دوبا پانتاس، تحلیلگر شرکت چندملیتی خدمات مالی و بانکداری استاندارد چارترد مستقر در انگلیس است؛ شرکتی که خدمات مالی آن در منطقه خاورمیانه و آفریقا متمرکز است. پانتاس درادامه تحلیل خود درباره رفتارهای جدید ریاض گفت: «اقدامات اخیر این پادشاهی منجر به نمایش بسیار نادر وحدت در لبنان شد. عربستان سعودی درمنطقه خاورمیانه با توجه به دور شدن آمریکا از نقش سنتی خود در منطقه، بیش از پیش سلطه‌جو و تجاوزگر شده است.» به گزارش سی ان بی‌سی، این تحلیلگر ادامه داد: «ما شاهد شماری از محاسبات اشتباه از سوی عربستان هستیم و این تصور در ذهن ما شکل می‌گیرد که عربستان سعودی به بازیگری نامعقول و غیرمنطقی در خاورمیانه بدل شده است.» اظهارات دوبا پانتاس به دنبال برخی اقدامات در سیاست خارجی عربستان سعودی صورت می‌گیرد؛ اقداماتی که به‌طور فزاینده‌ای باعث اعمال قدرت و بی‌ثباتی علیه کشورهای کوچک‌تر شده است. برخی نیز معتقدند که عربستان در این مکان‌ها به دنبال دامن زدن و تقویت اختلافات فرقه‌ای است؛ اقداماتی که در پس پرده علیه هماورد دیرینه آن، ایران صورت می‌گیرد.

این استراتژیست افزود: «هر ریسک سیاست خارجی که عربستان سعودی به آن دست زد، نتیجه‌ای مخالف آنچه خواهان آن بود، به آن دست یافت؛ در یمن، قطر و اکنون در لبنان.» در تازه‌ترین تحولات ژئوپلیتیک منطقه خاورمیانه، سعد‌حریری نخست‌وزیر لبنان چهارشنبه گذشته استعفای قبلی خود را که به ظاهر به منظور گشودن راهی برای گفت‌و‌گوی مسوولانه بود، تعلیق کرد. دوبا پانتاس دراین خصوص گفت: «در این رابطه اشتباه محاسباتی عربستان سعودی این بود که نخست‌وزیر لبنان را برخلاف میل او در عربستان نگاه داشت. این امر منجر به ایجاد یکپارچگی تمامی لبنانی‌ها علیه سعودی شد؛ موضوعی که برخلاف روندهای پیشین در لبنان بود. چراکه آنها به‌طور سنتی تمایل به عربستان داشتند.»

این تحلیلگر ادامه داد: «از آنجا که لبنان متشکل از ۱۸ گروه مختلف مذهبی بوده و باتوجه به اینکه ساختار قدرت بین گروه‌های مسیحی، شیعه و سنی تقسیم می‌شود، از یک سیستم شکننده سیاسی برخوردار است و تلاش و محاسبات عربستان اشتباه درآمد. چراکه بخشی از اقدامات عربستان معطوف به منزوی و متوقف ساختن حزب‌الله از مداخله در مناقشات منطقه‌ای همچون یمن و سوریه بود که پادشاهی سعودی منافعی در آن می‌دید اما اقدام اخیر عربستان منجر به نگرانی لبنانی‌ها و یکپارچه ساختن این کشور در قبال سعودی شد.» دوبا پانتاس دراین زمینه افزود: «ما شاهد وقوع اتحاد در لبنان به خاطر نخست‌وزیر خود هستیم، چراکه لبنانی‌ها رفتار عربستان سعودی را تحقیری برای لبنان می‌بینند.» وی شدت یافتن سیاست‌های تجاوزگرانه خارجی عربستان سعودی را به هیات حاکمه جدید این کشور که از سوی محمد بن‌سلمان ولیعهد جوان هدایت می‌شود، نسبت داد؛ فردی که تلاش دارد هم از طریق مداخلات خارجی همچون تجاوز به یمن و هم از طریق اقدامات داخلی با عنوان «مبارزه علیه فساد» و گرفتن مقامات دولتی، قدرت خود را تحکیم کند. این موارد نیز نتیجه کاهش نقش سنتی آمریکا در منطقه بوده که منجر به رشد نفوذ عربستان شده است.