شماره روزنامه ۶۰۱۰۲
|

  • تیغ دولبه قیمت‌گذاری و ناترازی

    دنیای اقتصاد: شانزدهمین نشست از دوره دهم هیات‌نمایندگان اتاق ایران با حضور نمایندگان بخش‌خصوصی برگزار شد و سیدحمید پورمحمدی، رئیس سازمان‌برنامه‏‏‏‌وبودجه به‌عنوان میهمان ویژه در این نشست حضور داشت. نمایندگان بخش‌خصوصی با حضور در شانزدهمین نشست از دوره دهم هیات‌نمایندگان اتاق ایران، به بحث و تبادل‏‏‏‌نظر در مورد مسائل روز اقتصاد کشور پرداختند. در ابتدای این نشست و در بخش سخنان پیش از دستور، علی‏‏‏‌محمد ابویی، عضو هیات‌نمایندگان اتاق ایران، با انتقاد از برخی رویه‏‏‏‌ها در اتاق، گفت: اتاق ایران باید مشکلات تولید و صادرات فعالان اقتصادی را به‌جد پیگیری‌ و از دولت مطالبه کند.
  • بیش از ۲۵درصد از محصولات کشاورزی در ایران ضایع می‌شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی(تات) با اشاره به اینکه سالانه بین ۲۵ تا ۳۰‌درصد از محصولات کشاورزی در ایران در طول زنجیره تولید و توزیع از بین می‌رود، گفت: اتلاف ۳۰‌میلیون‌تن محصولات کشاورزی در ایران نیاز به فناوری و داده‌کاوی برای کاهش ضایعات دارد.
  • امکان توسعه کشاورزی منطبق با برنامه هفتم

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی، برنامه هفتم توسعه را در عین نیاز به اصلاح، بهترین روش برای پیشبرد امور اجرایی از جمله در توسعه کشاورزی عنوان کرد و گفت: اجماع حاکمیتی هموارترین مسیر برای پیاده‌‌‌‌‌‌‌‌کردن راهبردهای امنیت غذایی پایدار است. به گزارش وزارت جهادکشاورزی، «غلامرضا نوری» در شورای معاونان این وزارتخانه پس از ارائه گزارش مسوولان ستاد، معاونت‌ها و سازمان‌های تابعه افزود: درک مشترک همه ارکان وزارت جهادکشاورزی از ستاد تا صف در مورد راهبردهای جدید توسعه کشاورزی دولت چهاردهم، نخستین گام برای اقدام همه‌‌‌‌‌‌‌جانبه، قوی و منتج به نتیجه است.
  • صادرات مرغ متوقف شد

    دنیای‌اقتصاد: علی ابراهیمی، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور، اظهار کرد: سال‌گذشته در شورای نرخ‌گذاری کالاهای اساسی قیمت حمایتی برای هر کیلوگرم مرغ زنده ۵۸‌هزار‌تومان تعیین شد تا شرکت بازرگانی پشتیبانی امور دام در مواقعی که قیمت‌ها کاهش می‌یابد، برای خرید این محصول اقدام کند. به گزارش تسنیم وی افزود: با وجود کاهش قیمت مرغ زنده تا ۵۳‌هزار‌تومان، اما برای خرید محصول اقدام نشد تا اینکه خود مرغداران اقدام به صادرات مرغ مازاد خود کردند تا بازار به تعادل برسد.
  • برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی برای عبور از دوره اوج مصرف برق سال‌۱۴۰۴

    دنیای‌اقتصاد: مدیرعامل شرکت توانیر در جلسه هفتگی گذر از اوج‌بار تابستان با شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌ای از برنامه‌‌‌‌‌‌‌ریزی برای عبور از دوره اوج مصرف سال‌۱۴۰۴ خبر داد. به گزارش «ایلنا» از وزارت نیرو، مصطفی رجبی‌مشهدی در این جلسه از آغاز برنامه‌های شرکت توانیر برای گذر از اوج ‌بار تابستان سال‌آینده خبر داد و افزود: با توجه به اینکه فصل تعمیرات نیروگاه‌های کشور آغاز شده و تعدادی از نیروگاه‌ها برای این منظور از مدار خارج شده‌اند، بخشی از ظرفیت تولید برق کاهش‌ یافته‌است.
  • یک اصلاح مثبت اما ناکافی

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: سازمان توسعه‌تجارت طی نامه‏‏‏‏‌ای تصمیمات جلسه اخیر کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات را اعلام کرد؛ طی این نامه صادرکنندگان زنجیره فولاد و فلزات رنگین اساسی، دیگر ملزم به ارائه ارز صادراتی خود در سامانه نیما نیستند. این صادرکنندگان می‌توانند ۱۰۰‌درصد ارز صادراتی خود را برای واردات مواد اولیه، طرح‌های توسعه‏‏‏‏‌ای، پروژه‌های تولید انرژی و... مصرف کنند. این بخشنامه قدمی مثبت در راستای اصلاح سیاست‌های ارزی حاکم بر حوزه معدن و صنایع معدنی است. با این‏‏‏‏‌وجود فعالان عرصه تولید و تجارت این بخشنامه را غیرشفاف و ناکافی می‌دانند. میزان ارزآوری در اغلب صنایع معدنی به‏‏‏‏‌مراتب بالاتر از نیاز آنها به واردات است و همین موضوع به پاشنه آشیل این مصوبه جدید، بدل خواهد شد.
  • کارنامه شورای گفت‌وگو

    دنیای اقتصاد: بررسی عملکرد شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی حاکی از آن است که مسائل مربوط به بازار پول و سرمایه، بهبود محیط کسب‌وکار، امور مالیاتی و تجارت خارجی به‌ترتیب در صدر حوزه‌های مصوبات اخذشده در نشست‌های این شورا قرار دارد. بررسی گزارش‌های آماری نیز نشان می‌دهد از سال‌۱۳۹۰ تا پایان مرداد ۱۴۰۳، ۱۲۳جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی برگزارشده که منتج به۳۵۵ صورت‌جلسه و ۳۱۴ مصوبه شده‌است.
  • توجه به تجاری‌‌‌‌‌سازی برای خلق ارزش‌‌‌‌‌افزوده

    دنیای‌اقتصاد: مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌‌‌ریزی و پایش سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به امتیازات صادرکنندگان نمونه و ممتاز ملی بر تجاری‌سازی و حضور در بازارهای جهانی بر اساس نیازسنجی سلایق مشتریان خارجی تاکیدکرد. مدیرکل دفتر برنامه‌‌‌‌‌ریزی و پایش سازمان توسعه‌تجارت ایران ضمن اشاره به امتیازات صادرکنندگان نمونه و ممتاز ملی بر تجاری‌سازی و حضور در بازارهای جهانی، بر اساس نیازسنجی سلایق مشتریان خارجی تاکیدکرد.
  • افزایش ۱۶‌درصدی خرید تضمینی گندم

    دنیای‌اقتصاد: خرید تضمینی گندم مازاد بر نیاز کشاورزان به ۱۱‌میلیون و ۹۴۲‌هزار‌تن رسید. به گزارش خبر‌‌گزاری مهر، سهراب سهرابی مجری طرح خودکفایی گندم وزارت جهادکشاورزی گفت: بر اساس آخرین گزارش سامانه شرکت بازرگانی دولتی ایران (سیفا) تا صبح روز شنبه (بیست‌‌‌‌‌‌‌وچهارم شهریور ماه ۱۴۰۳)، ‌برابر ۱۱‌میلیون و ۹۴۲‌هزار‌تن گندم از کشاورزان به ارزش ۲۱۰.۴هزار ‌میلیارد‌تومان خرید تضمینی شده‌است. وی افزود: این میزان خرید تضمینی نسبت به مدت مشابه سال‌زراعی گذشته یک‌میلیون و ۶۲۰‌هزار‌تن معادل ۱۶‌درصد رشد نشان می‌دهد.
  • مجلس بر اجرای کامل قوانین حمایت از تولید نظارت کند

    نمایندگان بخش‌خصوصی و فعالان اقتصادی در نشست اتاق مشهد با اعضای دو کمیسیون اقتصادی مجلس، نظارت دقیق مجلس بر اجرای کامل قوانین حمایت از تولید را به‌عنوان مطالبه شاخص بخش‌خصوصی خواستار شدند. فعالان اقتصادی بخش‌خصوصی در این نشست که در محل اتاق مشهد برگزار شد، نظارت بر اجرای کامل قوانین حمایت از تولید به‌ویژه قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار را خواستار شدند.
  • انتخابات جنجالی یزد

    دنیای‌اقتصاد: در دوره مشروطه، مالکان و تجار به شرطی حق نمایندگی مجلس را داشتند که سالانه ۵۰هزار‌تومان به‌عنوان مالیات بپردازند. اقتصاد غالب ایران تا سال‌۱۳۴۱ مبنی‌بر زمین‌داری بود و زمین‌داران در سرتاسر ایران نفوذ داشتند. آنها با استفاده از قدرت مالی خود می‌توانستند در فضای غیر‌رقابتی و بسته آن روز، نفوذ محلی خود را در عرصه انتخابات افزایش دهند. تا سال‌۱۳۴۱ که اصلاحات ارضی صورت نگرفته بود، بسیاری از تجار و مالکان، زمانی‌که در عرصه انتخابات وارد می‌شدند، با سهولت به مجلس راه‌می‌یافتند؛ به‌شکلی که تقریبا ۵۰‌درصد از نمایندگان مجلس شورای ملی، همین مالکان و زمین‌داران بزرگ بودند.
  • تفاهم‌نامه خواهرخواندگی خوزستان و استان شمال‌شرقی عمان امضا می‌شود

    رئیس اتاق اهواز گفت: پیشنهاد خواهرخواندگی خوزستان و استان شمال‌شرقی کشور عمان پذیرفته‌شده و به‌زودی این تفاهم‌نامه در اهواز منعقد خواهد شد. رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز گفت: به‌زودی تفاهم‌نامه خواهرخواندگی بین شهردار مرکز استان شمال‌شرقی کشور عمان و شهردار اهواز منعقد خواهد شد و این مهم فرصتی برای افزایش مبادلات تجاری و فرهنگی هرچه بیشتر بین خوزستان و کشور عمان خواهد بود.
  • خواب صنعت در تابستان

    دنیای اقتصاد: رقم برآوردی شاخص مدیران خرید اقتصاد و صنعت در مردادماه نشان می‌دهد که برای چهارمین ماه پیاپی شاهد تداوم رکود در اقتصاد و بخش‌های مختلف صنعتی هستیم. مشکلات سمت عرضه اقتصاد مانند تامین مالی شکننده، قطعی‌‌های مکرر برق و همین‌طور عدم تخصیص ارز برای تامین مواد اولیه دست ‌به ‌دست مشکلات بخش تقاضا همچون فقدان بازار داخلی و خارجی داده است تا صنایع را با رکود مواجه کند. «شامخ» اقتصاد در مرداد، همچنان کاهشی است که نشانگر انقباض فعالیت‌های تولیدی است.
  • رشد ۷۱ برابری صادرات ایران به عراق طی ۲۰ سال

    دنیای‌اقتصاد: سخنگوی کمیسیون روابط بین‌الملل و توسعه‌تجارت خانه صنعت، معدن و تجارت ایران گفت: صادرات غیرنفتی ایران به عراق در سال‌۸۳، ۱۴۵‌میلیون دلار بود که این میزان در سال‌۱۴۰۱ به ۱۰‌میلیارد و ۲۳۸‌میلیون دلار رسید و نسبت به سال ‌تغییر حکومت در عراق و نزدیک‌شدن دو ملت به‌هم ۷۱‌برابر بیشتر شده‌است. به گزارش «ایرنا» سید‌روح‌الله لطیفی، همزمان با اولین سفر رئیس‌جمهوری به عراق افزود: کشور عراق جایگاه ویژه‌ای در روابط فرهنگی، مذهبی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی کشورمان دارد و تنها کشوری است که با داشتن بیشترین مرز زمینی با ما در همسایگی پنج استان ایران واقع شده‌است.
  • تنظیم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌گری به عهده شرکت پشتیبانی امور دام است

    دنیای‌اقتصاد: وزیر جهادکشاورزی تنظیم‌گری در بازار را ماموریت شرکت پشتیبانی امور دام اعلام کرد و ورود این شرکت به بازار رقابتی بخش‌خصوصی با مسوولیت حاکمیتی آن را برای متعادل‌سازی بازار ناسازگار دانست.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر