معامله بیش از ۱۰۲ کیلو زعفران در روز اول
به نظر میرسد انبوه مشکلات زعفران کاران در سالهای گذشته که از مهمترین آن میتوان به خرید و فروشهای صوری دلالان برای کاهش قیمت و هدررفت تلاشهای بیوقفه کشاورزان و سودهای کلان دلالان اشاره کرد، از عواملی است که میتواند حضور کشاورزان در قراردادهای آتی زعفران را تضمین کند. غلامرضا کریمی از فعالان قدیمی بازار زعفران و تولیدکننده بخش خصوصی در حوزه زعفران که به گفته حاضران به محض بازگشایی معاملات آتی، اقدام به خرید و فروش در این بازار کرده است درخصوص حال و هوای معاملات آتی زعفران در تربت حیدریه گفت: با توجه به تلاشهای صورت گرفته طی هفتههای اخیر از سوی بورس کالا، کارگزاریها و فعالان بازار زعفران در راستای آموزش و راهاندازی معاملات آتی، استقبال نسبی از این شیوه جدید معاملات قابل پیشبینی بود اما در روز راهاندازی با استقبال به مراتب بالاتری از پیش بینیها روبه رو شدیم و امیدواریم این روند ادامه دار باشد.
کریمی با بیان اینکه راس ساعت ۱۲:۳۰ و به محض بازگشایی معاملات، سفارش خرید خود را در سامانه ثبت کردم، افزود: انعقاد ۱۰۲۷ قرارداد آتی زعفران در روز ابتدایی معاملات آن هم از سوی کشاورزانی که شاید برخی از آنها تا قبل از برگزاری کلاسهای آموزشی با بورس آشنایی نداشتند، بیانگر نتیجه دادن زحمات صورت گرفته در این حوزه است که البته این دورههای آموزشی ادامه خواهد داشت. این فعال بازار زعفران عنوان کرد: یکی از نکات جالب در معاملات روز چهارشنبه، حضور کشاورزانی در مکان راهاندازی قراردادهای آتی بود که برخی از آنها که از امکان فروش محصولاتشان با قیمتی منطقی و واقعی برای ماههای آینده مطلع شده بودند، زعفران به همراه داشتند که کارشناسان به خوبی آنها را از نحوه معاملات و گرفتن کد معاملات آگاه کردند؛ این اشتیاق کشاورزان برای فروش محصول شان با قیمت واقعی در بورس کالا از تحمل سختیها و رنجهای آنها حکایت دارد که همه ساله مجبورند زعفران با ارزش شان را با قیمتی ارزان به واسطهها بفروشند.
امید در دل کشاورزان
کریمی با بیان اینکه معاملات آتی زعفران در بورس کالا، امید را در دل کشاورزان زنده کرده است، گفت: سختی کار زعفران کاران با توجه به سنتی بودن کاشت، داشت و برداشت در کنار نوسانات قیمتی شدید که عموما بهصورت صوری و کاذب از سوی واسطهها انجام میشود و همچنین فروش فلهای و قاچاق پیاز زعفران همگی از دغدغههای کشاورزان است که امیدواریم به اهتمام مسوولان و فعالان بازار به ابزارهای مدرن معاملات بورس کالا به زودی عمده این مشکلات پایان یابد.
این تولیدکننده بخش خصوصی در حوزه زعفران ادامه داد: معاملات آتی زعفران برای تولیدکننده و مصرفکننده بهطور همزمان مزیتهای زیادی دارد که اصلیترین آن، پوشش ریسکهای قیمتی است. وقتی یک تولیدکننده میداند که برای مثال از امروز محصول خود را برای چهار ماه آینده با قیمتی مناسب به فروش رسانده، علاوه بر اینکه انگیزه او برای افزایش تولید دو چندان میشود، از افت قیمت زعفران خود در زمان برداشت محصول تحت تاثیر بازی دلالها نیز در امان میماند. وی گفت: در طرف مقابل مصرفکنندگان نیز که از قیمت زعفران در چهار ماه آینده اطمینان ندارند، میتوانند از امروز به مقدار نیاز خود و با قیمتی مشخص خرید کنند و به این ترتیب آنها نیز از نوسان قیمت در آینده بیمه میشوند. کریمی در پایان گفت: امیدوارم همان طور که در روز نخست راهاندازی معاملات آتی زعفران شاهد اشتیاق کشاورزان و فعالان بازار بودیم، به زودی رونق کامل این قراردادها را شاهد باشیم تا نخستین گام برای ساماندهی بازار زعفران کشور یعنی کشف واقعی قیمتها در مکانیزم بورس کالا محقق شود.
ارسال نظر