«تاصیکو» ۲۲۰ تومان قیمت خورد
براساس این گزارش سهمیه در نظر گرفته شده برای هر کد حقیقی و حقوقی حداکثر هفت هزار سهم «تاصیکو» است و هر کد معاملاتی تنها مجاز به ارسال یک سفارش خواهد بود. این میزان سهم در بخش استخراج کانههای فلزی و گروه و طبقه استخراج سایر کانههای فلزی در فهرست نرخهای بازار دوم و در نماد «تاصیکو» به شیوه ثبت سفارش جهت کشف قیمت عرضه میشود. بررسیهای تکمیلی نشان میدهد هر کد حقیقی و حقوقی قادر به خرید ۴ هزار و ۸۹۶ سهم با نقدینگی بیش از یک میلیون و ۷۷ هزار تومانی است. بنابراین بیش از ۴۰۸ هزار نفر از سهامداران میتوانند مالک خرد و موقتی این شرکت شوند که در عرضههای اولیه رکورد جدیدی محسوب میشود.
احمد زمانیگندمانی مدیرعامل «تاصیکو» با اعلام آماری از ارزش روز این شرکت گفت: بهای تمام شده شرکتهای بورسی «تاصیکو» ۲ هزار و ۳۲۷ میلیارد تومان و ارزش روز آن به حدود ۶ هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان میرسد. همچنین بهای تمام شده سبد غیر بورسی شرکت هم ۷۴۲ میلیارد تومان ارزیابی شده که در مجموع ارزش روز سرمایهگذاریهای شرکت به ۷ هزار و ۷۱۲ میلیارد تومان میرسد.وی افزود: پایان سال مالی شرکت ۳۱ اردیبهشت هر سال است که در سال مالی منتهی به اردیبهشت سال قبل، ۲۲۷ میلیارد تومان سود محقق شد و پیشبینی میشود که در سال مالی جاری ۶۴۵ میلیارد تومان سود محقق شود.
زمانی پروژههای مهم در شرکتهای تابعه را شامل احداث کارخانه تولید بلوک، پانل بتنی سبک گازی و ملات خشک AAC در شرکت خاک چینی، طرح تولید سولفات پتاسیم و کلرور کلسیم گرانوله در شرکت معدنی املاح ایران، استریپ کستینگ، ریختهگری پیوسته و طرح تولید مقاطع مسی و باسبار به روش کانفورم و افزایش ظرفیت سکهزنی در شرکت مس باهنر، انتقال کارخانه پشم شیشه در شرکت پشم شیشه ایران، اکتشاف معادن پلی متال در شرکت پارس تامین، طرح اکتشاف و بهرهبرداری از معدن طلای قلقله در شرکت طلای کردستان، طرح فرآوری مواد اولیه جمبزه در شرکت فرآوردههای نسوز ایران و بازسازی و افزایش ظرفیت کوره ۳۲ تن در شرکت لعابیران اعلام کرد. زمانی ادامه داد: معادن طلا با ذخیره بیش از ۲ تن توجیه اقتصادی دارد که معدن طلای کردستان با ذخیره قطعی ۱۷ تن از معادن بزرگ و سودده شرکت است. معادن سیستان هم در مرحله اکتشافات بوده و نمیتوان ذخیره دقیق آن را اعلام کرد.
نکات مهم درباره «تاصیکو»
طبق چشمانداز اعلامی، دسترسی به ۱۵ درصد بازار رده اول و دوم در بخش معادن و فرآوری سنگ آهن و تولید فولاد، رده اول و دوم در بخش معادن و فرآوری مس، طلا، زغالسنگ، باریت و سرب و روی، اکسید منیزیم از طریق سرمایهگذاری در صنایع معدنی و فلزی حداقل به ۱۰ هزار میلیارد تومان طی سالهای ۹۷-۹۴ است، به نحوی که ارزش بهای تمام شده سرمایهگذاری ۱۰ هزار میلیارد تومانی و ارزش روز سرمایهگذاری در پایان دوره به ۵/ ۳۱ هزار میلیارد تومان برسد. تحقق این چشمانداز بستگی به عوامل مهمی همچون رونق بازار سرمایه، تامین منابع مالی مورد نیاز برای طرحها و پروژههای توسعهای دارد.سود انباشته شرکت در ۳۰ آبان سال گذشته به ۹۶۹ میلیارد تومان بالغ میشود که با سرمایه ۲ هزار میلیارد تومانی حدود ۴۸ تومان برای هر سهم خواهد بود.عمده بهای تمام شده شرکتهای غیر بورسی شرکت زغال سنگ پروده طبس است که ۵۹۰ میلیارد تومان از ۷۴۲ میلیارد تومان بهای تمام شده غیربورسی را تشکیل میدهد. همچنین ۶۸ درصد این شرکت متعلق به «تاصیکو» است و به تنهایی ۴۷ درصد زغال کشور را تولید میکند. فولاد اکسین خوزستان، لولهسازی اهواز، لولهسازی ماهشهر، معادن طلای کردستان، صنایع سرم آرا و توسعه معادن پارس تامین از سایر شرکتهای مهم خارج بورسی هستند که در آینده میتوانند در سودآوری شرکت موثر باشند.
ارسال نظر