در گزارشی کارشناسی مطرح شد
تمرکز آینده صنعت ریلی در ۵ کشور دنیا
هنگکنگ، ژاپن، سنگاپور، سوئیس و اسپانیا کشورهای پیشتاز در صنعت ریلی دنیا هستند
وقتی صحبت از کارآیی، سروقت رسیدن و عدم تاخیر، فناوری، تعداد مشتریان و رضایت از مشتری در میان باشد، ۵ کشور وجود دارند که پیشتاز و سرآمد کشورهای دیگر محسوب میشوند. صنعت ریلی این کشورها به اندازهای خوب است که بررسی آنها همانند نگریستن به آینده است. گزارش «ریلوی اینوویشن» به بررسی این ۵ کشور مهم در صنعت ریلی میپردازد: هنگکنگ، ژاپن، سنگاپور، سوئیس و اسپانیا.
هنگکنگ؛ سودآوری در عین ارائه خدمات مناسب
باید ببینید تا باور کنید سیستم حملونقل عمومی هنگکنگ چقدر خوب عمل میکند. شرکت امتیآر، به بهبود حملونقل ریلی دست زده است. این شرکت با برقراری هزینههای اندک برای مشتریان و فراهم آوردن تسهیلاتی برای خرید بلیتها، توجه بسیار زیاد به نظافت و تمیزی و نشانهگذاریهای مناسب، توانسته است چهره موفقی از خود نشان دهد. وایفای رایگان در تمام ۹۳ ایستگاه آن ارائه شده و دسترسی به ویلچر نیز در آن به خوبی موجود است. علاوهبر آن، شرکت امتیآر هنگکنگ، به شدت وقتشناس است و ۹/ ۹۹ درصد از قطارهای مترو آن سر وقت حرکت و در روز حدود ۴۵/ ۶ میلیون مسافر را منتقل میکنند. بهرغم هزینههای اندک دریافتی از مشتریان، شرکت امتیآر هنگکنگ یکی از سودآورترین سیستمهای مترویی در سراسر جهان محسوب میشود که نرخ بازگشت کرایه آن، یعنی بخشی از هزینههای عملیاتی که با کرایههای پرداخت شده از سوی مشتریان برآورده میشود، ۱۸۶ درصد است.
ژاپن؛ پیشتاز در عرصه سرعت
راهآهن در ژاپن قابل اطمینان، بدون تاخیر و سریع است. با این حال چند دلیل وجود دارد که راهآهن ژاپن را در صدر بهترین راهآهنهای جهان قرار میدهد. شبکه قطار پرسرعت شینکانزن در ژاپن سریعترین شبکه ریلی در جهان است. این شبکه با استفاده از فناوریهای پیشرفته در آوریل ۲۰۱۵ به رکورد سرعت ۶۰۳ کیلومتر در هر ساعت دست یافت. راهآهن ژاپن همچنین یکی از شلوغترین راهآهنها در جهان نیز هست و حجم افرادی که این راهآهن منتقل میکند، بسیار زیاد است. ژاپن با داشتن بیش از ۲۷ هزار کیلومتر راهآهن در سراسر آن کشور، در فاصله ۲۰۱۴-۲۰۱۳ حدود ۳/ ۷ میلیارد مسافر را جابهجا کرده بود. در مقایسه با آن، با ۴۰ هزار کیلومتر راهآهن آلمان تنها ۲/ ۲ میلیارد مسافر را در سال منتقل میکند. ۴۶ مورد از ۵۰ ایستگاه شلوغ جهان در ژاپن قرار دارند و خط اصلی شینکانزن که شهرهای توکیو و اوزاکا را به هم متصل میکند، شلوغترین خط ریلی پرسرعت در جهان است. این پیشرفت در ژاپن با همکاری گروه راهآهن ژاپن شامل ۷ شرکت خصوصی که با یکدیگر کار میکنند تا خدماتی پیشتاز در جهان ارائه کنند، محقق شده است.
سنگاپور؛ قدرت زیرساختهای ریلی
براساس گزارشهای مجمع جهانی اقتصاد، سنگاپور یکی از کشورهای برتر جهان در حوزه زیرساخت است. بنابراین، جای شگفتی نیست که شرکت امتیآر این کشور عملکردی بسیار خوب داشته باشد. این شرکت ۱۰۰ ایستگاه در سراسر این کشور دارد و روزانه ۶/ ۲ میلیون مسافر را جابهجا میکند. علاوهبر این، سنگاپور بهدلیل پروژههای قابل توجه پرسرعتی که این کشور را به کوالالامپور در مالزی متصل میکند و با گذر از پل از تنگه جوهور میگذرد، معروف شده است.
سوئیس؛ سبزترین راهآهن
سوئیس نیز در صنعت ریلی عملکردی فوقالعاده دارد. بیش از ۹۹ درصد از شبکه ریلی این کشور الکتریکی شده و راهآهن آن را در میان سبزترین خطوط ریلی در جهان قرار داده است. سوئیس یکی از متراکمترین شبکههای ریلی را نیز در جهان دارد. پوشش گسترده ریلی، به همراه یکپارچگی زیاد آن با سایر وسایل حملونقل، سوئیس را در میان بزرگترین کاربران ریلی در جهان قرار داده است. هر شهروند این کشور در سال بهطور متوسط ۲۴۴۹ کیلومتر ریل استفاده میکند. جای شگفتی نیست که مجمع جهانی اقتصاد این کشور را در رتبه دوم جهان از نظر زیرساختهای ریلی پس از ژاپن قرار داده است. این کشور همچنین درصدد استفاده از قطارهای بدون راننده نیز هست و تبدیل به نخستین کشوری میشوند که از قطارهای بدون راننده در مسیرهای طولانی استفاده میکنند.
اسپانیا
خطوط ریلی اسپانیا نیز از کیفیت بالایی برخوردارند. با این حال، این کشور از نظر قطارهای پرسرعت وضعیت ویژهای دارد و با ۳۱۰۰ کیلومتر، طولانیترین شبکه خطوط پرسرعت را در اروپا به خود اختصاص داده و در جهان نیز از این نظر دوم است. علاوهبر سرعت بالای ۳۰۰ کیلومتر، سر وقت بودن آنها نیز بسیار خوب است و ۹۹ درصد از خدمات آن به موقع میرسند. یکی از خطوط ریلی در اسپانیا نیز که مادرید را به بارسلون وصل میکند، ۶۰۰ کیلومتر در ساعت، سرعت دارد و مسافران آن، این مسیر را در مدت دو ساعت و نیم طی میکنند. حتی پروازهای ارزانقیمت نیز به اندازه کافی نتوانستهاند مسافران این مسیر را وسوسه کنند تا از خدمات راحتتر آن دست بکشند.
ارسال نظر