در نشست اتاق مشترک ایران و روسیه بررسی شد
تدابیر بانکی تجارت با روسها
حال در آستانه این سفر، مدیرعامل میربیزینس بانک مسکو به تهران آمده و در نشست مشترک به میزبانی اتاق مشترک ایران و روسیه با فعالان اقتصادی، به تحلیل روابط بانکی و خدمات میربیزینس بانک به ایران پرداخته است. عدم برقراری روابط بانکی با کشورهای مختلف از مهمترین مشکلاتی است که تجار ایرانی با آن مواجه هستند. بانکهای روسیه نیز از این قاعده مستثنی نیستند. در این میان با توجه به تاکید مقامات روسی و ایرانی برای برقراری روابط بانکی، میربیزینس بانک مسکو توانسته خدماتی را به فعالان اقتصادی دو طرف ارائه دهد. به گفته مدیرعامل میربیزینس بانک، در این بانک، دو روش برای نقلوانتقال بین بانکی قابل استفاده است؛ نخست اینکه بهصورت ارزی (دلار، روبل، یورو) امکان انتقال پول به ایران وجود دارد. دوم، سرویس ویژه میربیزینس بانک است که ارز را در روسیه دریافت کرده و به نرخ بازار تهران، ریال آن را به حساب صادرکننده ایرانی در هر یک از بانکهای ایرانی که حساب داشته باشند، منتقل میکند. در نشستی که در تهران برگزار شد، اسدالله عسگراولادی رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه در حضور فعالان اقتصادی و مدیرعامل میربیزینس بانک مسکو، خواستار تسریع فرآیند نقلوانتقال مالی میان دو کشور شد و تاکید کرد: تقویت ارتباطات بانکی میان دو کشور ایران و روسیه بهعنوان عاملی بزرگ نقش مهمی در توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور دارد که خوشبختانه این مساله با جدیت درحال پیگیری است.
نایب رئیس اتاق مشترک ایران و روسیه نیز در ادامه با ابراز خوشحالی از تسریع روند نقلوانتقالات بانکی میان ایران و روسیه در چند ماه اخیر گفت: تاکید مقامات روسیه بر گسترش همهجانبه روابط میان دو کشور خصوصا روابط تجاری و بانکی موجب شد ازبر بانک که از بزرگترین بانکهای روسیه بهحساب میآید بهعنوان کارگزار میربیزینس بانک فرآیند مراودات تجاری را تسریع کند. قدیر قیافه اظهار کرد: هرگونه نقلوانتقالات پولی مشروط به رعایت مقررات عمومی مبارزه با پولشویی بینالمللی است، اما قوانین نظارتی بانکی روسیه با لحاظ رویههای جاری، در بستری اعتمادآمیز و به دور از فشارهای بیمنطق سیاسی به روابط بانکی میپردازد. قیافه با بیان برخی مشکلات ناشی از چند نرخی بودن ارز برای صادرکنندگان و واردکنندگان گفت: به دلیل تفاوت نرخ ارز با منشا کشورهای مختلف، بعضا نرخ ارز تا ۵درصد نوسان دارد که این امر منجر به افزایش قیمت کالا و غیررقابتی شدن آن میشود. در ادامه محمد حراز، مدیر عامل میر بیزینس بانک روسیه تصریح کرد: میربیزینس بانک، بانکی روسی است که در سال ۲۰۰۲ افتتاح شده است. سهامدار این بانک، بانک ملی است و سرمایه فعلی این بانک بیش از ۱۰۰ میلیون دلار است. بیشترین سهم مراودات تجاری ایران و روسیه از طریق این بانک انجام میشود. حراز تاکید کرد: تسهیل مراودات مالی و تجاری بین دو کشور اصلیترین ماموریت میربیزینس بانک است.
روسیه تنها کشوری است که بعد از برجام با بانکهای بزرگ خود از طریق میربیزینس بانک، مبادلات بانکی خود را با طرف ایرانی مجددا برقرار کرد. مدیرعامل میربیزینس بانک با اشاره به ارتباط قابل قبول بانکهای بزرگ روسیه با میربیزینس بانک مسکو گفت: علاوه بر نقلوانتقال وجوه بین جمهوری اسلامی ایران و روسیه، منطقه آسیای میانه نیز شامل خدمات بانکی میربیزینس بانک است. با اتصال میر بیزینس بانک به شبکه بانکی روسیه، امکان پوشش همه خدمات بانکهای روسی با روبل و یورو وجود دارد. این درحالی است که در بسیاری از کشورهای آسیای میانه امکان پرداخت با روبل و یورو وجود ندارد. محد حراز تاکید کرد: وجوه حاصل از صادرات و سایر وجوه که قرار است به ایران منتقل شود مشروط به رعایت چارچوب مقررات و ضوابط بانک مرکزی روسیه از طریق میربیزینس بانک قابل انتقال به ایران است. طبق گفته مدیرعامل میربیزینس بانک فرآیند نقلوانتقال بین بانکی به دو صورت امکانپذیر است: نخست اینکه بهصورت ارزی (دلار، روبل، یورو) امکان انتقال به ایران وجود دارد. دوم، سرویس ویژه میربیزینس بانک است که ارز را در روسیه دریافت میکنیم و به نرخ بازار تهران، ریال آن را به حساب صادرکننده ایرانی در هر یک از بانکهای ایرانی که حساب داشته باشند، منتقل میکنیم.
ارسال نظر