گلایه از عدم برندسازی زعفران ایرانی

محسن احتشام با اشاره به قیمت فعلی زعفران اظهار کرد: اکنون هر کیلو زعفران بسته به نوع محصول، ۸ تا ۱۴ میلیون تومان است.

وی با بیان اینکه طی سال گذشته به‌رغم محدودیت‌های پیش روی صادرات زعفران، ۲۵ تا ۳۰ درصد افزایش صادرات داشتیم، افزود: در این مدت حداقل ۳۰۰ تن زعفران صادر شده است.

احتشام ادامه داد: اگر خواستار ایجاد تعادل قیمت بین عرضه و تقاضا و کمک به کشاورزان هستیم، باید صادرات زعفران افزایش یابد.

رئیس شورای ملی زعفران ایران با بیان اینکه باید هدف‌گذاری کنیم که صادرات زعفران سال‌جاری را به حداقل ۴۰۰ تن افزایش دهیم، افزود: با توجه به افزایش سطح زیر کشت محصول، این رشد در بازار هم باید رخ دهد تا به نقطه تعادل قیمت به نفع کشاورز برسیم.

وی افزود: بازارهای بالقوه زیادی برای زعفران وجود دارد که امید است با برداشتن تحریم‌ها، نقل‌وانتقال پول تسهیل و صادرات افزایش یابد.

احتشام با بیان اینکه افزایش صادرات زعفران باید به‌‌منظور اجرای مولفه‌های اقتصاد مقاومتی باشد، اظهار کرد: همچنین نیاز است صادرات همراه با ارزش افزوده باشد و با برند زعفران ایران صورت گیرد.

وی تاکید کرد: باید صادرات باعث ایجاد اشتغال به‌ویژه برای قشر جوان شود و به‌دنبال افزایش صادرات موثر و اثربخش باشیم.

رئیس شورای ملی زعفران ایران اظهار کرد: خام‌فروشی زعفران افتخار نیست بلکه افزایش صادرات زعفران بسته‌بندی با نام و نشان برندهای ایرانی ملاک است.

وی با بیان اینکه اگر زعفران به‌صورت خام به چین، امارات و افغانستان صادر شود و این کشورها آوازه محصول را به نام ببرند، افتخار نیست، گفت: اگر صادرات زعفران بسته‌‌بندی‌شده با ارزش افزوده و برند ایرانی افزایش یافت، افتخار است.

احتشام با اشاره به اقدامات انجام شده در زمینه برندسازی زعفران اظهار کرد: متاسفانه به‌رغم اینکه برند ملی زعفران ثبت شده، اما در راستای برندسازی کمکی نشده است.

وی با بیان اینکه اکنون تمام کشاورزان از قیمت فعلی زعفران رضایتی ندارند، اظهار کرد: معیارهای نقش زعفران در توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی باید مهم باشد.

احتشام با بیان اینکه باید در صادرات زعفران به‌دنبال افزایش شاخص‌هایی همچون ارزآوری و اشتغال باشیم، گفت: قیمت زعفران نسبت به سه سال گذشته به نصف رسیده است.

رئیس شورای ملی زعفران ایران ادامه داد: اکنون قیمت پایه صادراتی یک کیلو زعفران ۵۶۵ دلار است که این میزان در دو سال گذشته هزار و ۱۰۰ دلار بوده است.

وی با بیان اینکه زعفران باید باعث ایجاد توسعه در مناطق زعفران‌کاری کشور شود، اظهار کرد: خام‌فروشی و حراج زعفران هنر محسوب نمی‌شود.

احتشام با طرح این پرسش که چرا اکنون بیشتر مناطق زعفران‌کار جزو نقاط محروم و کمتر توسعه‌یافته به‌شمار می‌روند، افزود: چقدر تلاش شده که درآمد حاصل از زعفران به مناطق زعفران‌کاری برگردد؟