بحران بزرگ

شماره روزنامه: ۴۱۸۹ تاریخ چاپ: شماره خبر: ۳۳۱۱۲۹۲ تاريخ و اقتصاد

در ۴سپتامبر ۱۹۲۹ م/ ۱۳ شهریور ۱۳۰۸ ش، بحران اقتصادی معروف به «بحران» ۱۹۲۹ آغاز شد که تا ۱۹۳۳ م/ ۱۳۱۲ ش تداوم یافت. علت اصلی آن سقوط ناگهانی بورس نیویورک بود. قیمت سهام در مدت یک ماه به بیش از یک سوم سقوط کرد.

در دسامبر ۱۹۳۰/   آذر ۱۳۰۹ پانزدهمین ماه رکود بازار سهام ۵۰ درصد افت شاخص داشت. سودها به نصف رسید و تولید صنعتی نزدیک به ۲۰ درصد کاهش یافت. در ماه هفدهم (بهمن ۱۳۰۹) رکود به اوج رسید. بازار سهام با کاهش ۷۰ درصدی و تولید صنعتی با کاهش ۴۰ درصدی مواجه شد. قیمت سهام در سال ۱۳۱۱ ش/  ۱۹۳۲ م به کمتر از یک ششم قیمت سال ۱۳۰۸ ش/   ۱۹۲۹ م رسید. سقوط قیمت سهام در بورس نیویورک به سرعت بر اقتصاد کشورهای دیگر تاثیر گذاشت.

-از مقاله «بررسی سیاست‌ها و چالش‌های اقتصادی ایران در بحران اقتصادی ۱۹۲۹؛ مطالعه آرشیوی»، نوشته علی رستم‌نژادنشلی، اصغر منتظرالقائم، ابوالحسن فیاض‌انوش، مندرج در فصلنامه گنجینه اسناد، پاییز ۱۳۹۵.

ما را در شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید

ارسال دیدگاه

دنیای اقتصاد را بعنوان منبع مورد اعتماد خود به گوگل معرفی کنید افزودن