لاگارد در حاشیه اجلاس گروه ۲۰ مطرح کرد
هشدار تعرفهای IMF به اقتصادهای جهان
لاگارد در این رابطه گفت: «در بدترین سناریو این اقدامات موجب کاهش ۵/ ۰ درصدی تولید ناخالص داخلی جهان میشود.» به گزارش «رویترز»، این هشدارهای لاگارد اندکی پس از صحبت استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا بود که برای حضور در نشست ۲۰۱۸ «گروه ۲۰» در آرژانتین بهسر میبرد. منوچین در جمع خبرنگاران مدعی شد، تنشهای تجاری اخیر در مجموع اثری بر بزرگترین اقتصاد دنیا – اقتصاد آمریکا – ندارد. به گفته او ممکن است برخی کسبوکارها از این تنشهای تجاری متضرر شوند. در این رابطه دولت آمریکا با رصد این کسبوکارها، بهدنبال راههایی برای کمک به کشاورزان آمریکایی است که از افزایش تعرفهها متضرر میشوند.
به گزارش گروه اقتصاد بینالملل روزنامه «دنیایاقتصاد»، با شروع سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ با عمل به وعدههای انتخاباتی خود و افزایش تعرفههای فولاد و آلومینیوم و هدف قراردادن ۳۴ میلیارد دلار از واردات کالاهای چینی، «جنگ تجاری» را بهطور فراگیر با شرکای تجاری خود آغاز کرد. روز جمعه نیز او با تکرار تهدیدات گذشته، آمادگی خود را برای وضع تعرفه بر تمامی واردات آمریکا از چین (۵۰۵ میلیارد دلار) اعلام کرد. بر این اساس، در نشست آخر هفته بوینسآیرس وزیر خزانهداری آمریکا تلاش خواهد کرد متحدان کشورش در «گروه ۷» را مجاب به اتخاذ مواضع سختگیرانهتر علیه چین کند. در این رابطه اما ممکن است آنها راغب به همکاری با آمریکا نباشند، چراکه اعمال تعرفه بر فولاد و آلومینیوم وارداتی از اتحادیه اروپا و کانادا آنها را مجبور به اتخاذ اقدامات تلافیجویانه علیه آمریکا کرده است. از طرفی آخرین نشست وزرای دارایی «گروه ۲۰» که اواخر ماه مارس برگزار شد، بدون دستیابی به توافقی مستحکم درخصوص سیاستهای تجاری پایان یافت. در آن نشست، وزرا تنها به تاکید بر گفتوگوهای بیشتر در آینده بسنده کردند. وزیر دارایی آلمان اعلام کرده است در نشست این هفته تلاش خود را برای دفاع از نظام تجاری قانونمحور خواهد کرد، اما امید چندانی وجود ندارد. او در سفر هوایی خود به مقصد بوینسآیرس در جمع خبرنگاران گفت: «من امید ندارم پیشرفت محسوسی در این نشست حاصل شود.» بر اساس گزارش یک اتاقفکر آلمانی، تعرفههای آمریکا بیش از ۲۰ میلیارد یورو (۵/ ۲۳ میلیارد دلار) برای اقتصاد آلمان هزینه به همراه دارد.
از عقبنشینی آمریکا تا مخالفت فرانسه
آمریکا تلاش میکند با اروپا و ژاپن وارد توافق تجارت آزاد شود تا بهواسطه آن اهرمی برای خود در تنشهای تجاری با چین فراهم کنند. این تلاش ایالاتمتحده اما تاکنون با وجود مخالفت فرانسویها ناکام مانده است. استیون منوچین در جمع خبرنگارانی که برای نشست رهبران مالی «گروه ۲۰» در بوینس آیرس گرد هم آمدهاند، گفت که او پیشنهاد دونالد ترامپ مبنی بر حذف موانع تجاری میان اعضای «گروه ۷» را مجددا ارائه خواهد کرد. او با اشاره به اینکه چنین توافقی نیاز به حذف تعرفهها، موانع غیرتعرفهای و یارانههای تجاری دارد، گفت: «اگر اروپا به تجارت آزاد معتقد است، ما حاضریم با آنها قرارداد تجارت آزاد امضا کنیم.» به گزارش «رویترز»، دونالد ترامپ با اعمال تعرفه ۲۵ درصدی بر فولاد و ۱۰ درصدی بر آلومینیوم، متحدان اروپایی خود را بهشدت رنجانده است. این اقدام او موجب شده اتحادیه اروپا در یک اقدام تلافیجویانه، تعرفههای مشابهی را بر واردات موتورسیکلت هارلی-دیویدسون و برخی محصولات وارداتی دیگر از آمریکا وضع کند. در این رابطه برونو لهمیر، وزیر دارایی فرانسه، میگوید: اتحادیه اروپا با آمریکا وارد گفتوگوهای تجاری نخواهد شد مگر اینکه ابتدا دونالد ترامپ تعرفههای فولاد و آلومینیوم را لغو و از تهدیدات تعرفههای خودروی خود عقبنشینی کند. او در حاشیه نشست «گروه ۲۰» در جمع خبرنگاران اظهار کرد: «تا زمانی که اسلحه بر سر ما است، مذاکره نخواهیم کرد.»
هشدار صنعتگران آلمانی به آمریکا
روز یکشنبه، پیش از آغاز نشست رئیس کمیسیون اروپا (ژانکلود یانکر) با رئیسجمهوری آمریکا، گروههای صنعتی آلمان در مورد تعرفههای آمریکا به این کشور هشدار دادند. گروههای صنعتی آلمان هشدار دادند که تعرفههایی که آمریکا بهتازگی وضع یا اعمال کرده است، به خود آمریکا لطمه میزند. به گزارش خبرگزاری «مهر» و به نقل از «رویترز»، آمریکا در اول ماه ژوئن تعرفههایی را بر واردات فولاد و آلومینیوم اتحادیه اروپا وضع کرد و تهدید کرد که تعرفههایی هم بر واردات خودرو و قطعات خودرو از اروپا وضع میکند. یانکر در دیدار روز چهارشنبه خود با ترامپ، در مورد این نگرانیهای تجاری مذاکره خواهد کرد. در این رابطه، دیتر کمپف، رئیس اتحادیه صنعت آلمان (بیدیآی) در مصاحبه با «ولتامسونتنگ» گفت: «تعرفههایی که به بهانه امنیت ملی آمریکا معرفی شدهاند باید از بین بروند. یانکر در دیدار خود با ترامپ باید به صراحت به او بگوید که ایالاتمتحده با وضع تعرفه بر خودرو و قطعات خودرو به خودش آسیب میزند. صنعت خودروی آلمان بیش از ۱۱۸ هزار نفر نیرویکار در آمریکا دارد و ۶۰ درصد آنچه آنها تولید میکنند به کشورهای خارج از آمریکا صادر میشود. اروپا نباید به خود اجازه دهد مورد اخاذی قرار بگیرد و باید در برابر آمریکا، ظاهری با اعتمادبهنفس به خود بگیرد.» اریک شوایتزر، رئیس اتاق بازرگانی و صنعت آلمان هم در مصاحبه با «ولتامسونتانگ» گفت از تلاشهای یانکر برای ترغیب دولت آمریکا جهت وضع نکردن تعرفه بر واردات خودرو اروپا، استقبال میکند.
ارسال نظر