پیشبینی برداشت ۷۰۰ هزار تن گندم در استان همدان
شهناز محمدی
دنیای اقتصاد - همدان : رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان گفت: ۶/ ۵ تا ۶ درصد از بهرهبرداران نمونه کشاورزی در کشور از استان همدان هستند. منصور رضوانیجلال در نشست خبری که به مناسبت سالروز تشکیل جهاد کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه همدان دارای تجربه تلخی در زمینه سرمازدگی محصولات است و در سالهای ۹۴ و ۹۵ به باغهای گردوی تویسرکان خسارت بزرگی وارد شد، اظهار کرد: تاکنون ۹۰ میلیارد تومان خسارت به باغهای گردوی تویسرکان وارد شده؛ ولی مبلغ مصوب شده تخصیص داده نیافته است.
وی با بیان اینکه مقرر شده از مبلغ خسارت ناشی از سرمازدگی ۳۰ میلیارد تومان به تویسرکان و ۶۰ میلیارد تومان به شهرستانهای دیگر استان اختصاص یابد، اظهار کرد: جهاد کشاورزی از سال گذشته تاکنون سالانه ۲۰ هزار پیوند را در باغهای گردوی تویسرکان انجام داده است.رضوانی جلال اظهار کرد: تاکنون ۸۰ درصد پیوندها عملیاتی شده و تویسرکان مجوز انجام پیوند به عنوان نخستین باغ مادری گردو در کشور را کسب کرده است.رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه اکنون طرح سرشاخهکاری در استان در حال اجراست، گفت: ۴ هزار نهال کاشته شده و طرح تا کاشت ۱۰ هزار نهال ادامه پیدا خواهد کرد.وی به وضعیت کشت گندم در استان نیز اشاره کرد و گفت: اکنون ۴۰۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی همدان زیرکشت گندم رفته که از این مقدار ۷۰ هزار هکتار گندم آبی و بقیه دیم است.رضوانیجلال از پیشبینی برداشت ۷۰۰ هزار تن گندم در همدان خبر داد و افزود: خرید ۵۰۰ تا ۵۵۰ هزار تن از این محصول پیشبینی شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان به صادرات محصولات کشاورزی نیز اشاره کرد و گفت: میزان صادرات محصولات کشاورزی استان در سال گذشته ۳۰۱ میلیون دلار بوده است.وی با اشاره به تولید سالانه ۱۵ هزار تن تولید رازیانه، گشنیز و زعفران به وضعیت کشت سیبزمینی طی سال جاری اشاره کرد و گفت: ۴۵ درصد از محصول سیب زمینی بهاره و ۵۵ درصد پاییزه است.وی درباره تنظیم بازار گوشت مرغ و گوشت قرمز نیز گفت: اکنون ذخیرهسازی گوشت مرغ در استان انجام و قیمت مرغ زنده به هر کیلو ۴۶۰۰ تا ۴۷۰۰ تومان در بازار رسیده است.مدیر سرمایهگذاری سازمان جهاد کشاورزی استان همدان نیز با اشاره به جذب تسهیلات طرحهای کشاورزی اظهار کرد: تا اواخر فروردین رقم جذب تسهیلات برای طرحهای کشاورزی ۴۰۲ میلیارد تومان بوده که تا پایان خرداد این رقم به ۴۵۲میلیارد تومان رسیده است.