عضو کمیسیون کشاورزی مجلس:
«قرارداد آپشن» ریسکها را به فرصت تبدیل میکند
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان عنوان کرد: عرضه زعفران در بورس کالا به نفع تولیدکننده، کشاورز و خریدار بوده است بهطوری که اعلام رضایت کشاورزان از عرضه زعفران در بورس کالا به مجلس و سازمانهای مربوطه گزارش میشود.
وی با تاکید براینکه هر کالایی که بدون واسطه بهدست مصرفکننده برسد منافع و سود آن به جیب تولیدکننده و کشاورز میرود، افزود: قبل از ورود زعفران به بورس کالا، این محصول بهصورت آزاد و سنتی خرید و فروش میشد و در این بین دلالان و واسطه گران با شکستن قیمتها، زعفران تولیدی کشاورزان را با قیمتی پایین خریداری کرده و با نرخ بالاتر در بازار آزاد به فروش میرساندند، اما با ورود زعفران به تابلوی بورس شاهد هستیم که همه فعالان بازار زعفران از نرخهای روز مطلع هستند و این امر به نفع این صنعت ارزشمند و ارزآور کشور است.
ریسک حداقلی و مشخص در قرارداد آپشن
خادم درخصوص استفاده از ابزارهای مالی نوین از جمله معاملات قراردادهای آتی و آپشن روی محصولاتی همچون زعفران گفت: با رونق معاملات آتی زعفران در بورس کالا، بهزودی قرارداد اختیار معامله یا همان آپشن راهاندازی میشود که این قراردادها برای توسعه مبادلات کالایی بهخصوص در بخش کشاورزی ضروری است.
این عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس اظهار کرد: اصلیترین مزیت ابزارهای مالی امکان پوشش ریسک قیمتی در آینده است که قرارداد آپشن نیز به دلیل ریسک حداقلی و مشخص، امکانی جدید برای زعفرانکاران فراهم میشود که این مزیت جذاب باید به آنها آموزش داده شود. به گفته خادم، زعفرانکاران میتوانند در معاملات آپشن حجم فروش و قیمت محصولاتشان را برای چند ماه آینده بیمه کنند که باید بورس کالا با برنامهریزی مناسب این ابزار مالی را برای سایر محصولات صنعتی و کشاورزی معرفی کند تا فعالان صنایع از مزیتهای ابزارهای مالی بهره ببرند.
وی تاکید کرد: برای توسعه اقتصاد کشاورزی باید از فناوریهای روز دنیا در معاملات استفاده کرد و در این زمینه بورس کالا در اقتصاد ما پیشگام بوده که امیدواریم در سالهای آتی شاهد بهکارگیری ابزارهای مالی متنوع و جدید در بازارهای مختلف باشیم.
خادم تصریح کرد: بورس کالا با توسعه ابزارهای مالی مانند قراردادهای آتی و آپشن، این امکان را فراهم میکند تا ریسک بازار و فعالیتهای سفتهبازی از بازار فیزیکی، جذب بازارهای مالی و کاغذی شود که این اتفاق در اقتصاد ما بهشدت کمککننده و اثر بخش خواهد بود.
به گفته این نماینده مجلس اگر رفته رفته کشاورزان این اطمینان خاطر را بهدست آورند که از طریق قرارداد آتی میتوانند محصول خود را با قیمت مناسب در آینده به فروش برسانند و حتی در قرارداد اختیار معامله، قراردادی منعقد کنند که اختیار فروش در آینده را با ریسکی حداقلی بهدست آورند، قطعا طی سالهای آینده حجم و ارزش ابزارهای مالی بورس کالا به ارقامی بسیار بالا میرسد.
نماینده مردم سپیدان در مجلس در پایان اظهار کرد: بورس کالا بهترین مکان برای خرید و فروش نه تنها زعفران، بلکه سایر محصولات کشاورزی است، چراکه وقتی محصولی در بورس و به همراه ابزارهای مالی روز دنیا مورد معامله قرار میگیرد، قیمتها واقعیتر کشف میشود و از همه مهمتر شفافیت و ثبات در بازارها حاکم میشود.
ارسال نظر