جوزف فریزر، موسس شرکت سی‌پاینز

شماره روزنامه: ۵۳۷۶ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۸۳۷۵۵۶ تاريخ و اقتصاد

جوزف بیکن فریزر جونیور در کنار برادرش چارلز و پدرش ژنرال جوزف بی فریزر از موسسان کمپانی سی‌پاینز بود. این سه نخستین کسانی بودند که جزیره هیلتون هد را به یک ناحیه محبوب بدل کردند. برادران فریزر از پیشگامان مطالعه مبانی برنامه‌ریزی شهری و گسترش آن در جنوب شرق آمریکا بودند. فریزر در ۲۶ژانویه ۱۹۲۶ در هینزول جورجیا به دنیا آمد. پدرش از اعضای برجسته گارد کلی جورجیا بود که در دو جنگ جهانی و جنگ کره خدمت کرد و در عین حال صاحب یک شرکت چوب‌بری و نیز کمپانی تامین فریزر بود.

جوزف فریزر، موسس شرکت  سی‌پاینز

فریزر در کودکی دچار بیماری فلج اطفال شد و در آن زمان بسیاری از پزشکان استفاده از ریه مصنوعی را برای او تجویز کردند؛ اما پزشک فریز حرکات ورزشی را برایش تجویز کرد که در نهایت به بهبودی‌اش انجامید؛ اما تا پایان عمر نمی‌توانست به‌طور کامل از دست راستش استفاده کند. جوزف فرایزر در ۱۹۴۹ از دانشگاه جورجیا با لیسانس بازاریابی فارغ‌التحصیل شد و در دوران جنگ جهانی دوم برای مدت کوتاهی در ارتش خدمت کرد؛ اما به خارج از کشور اعزام نشد. خانواده فریزر صاحب کمپانی لامبر (الوار) فریزر (تاسیس: ۱۹۲۹) و کمپانی تامین‌کننده فریزر (تاسیس: ۱۹۵۶) بودند. هنگامی که پدر جوزف فریزر آمریکا را به قصد شرکت در جنگ جهانی دوم ترک کرد، او خود اداره کمپانی الوار را به‌دست گرفت. در آن دوران بیشتر فعالیت‌های الوارسازی حول محور قطع درختان جنگل‌های طبیعی بود. در ۱۹۴۹ فریزرِ پدر در جست‌وجوی املاک جدید برای تولید چوب، با گروهی از همکاران شغلی خود ۲۰هزار جریب از جنگل‌های کاج واقع در کرانه جنوبی جزیره هیلتون هد را به قیمت هر جریب ۶۰دلار خرید. در ۱۹۵۶ برادر کوچک‌تر فریزر، چارلز که به تازگی از دانشگاه ییل فارغ‌التحصیل شده بود، سهام پدرش در کمپانی هیلتون هد را خرید و شرکت سی پاینز را بنیان گذاشت. در دهه شصت جوزف نیز به این شرکت و با عنوان نخستین رئیس آن پیوست و بعدتر ریاست برنامه‌ریزی، طراحی و ساخت آن را نیز عهده‌دار شد.

تا اواسط دهه هفتاد جوزف فریزر توسعه برخی از محبوب‌ترین مناطق مسکونی و تفریحی این جزیره را بر عهده داشت که از آن میان باید از کشتزار سی پاینز، مزارع هیلتون هد، مزرعه آملیا آیلند و جزیره کیاوا یاد کرد. جوزف فریزر و گروه ساخت و‌ سازی که وی را همراهی می‌کردند به‌دلیل معماری پیشرو و توسعه جوامعی که با محیط زیست عجین شده بودند و نیز حفاظت از محیط زیست و حیات وحش و فضای سبز شهرت یافتند. با فروش کمپانی سی پاینز در دهه هشتاد، فریزر هم و غم خود را معطوف به امور خیریه کرد. او در مارس ۲۰۱۴ درگذشت.

 

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید
دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن