بازگشت ثبات به خاورمیانه با فرمول عربی- فارسی

به گزارش سایت دیپلماسی ایرانی در ادامه این مطلب آمده است: تصمیم ازسرگیری روابط میان عربستان و ایران عجولانه به نظر نمی‌‌‌آید. این نزدیکی که با پشتیبانی یک قدرت بزرگ یعنی چین صورت گرفت، به این رویداد معنای عمیقی می‌بخشد و در را به روی تحولات بزرگی باز می‌کند که بر صفحه شطرنج جهان شاهد خواهیم بود.

توافق ایران و عربستان اگرچه در خدمت دو طرف است و بعد منطقه‌‌‌ای دارد؛ اما محقق شدن آن عمدتا به عربستان سعودی برمی‌‌‌گردد. این کشور از چارچوب همیشگی خارج شد و تصمیم گرفت ورق را برگرداند. به این ترتیب از اقداماتی فاصله گرفت که به گشودن یک جبهه جدید علیه ایران نزدیک می‌‌‌شد. تنها چند روز از این توافق گذشته بود که ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی از ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهوری ایران برای سفر به عربستان دعوت کرد تا به این ترتیب شک و تردیدها را برطرف کند و به مرحله آزمایش نیت‌‌‌ها در یک دوره ۶۰ روزه پایان دهد. دوره‌ای که بسیاری روی آن برای ایجاد مانع در برابر قطار ازسرگیری روابط دو کشور حساب کرده بودند. این دعوت از سوی رئیس‌جمهوری ایران نیز در راستای تقویت آشتی پذیرفته شد.اکنون به این ترتیب جنگ یمن که حل و فصل آن پیش‌بینی نمی‌‌‌شد و به هفتمین سال خود نزدیک می‌شود، در انتظار حل و فصل سیاسی سریع است. حل و فصلی که به جنگ پایان می‌دهد و در این میان عربستان و ایران کلید راه‌حل برای پایان دادن به درد و رنج مردم یمن را در اختیار دارند.

در لبنان نیز که کاملا در کشمکش‌‌‌ها و درگیری‌‌‌ها میان متحدان عربستان و ایران غرق بود، فرزندان این کشور در انتظار دستیابی به راه‌حل‌های سریع برای بحران‌های سیاسی و اقتصادی و معیشتی غیرقابل تحمل خود هستند.

 نزدیکی میان ایران و عربستان می‌تواند تاثیر زیادی در لبنان داشته باشد و شدت تنش میان جریان‌‌‌های این کشور را کاهش دهد و در راستای متوقف کردن وخامت اوضاع معیشتی مردم عمل کند. توافق عربستان و ایران پیامدهای مثبتی از تمامی جهات خواهد داشت و در راستای پایان دادن به جنگ‌های شعله‌‌‌ور در منطقه حرکت خواهد کرد.