسد و کمی وقت بخواهد. این کمپانی حتی برای خرید زمان درخواست وام بازسازی کرده است که میتواند فرآیندهای توانبخشی را سه ماه عقب بیندازد.
سانگیانگ که تاریخ تاسیس آن به سال 1954 برمیگردد، طی 2 دهه گذشته با تقلا و دشواری به فعالیت ادامه داد در حالی که دو شرکت دیگر خودروساز کرهای، کیا و هیوندایی در عرصههای جهانی به موفقیتهای زیادی دست پیدا کردند. البته سانگیانگ در دهه 1990 در بخش خودروهای بلندقامت مخصوص دشت و دمن(SUV) موفقیتهایی را در بازار اروپا کسب کرد، اما در بازار آمریکا هیچ وقت توفیقی به دست نیاورد حتی در مقایسه با دوو یک دهه است که سهام اصلی این شرکت را ماهیندرای هندوستان خریداری کرده است که آن زمان هم یک شرکت ورشکسته به حساب میآمد، اما در این 10سال گذشته هم موفقیتی به دست نیاورده است. الان هم همه باور دارند که ماهیندرا هم به دنبال یک خریدار میگردد اما بعید است که با این سابقه طولانی عدم موفقیت، کسی مشتاق به احیای آن باشد.
حتی در بخش وانتهای لاکچری هم که از سگمنتهای پررونق و پرسود بازار دنیا به حساب میآید سانگیانگ توفیقی به دست نیاورده و سود پایداری نداشته است.
با اینکه تعداد زیادی از خودروسازان دنیا به خاطر شیوع ویروس کرونا با کاهش فروش و سودآوری مواجه شدهاند، اما واقعیت این است که سانگیانگ حتی پیش از شروع همهگیری کرونا هم وضعیت مطلوبی نداشت. این خودروساز بیشتر روی خودروهای شاسیبلند و وانت تمرکز داشته و در 20 سال گذشته، تکیه خود را روی بازارهای صادراتی گذاشته بود. شاید به همین دلیل نتوانسته است پول کافی صرف مدلهای جدید و به روزتر کند تا بتواند در مقابل رقبای سرسخت در دنیا دوام بیاورد.
سخنگوی سانگیانگ گفته است: «ما از وضعیت به وجود آمده که نتیجه شیوع جهانی کووید-19 است و موجب نگرانی شرکا و سهامدارانمان شده مخصوصا کارکنان و شبکه فروش و نهادهای مالی سخت پشیمانیم. ما هر آنچه از دستمان برآید انجام میدهیم تا از این وضعیت بیرون بیاییم و کمپانی قدرتمند و رقابتپذیر برای آینده بسازیم.» شانس کسب کمکهای دولتی این شرکت بسیار پایین است، درست برعکس خودروسازان اصلی دیگر در کرهجنوبی که از حمایت دولت این کشور برخوردارند. باید منتظر ماند و دید که آیا این شرکت میتواند از این توفان جان سالم به در ببرد یا نه.