شماره روزنامه ۶۰۴۴
|

  • پشت صحنه طرح آمریکا برای جنوب لبنان

    دنیای اقتصاد: با گذشت ۹ماه از جنگ اسرائیل و حماس در غزه، درگیری با شدت متوسط ​​بین اسرائیل و حزب‌الله لبنان در حال افزایش است. به گزارش موسسه واشنگتن برای سیاست خاور نزدیک، اسرائیل فرماندهان ارشد نظامی حزب‌الله را مدام هدف قرار می‌دهد. حزب‌الله به تدریج در حال پرتاب گلوله به سمت جنوب در سراسر مرز است. لفاظی‌ها نیز در حال تشدید است. هفته گذشته، سیدحسن نصرالله، رهبر حزب‌الله هشدار داد که «اسرائیل باید بترسد». وی گفت: «در صورت وقوع جنگ هیچ جایی از موشک‌ها و پهپادهای ما در امان نخواهد بود.» در همین حال، یوآو گالانت، وزیر جنگ اسرائیل نسبت به درگیری در «مقیاس متفاوت» علیه حزب‌الله هشدار داد.
  • رازهای هشت تیر

    دنیای اقتصاد: جمعه آتی دومین مرحله از انتخابات ریاست‌جمهوری با حضوردو نامزد از دو جریان فکری مختلف برگزار می‌شود. در این بین چشم‌های هر دو سو به میزان مشارکت مردم دوخته شده است. رحمن قهرمان‌پور معتقد است دور دوم مشارکت بیشتر از دور اول خواهد بود. او بر این نظراست که جلیلی باید ریسک بیشتری داشته باشد. دو جامعه‌شناس نیز مساله «دو جامعه‌ای‌» شدن ایران را بررسی کردند. دو نماینده مجلس نیز در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» گفته‌اند که اصولگرایان و اصلاح‌طلبان شور انتخاباتی ایجاد نکردند و کاهش مشارکت قابل پیش‌بینی بود.
  • تهران-ریاض؛ فراسوی اسلحه و نفت

    کمی بیش از یک سال گذشته، یخ‌های روابط ایران و عربستان سعودی به‌طور قابل توجهی ذوب شده است. پس از مصافحه وزرای خارجه دو کشور در پکن، تهران و ریاض روابط دیپلماتیک خود را احیا کردند، سفارتخانه‌های مربوطه را بازگشایی کردند و انبوهی از دیدارهای سطح بالا را در پایتخت‌های یکدیگر انجام دادند. «میثم بی‌زر» تحلیلگر و مفسر سیاست خارجی ۱۱ژوئن۲۰۲۴ در موسسه خاورمیانه می‌نویسد: با وجود این در زیر این تنش و در رقابت دیرینه آنها جبهه جدیدی پدیدار شده است. جبهه‌ای که ریشه در ژئوپلیتیک یا ایدئولوژی مذهبی ندارد، بلکه در حوزه قدرت نرم و آرمان‌های اجتماعی ریشه دارد. قبل از انقلاب۱۹۷۹، ایران و عربستان‌سعودی یک رابطه عمل‌گرایانه و البته تا حدی توام با سوءظن داشتند. در خلیج‌فارس منافع اقتصادی متقابل اولویت داشت. در این مقطع، بسیاری در منطقه و فراتر از آن، ایران را الگویی برای توسعه و پیشرفت می‌دانستند.
  • سومین نشست دوحه درباره افغانستان

    دنیای‌اقتصاد: سومین نشست دوحه درباره افغانستان روزهای یکشنبه و دوشنبه با حضور نمایندگان کشورهای مختلف برگزار شد. طالبان و ۲۸کشور و سازمان بین‌المللی در این نشست حضور داشتند. حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس‌‌‌جمهور در امور افغانستان روز گذشته با اعلام سفر هیاتی از ایران به نشست دوحه، خاطرنشان کرد: «هدف ما تبیین مواضع، ‌‌‌ انتقال نگرانی‌های تهران درباره افغانستان و توضیح سیاست‌‌‌های انسان‌‌‌دوستانه ایران در زمینه اتباع حاضر در کشور به مقامات سازمان ملل و کشورهای شرکت‌کننده در نشست است.» به گزارش «ایسنا»، کاظمی قمی اعلام کرد که برای شرکت در سومین نشست دوحه، در رأس هیاتی عازم قطر شده است. پیش از این دو دور دیگر از نشست‌‌‌های دوحه با موضوع افغانستان در قطر برگزار شده بود.
  • مذاکرات با آمریکا ادامه داشته است

    ایلنا: علی‌اکبر صالحی، رئیس اسبق سازمان انرژی اتمی کشورمان، در گفت‌وگویی در خصوص روند مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا و اینکه آیا این مذاکرات متوقف شده است، گفت: «مذاکرات که قبلا هم بوده است، خدا رحمت کند شهید امیرعبداللهیان را تا جایی که مطلع هستم و بنده با ایشان در تماس بودم، مذاکرات ادامه داشته، حال با یک افت و خیزهایی بوده، اما این‌گونه نیست که مذاکرات قطع شده باشد.»
  • ایران به‌دنبال احیای روابط ممتاز با لیبی

    ایسنا: عین‌الله سوری، سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در لیبی، طی ملاقات با «محمد المنفی» رئیس شورای ریاست لیبی، در ابتدای ماموریت خود به‌‌‌عنوان سفیر جمهوری اسلامی ایران در لیبی، استوارنامه خود را تسلیم کرد. سوری در این ملاقات با برشمردن زمینه‌‌‌های بسیار بالا در همکاری‌‌‌های مشترک از جمله فرصت‌‌‌های تجاری، اقتصادی و به‌‌‌ویژه فنی و مهندسی، بهداشت، دارو، درمان و آموزش عالی، تاکید کرد که پیگیری مقامات عالی در تحقق این ظرفیت‌‌‌ها بسیار کارساز خواهد بود. این دیپلمات ایرانی بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت احیای سریع روابط ممتاز گذشته دو کشور تاکید کرد.
  • دو جامعه‌ای شدن ایران

    دنیای‌اقتصاد: چهار روز مانده به دور دوم انتخابات چهاردهمین ریاست‌جمهوری ایران. رای‌دهندگان پیش از این مشارکت متفاوت را نسبت به انتخابات پیشین رقم زدند. این برای دومین‌بار در طول تاریخ جمهوری‌ اسلامی ایران است که انتخابات ریاست‌جمهوری به دور دوم می‌رود. مهم‌ترین دغدغه‌ای که از سوی تحلیلگران سیاسی و جامعه‌شناسان مطرح می‌شود، میزان مشارکت مردم است. از سوی دیگر پیش‌بینی اینکه در فضای کنونی کدام نامزد پیروز این رقابت می‌شود، سخت و دشوار است. این‌بار از صندوق‌ رای، نام کدام نامزد بیرون می‌آید؟
  • چه کسی باید در مناظره‌ها ریسک بیشتری کند؟

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    امروز با آغاز مناظره‌های انتخاباتی دو نامزد، رقابت جدی پزشکیان و جلیلی آغاز می‌شود. بر خلاف دور اول که شش نامزد وجود داشتند و بنابراین نامزدها می‌توانستند به برخی سوالات جواب ندهند یا جواب مبهم بدهند، در مناظره دو نفره انجام چنین کاری سخت است، زیرا باعث کاهش رای نامزدها می‌شود. از طرف دیگر در مناظره‌های دو نفره اتلاف زمان وجود ندارد و بنابراین توانایی نامزدها در بیان نظرات و مواضع خود در مدت زمان کوتاه خیلی مهم است. آنها باید بتوانند رسا و شفاف نظرات خود را به رای‌دهندگان و در راس آنها رای‌دهنده مردد منتقل کنند. احتمالا با کاهش تعداد نامزد‌ها در مناظره و کاهش زمان مناظره‌ها تعداد بینندگان مناظره و بنابراین میزان اثرگذاری آن هم (در قیاس با دور قبل) بیشتر خواهد شد.
  • همه نگاه‌ها به ۱۵ تیر

    دنیای اقتصاد: با اعلام نتایج نهایی انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد انتخابات به مرحله دوم کشیده شد. به این ترتیب مسعود پزشکیان با ۱۰ میلیون و ۴۱۵ هزار و ۹۹۱ رای و سعید جلیلی با ۹ میلیون و ۴۷۳ هزار و ۲۹۸ رای باید طی هفته جاری به رقابت انتخاباتی با یکدیگر ادامه دهند.
  • انتخابات ایران از لنز رسانه‌های بین‌المللی

    دنیای اقتصاد: انتخابات زودهنگام روز جمعه هشتم تیر ایران که تا ساعت ۱۲ شب تمدید شد، سرنوشت ریاست پاستور را مشخص نکرد و انتخابات به دور دوم کشیده شد. در این انتخابات دو کاندیدای اصلی یعنی مسعود پزشکیان، کاندیدای اصلاح‌‌طلبان و سعید جلیلی از طیف اصولگرا بیشترین آرا را کسب کرده و به دور دوم راه یافتند. اما این انتخابات مورد توجه گسترده رسانه‌‌های غربی قرار گرفت و رسانه‌‌های مهمی این رویداد را بازتاب دادند.
  • مدافعان حرم ایران و منطقه را نجات دادند

    پايگاه اطلاع‌رساني دفتر مقام معظم رهبري: متن بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای ستاد برگزاری کنگره بین‌المللی شهدای مقاومت و مدافع حرم که در تاریخ ۳۰ خردادماه ۱۴۰۳ برگزار شده بود، روز گذشته در محل برگزاری این کنگره در حرم مطهر رضوی منتشر شد. حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، رهبر معظم انقلاب اسلامی در این دیدار، مدافعان حرم را یک پدیده شگفت‌انگیز و مهم و یکی از مظاهر جهان‌نگری نظام جمهوری اسلامی خواندند و تاکید کردند: حضور جوانانی با ملیت‌های مختلف در قالب مدافعان حرم نشان داد انقلاب اسلامی بعد از گذشت بیش از چهار دهه، قدرت بازآفرینی همان شور و حماسه اول انقلاب را دارد.
  • مسیر پیروزی پزشکیان راحت‌تر است یا جلیلی‌؟

    دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي
    انتخابات ریاست‌جمهوری با مشارکت حدود ۴۰ درصد مردم به دور دوم کشیده شد و آقایان پزشکیان و جلیلی در دور دوم با یکدیگر رقابت خواهند کرد. یک برداشت ساده و اولیه از این نتیجه آن است که تشکیلات و نه نامزد نقش اصلی را در پیروزی این دو نامزد داشتند. با عنایت به فرصت کم و زودهنگام بودن انتخابات، نقش نامزد‌ها در کمپین برجسته نشد. کم اثر شدن مناظره‌های تلویزیونی موثرترین عامل در این مورد بود. انبوه برنامه‌های تلویزیونی برای نامزد‌ها و شکل نامناسب مناظره تلویزیونی و زمان پخش آنها باعث شد نامزد‌ها حضور رودررو با مردم نداشته باشند. یعنی هم تلویزیون به دلایل مختلف نتوانست مشارکت را افزایش دهد و هم نامزد‌ها فرصت لازم را برای تشکیل ستاد‌ها و رفتن به متن جامعه نداشتند. در نتیجه تشکیلات اصولگرایی و اصلاح‌طلبی به بازیگران اصلی تبدیل شدند. البته دکتر پزشکیان به دلیل داشتن رای جغرافیایی‌(نه قومی) در شمال غرب کشور، رای شخصی خوبی داشت، اما بدون کمپین تشکیلات اصولگرایان و همراهی افرادی چون دکتر ظریف و تشکیلات اصلاح‌طلبی کار او بسیار سخت بود.
  • سقوط اجتماعی در پایگاه مردمی احزاب

    دنياي اقتصاد: نخستین دور انتخابات ریاست‌جمهوری، مشارکتی در حدود ۴۰ درصد را به همراه داشت. جامعه‌شناسان ارزیابی‌های مختلفی در این زمینه داشتند. سعید معیدفر، جامعه‌شناس در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» درباره میزان مشارکت می‌گوید: «بسیاری از تحلیلگران این‌گونه ارزیابی می‌کردند که با ایجاد رقابت بین دو جناح مشارکت بالا می‌رود و به نحوی انرژی بیشتری وارد انتخابات می‌شود و کسانی که در دوره‌های قبلی شرکت نکرده بودند، به مشارکت دعوت می‌شوند، اما ارزیابی من این بود که از سال ۹۶ به این سو آسیب‌هایی به اعتماد مردم وارد شده است که نمی‌توان آن را به راحتی جبران کرد.» او تاکید کرد: «اعتماد چیزی است که به سختی به دست می‌آید، این‌طور نیست که به راحتی بشود اعتمادشان را جلب کرد.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر