تعیین تکلیف تسهیلات ۷ هزار میلیاردی قطعه سازان
وی با بیان اینکه در این جلسه تعیین تکلیف مطالبات قطعهسازان از رنو پارس مطرح شد، افزود: رنو پارس بهدلیل آنکه نمیتوانست طلب خود را از خودروسازان دریافت کند، مطالبات قطعهسازان را پرداخت نمیکرد بهنحوی که کشمکش رنوپارس و خودروسازان وضعیت قطعهسازان را بلاتکلیف کرده بود، در نهایت قرار شد براساس صورتجلسهای با امضای خودروسازان، طلب رنوپارس از خودروسازان بهصورت مستقیم به حساب قطعهسازان واریز شود.
وی درخصوص رقم طلب قطعهسازان از رنو پارس هم گفت: قطعهسازان حدود ۴۵۰ میلیارد تومان از رنو پارس طلب دارند.سخنگوی انجمن سازندگان قطعات با اعلام اینکه در جلسه روز گذشته بحث پرداخت تسهیلات ۷ هزار میلیارد تومانی قطعهسازان هم مطرح شد، گفت: مطابق توافقات بهعملآمده قرار شد بانک مرکزی ۷ هزار میلیارد تومان را بهصورت ارزی در اختیار قطعهسازان قرار دهد. در بخش بازپرداخت این تسهیلات نیز قرار شده معاون اول و رئیسجمهور تصمیم نهایی را اعلام کنند.بهنیا تصریح کرد: پیش از این بانک مرکزی معتقد بود که قطعهسازان باید این تسهیلات ارزی را با قیمت روز بازپرداخت کنند که این موضوع اصلا مورد توافق ما نبود. البته اگر معاون اول و رئیسجمهور در مورد بازپرداخت این تسهیلات تصمیم نهایی را نگیرند ما مجبوریم قیمت ارز را روی قیمت تمامشده قطعات اعمال کنیم.
وی با اعلام اینکه مطالبات قطعهسازان از خودروسازان در کف کارخانهها مانده است، گفت: بهترین راه این است که اسم تیراژ تولید خودرو تغییر پیدا کند و بهنوعی تیراژ تولید متناسب با قابلیت تحویل محصولات به مردم باشد. در همین راستا وزیر صنعت به خودروسازان دستور داد تا تیراژ تولید را متناسب با قابلیت تحویل خودروها به مردم تغییر دهند.بهنیا درخصوص قیمتگذاری قطعات خودرو نیز گفت: با توجه به افزایش قیمت مواد اولیه، قرار شده لیست جدید قیمتهای قطعات به شورای رقابت ارسال و بعد از اعمال نظر این شورا به تنظیم بازار ارائه شود تا در نهایت تصمیم مناسب در این رابطه اعمال شود.وی اضافه کرد: در جلسه روز گذشته، وزیر صنعت به خودروسازان تأکید کرد تا اقدامات لازم را برای تکمیل خودروهای ناقص انجام دهند که بهنظر میرسد با پرداخت مطالبات قطعهسازان این موضوع تا ۴۰ روز آینده حل شده و خودروها راهی بازار شود.
ارسال نظر