بحران بازنشستگی آمریکا جدی شد
به گفته مارش، افزایش قیمت مسکن، سطوح بدهی و تبعیض در محیط کاری باعث شده بسیاری از بازنشستگان آمریکایی به فکر بازگشت مجدد به کار باشند. دفتر حسابرسی دولتی اخیرا در گزارشی اعلام کرده که حدود ۳۰ درصد بازنشستگان آمریکایی دارای پسانداز یا برنامه معینی برای بازنشستگی خود نیستند. میزان پسانداز شخصی نیز از ۲/ ۱۴ درصد در سال ۱۹۷۵ به ۸/ ۶ درصد در سال ۲۰۱۸ کاهش پیدا کرده است.از هر پنج شهروند آمریکایی، دو شهروند دسترسی به سیستم بازنشستگی سنتی دارند اما ۲۹ درصد بازنشستگان دارای حقوق بازنشستگی یا پسانداز کافی نیستند.طبق اعلام این دفتر، تامین اجتماعی مهمترین منبع درآمدی بازنشستگان ۶۵ تا ۷۴ ساله آمریکایی است و حدود نیمی از این بازنشستگان تنها متکی به حقوق دریافتی بازنشستگی هستند.مارش اعلام کرد که سالمندان آمریکایی نیاز دارند بیشتر کار کنند و جامعه نیز به استفاده از تجربیات آنها نیاز مبرمی دارد. تا پایان سال ۲۰۱۶ شمار بازنشستگان آمریکایی که مجددا به بازار کار بازگشتهاند به ۱۹ درصد رسیده و این در حالی است که این رقم در سال ۲۰۰۰ تنها ۸/ ۱۲ درصد بود.
انتظار میرود تا پایان سال ۲۰۲۰ شمار نیروی کار آمریکا که ۵۵ سال و بیشتر سن دارند به ۲۵ درصد افزایش یابد. همچنین آخرین آمارها نشان میدهد که نرخ تورم آمریکا از پایینترین سطح دو سال و نیم اخیر خود فاصله گرفت. نرخ تورم آمریکا در پایان ماه مارس به ۹/ ۱ درصد رسیده است که ۱/ ۰ درصد بیشتر از پیشبینیهای قبلی است. نرخ تورم آمریکا در ماه فوریه ۵/ ۱ درصد بود که پایینترین سطح به ثبت رسیده در دو سال و نیم اخیر محسوب میشد. بزرگترین محرک نرخ تورم در این مدت مربوط به بخشهای مراقبتهای درمانی و مواد غذایی با تورم ۳/ ۲ درصدی و ۱/ ۲ درصدی بوده است که در این بخش تورم مواد غذایی بخش خانگی ۴/ ۱ درصد و غذاهای خارج از خانه ۳ درصد بوده است. پس از این بخش، حملونقل با تورم یک درصدی و وسایل نقلیه با ۷/ ۰ درصد قرار دارند.
کوین کومینز، کارشناس اقتصادی موسسه «نت وست مارکتس» گفت: آمارهای جدید شواهد بیشتری از این موضوع را نشان میدهند که تورم در حال رسیدن به سطح هدفگذاری شده بانک مرکزی است. آمارهای دستمزد نیز نشان میدهد نیاز به اتخاذ سیاست تهاجمی نیست؛ چراکه دستمزدها به اندازهای که در گذشته افزایش یافته بودند این بار افزایش نیافتهاند.از سوی دیگر نرخ تورم بخش انرژی با افت ۴/ ۰ درصدی بزرگترین کاهنده تورم بوده است. بهای برق در آمریکا در این مدت ۳/ ۰ درصد افزایش یافته است. هسته تورمی نیز که تورم موارد پرنوسان نظیر غذا و انرژی را در نظر نمیگیرد از ۱/ ۲ درصد در ماه فوریه به ۲ درصد در ماه مارس کاهش یافته است. براساس مبنای ماهانه، شاخص بهای مصرفکننده در ماه مارس ۴/ ۰ درصد افزایش یافته است که بزرگترین جهش از ژانویه ۲۰۱۸ تاکنون محسوب میشود. شاخص انرژی در این ماه ۵/ ۳ درصد افزایش یافته است که ۶۰ درصد افزایش بهای تورمی مربوط به همین بخش بوده است. شاخص بهای مواد غذایی نیز در ماه مارس افزایش یافته است.
ارسال نظر