تقسیم سود ۷۰ ریالی در بورس انرژی به تصویب رسید
رشد ۱۹ درصدی ارزش معاملات در ۱۴۰۲
به گزارش مدیریت ارتباطات بورس انرژی ایران، در این مجمع که مصطفی امیدقائمی رئیس مجمع، عظیم ثابت و ناصر آقاجانی بهعنوان ناظر و علیرضا صادقی به عنوان ناظر سازمان بورس حضور داشتند، شرکتهای سرمایهگذاری اهداف، ارزشآفرین برق و آب صبا، گروه مالی نماد غدیر، سرمایهگذاری نفت و گاز تامین، گروه مالی ملت، سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات و سرمایهگذاری آرمان توسعه مبین به ترتیب بهعنوان اعضای حقوقی هیاتمدیره انتخاب شدند. علی نقوی، مدیرعامل شرکت، در ابتدای مجمع گزارشی از عملکرد سال ۱۴۰۲ شرکت به صاحبان سهام ارائه کرد.
وی ضمن اشاره به همزمانی برگزاری مجمع با سالروز تاسیس این بورس در روز هفدهم تیرماه سال ۱۳۹۱ گفت: در حال حاضر ۵۵۴کالا و اوراق در این بازار مورد معامله قرار میگیرد و ۲۱۶ شرکت و ۱۳۲نیروگاه نسبت به عرضه محصول و اوراق در این بازار مبادرت میکنند. این در حالی است که ارزش شرکت بورس انرژی ایران به ۲۷۰۰میلیارد ریال رسیده و ۱۰۱کارگزار معاملات این بازار را انجام میدهند.
مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه این نشست به ارائه گزارشی اجمالی از عملکرد بازارهای مختلف این بورس طی سال ۱۴۰۲ پرداخت و گفت: طی سال ۱۴۰۲ بورس انرژی ایران ۲۴۲روز کاری داشت و مجموع ارزش ریالی ثبتشده برای این بازار طی این روزهای کاری به ۱۶۹۲هزار میلیارد ریال رسید که این رقم ۱۹درصد بالاتر از ارزش معاملات ثبتشده در این بازار در سال ۱۴۰۱ بود. نقوی گفت: طی سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۲میلیون و ۹۰۰هزار تن کالا در تابلوی هیدروکربوری داخلی بورسکالا مورد فروش قرار گرفت که این رقم نسبت به حجم فروش کالا در این بازار طی سال قبل رشد ۱۳درصدی داشت.
ارزش این معاملات نیز در سال ۱۴۰۲ به ۵۷۰هزار میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به مجموع ارزش ثبتشده در این تابلو در مدت مشابه قبل رشد ۴۲درصدی داشت. نقوی گفت: طی سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۴میلیون و ۱۱۹هزار تن محصول در زیرگروه حاملهای انرژی نیز در تابلوی بینالملل بورس انرژی ایران به فروش رفت و ارزش معادل ریالی برابر ۱۰۲۳هزار میلیارد ریال را برای این تابلو رقم زد؛ در حالی که بر ارزش معاملات این بازار به میزان ۱۹درصد افزوده شد. همچنین طی سال ۱۴۰۲ بالغ بر ۵میلیارد و ۷۶۰میلیون کیلووات ساعت برق از تابلوی برق بورس انرژی ایران به فروش رفت و ارزش ریالی برابر ۱۲.۵هزار میلیارد ریال را رقم زد. به این ترتیب ظرف سال ۱۴۰۲ حدود ۲۴درصد از حجم فروش برق در بورس انرژی ایران کاسته شد، اما ۱۳۹درصد بر ارزش معاملات این بازار افزوده شد.
مدیرعامل بورس انرژی ایران در ادامه اهم اقدامات انجامشده در این بازار طی سال ۱۴۰۲ را راهاندازی تالار برق سبز، توسعه عرضه فرآورده تولیدی شرکت ملی گاز ایران در رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران، جذب خریداران خارجی در رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران با اعطای ۱۹۸کد معاملاتی برای حضور خریداران خارجی، دریافت کد معاملاتی توسط ۴۴۰۱مصرفکننده بزرگ برق و ۴شرکت خردهفروشی جهت خرید برق از بازار برق بورس انرژی ایران، مشارکت در تدوین و تصویب مقررات موردنیاز برای توسعه بورس انرژی ایران، راهاندازی سایت جدید بورس انرژی ایران، پیادهسازی فازهای اول و دوم سامانه ارتباط با ذینفعان بورس انرژی ایران، مناقصه خرید تجهیزات و برنامهریزی جهت راهاندازی دیتاسنتر بورس انرژی ایران اعلام کرد.
در ادامه این مجمع نقوی بخشی از دادههای بورس انرژی طی روزهای سپریشده از سال ۱۴۰۳ منتهی به روز سیزدهم تیرماه را نیز ارائه کرد. وی گفت: مجموع ارزش معاملات ثبتشده در این بازار طی این بازه زمانی به ۸۲۳میلیارد ریال رسید که این رقم نسبت به ارزش ریالی معاملات ثبتشده در این بازار طی مدت مشابه سال قبل جهش ۱۶۵درصدی داشت. نقوی گفت: طی سهماه و نیم سپریشده از سال ۱۴۰۳ بالغ بر ۴.۵میلیون تن محصول در رینگ داخلی و صادراتی بازار فیزیکی فرآوردههای هیدروکربوری به فروش رفت و ارزش ریالی برابر ۷۱۸هزار میلیارد ریال را رقم زد.
به این ترتیب حجم فروش محصولات رشد ۱۹۹درصدی و ارزش فروشها جهش ۱۵۸درصدی داشت. مدیرعامل بورس انرژی به جهش حجم و ارزش معاملات بورس انرژی در بازار برق بوس انرژی اشاره کرد و گفت: در پی آغاز به کار تابلوی مشتقه برق بورس انرژی و پذیرش نیروگاهها و شرکتهای توزیع در این بازار، بالغ بر ۲هزار و ۳۸۸درصد بر حجم فروش برق در این بازار نسبت به دوره مشابه سال قبل افزوده شد.