یکه تازی چین، در بازار اسباب بازی جهان
در این میان، تقاضای نسبتا مطلوب داخلی برای خرید و تهیه اسباب بازی میتواند به اشتغالزایی منتهی شود که به طور یقین حصول این امر، تنها با اتکای به تولید داخلی محقق خواهد شد. موضوعی که در حال حاضر، آنچنان که زیبنده ظرفیت های کشور است، به دست نیامده و انتظار می رود با برنامه ریزی و توجه هر چه بیشتر به این فرصت عظیم، مستعد اما مغفول مانده، بستر کسب توفیقات اقتصادی هر چه بیشتر در این بخش،به نحو شایسته تری هموار شود.
طبق گزارش های منتشر شده، در حال حاضر قریب به 12 هزار واردکننده در ورود اسباب بازی خارجی به کشور نقش آفرینی میکنند و این حجم انبوه از فعالان حوزه واردات، به تنهایی موید جایگاه برجسته چنین محصولاتی در بازار کشور است، اقلام و کالاهایی که در سایه بسیاری از فعالیت های اقتصادی خواسته یا ناخواسته نادیده گرفته شده و همین غفلت،کشور را از کسب سودهای کلان و قابل توجه و سرمایه گذاری های سازنده، محروم کرده است.
طبق آمار تنها در سال ۱۳۹۵، حدود ۲۰۰ میلیون دلار اسباب بازی وارد کشور شده است.
صنعت اسباب بازی از جذابیت اقتصادی تا تاثیرات آموزشی و فرهنگی
با در نظر گرفتن مخاطب و جامعه هدف اسباب بازی ها، بیش از پیش به اهمیت و تاثیرگذاری و حساسیت بالایی که نسبت به این محصولات وجود دارد، پی خواهیم برد.
در صورتیکه حساسیت های به حق فرهنگی نیز به موازات اتخاذ تدابیر اقتصادی و تولیدی در این عرصه (تولید اسباب بازی) مورد توجه قرار می گرفت؛ علاوه بر افزایش هر چه بیشتر فرصت های شغلی، دغدغههای کمتری در خصوص رشد و تکوین شخصیتی و آموزشی کودکان شاهد بودیم.
به موازات تمامی تهدیدهای مذکور، نباید منافع اقتصادی قابل توجه صنعت اسباب بازی نادیده گرفته شود و این مهم با پیش بینی تمهیدات لازم و برنامه ریزی هدفمند، به فرصتی کم نظیر مبدل خواهد شد که علاوه بر تامین نیاز داخلی، میتواند توسعه صادرات هر چه بیشتر را نیز در پی داشته باشد و به طور قطع با تسخیر بازار کشورهای منطقه، سود هر چه بیشتری از این فعالیت نصیب کشور خواهد شد.
یِکِه تازی چین، در بازار اسباب بازی جهان
چین را میتوان یکی از بزرگترین تولیدکنندگان اسباب بازی در جهان نام نهاد که تولیدات این کشور با کیفیت های مختلف و قیمت های متفاوت به بازار اقصی نقاط جهان صادر می شود.
اگرچه برخی گمان میکنند کُلیَتِ اسباب بازیهای چینی، بیکیفیت و نامرغوب هستند اما به واقع کیفیت اسباب بازی وارداتی را خریدار تعیین میکند و به میزان پولی که برای خرید اسباب بازی پرداخت می شود،کیفیت تولیدات و اقلام اینچنینی نیز با اُفت و خیز همراه خواهد بود. در صورتیکه واردکنندگان اقدام به خرید محصولات باکیفیت کنند، خرابی زود رس و کیفیت نامطلوب برخی اسباب بازی ها نیز مرتفع خواهد شد.
با عنایت به نفوذ اسباب بازی های آموزشی در خانوارها و خرید و تهیه آن از سوی والدین برای فرزندان، این ضرورت بیش از پیش الزام آور میشود و امید است با نظارت شدیدتر و همچنین حمایت از تولیدکنندگان داخلی و انتقال فناوری های و تجهیزات نوین برای تولید اسباب بازی در کشور، تهدیدات فعلی به فرصت هایی کم نظیر در عرصه اقتصادی، تولیدی، فرهنگی تبدیل شود.
چالشی تحت عنوان گرانی مواد اولیه
احمدرضا پورکاوه، یکی از فعالان حوزه تولید اسباب بازی در استان البرز با اشاره به افزایش قیمت مواد اولیه و تاثیر نافذ آن در قیمت تمام شده تولیدات، اظهار کرد: این در شرایطی است که واسطه ها و دلال ها، موجبات افزایش قیمت تمام شده را فراهم می سازند و برخی تولیدکنندگان با برخورداری از رابطه های خاص، مواد اولیه را با قیمت نازل تری خریداری و تامین میکنند که این ما به التفاوت قیمت، ناشی از حذف برخی از لایه های دلالی و واسطه گری است.
وی افزود: معضل دیگر به استهلاک و قدیمی بودن برخی دستگاهها و تجهیزات مرتبط با تولید اسباب بازی باز میگردد که در صورت جایگزین سازی و خرید دستگاه های نوین و پیشرفته تر، علاوه بر کاهش مصرف برق، شاهد ارتقای کمی و کیفی هر چه بیشتری در بخش تولید اسباب بازی داخلی خواهیم بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.
ارسال نظر