معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خبر داد
اشتغال ۱۰۱ هزار تعاونی فعال در ایران
مهدی مسکنی در سومین نشست منطقهای مدیران و کارشناسان بخش تعاون کشور که به میزبانی اصفهان برگزار شد، اظهار کرد: در صورت تثبیت جایگاه تعاونیها بسیاری از سیاست گذاری ها میتوانند وظایف اصلی خود را اجرا کنند.
وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر اقتصاد کشور سه رکن دولتی و تعاون و بخش خصوصی دارد، افزود: باید تعاونیها جایگاه دوم را داشته باشد و بین دولت و بخش خصوصی قرار بگیرند،در حال حاضر تنها راه نجات کشور تعاون است. بر این اساس کشور برای تأمین منابع راه دیگری ندارد.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان اینکه اولویت و سیاستها باید به سمت تعاونیهای عضومحور حرکت کند، گفت: تعاونی یعنی مشارکت و مشارکت تنها با ایفای نقش مردم محقق میشود، اکنون ۱۰۱ هزار تعاونی فعال و ۶۲ هزار تعاونی ۷ عضوی در کشور داریم.
وی با اعلام اینکه بیش از ۱۸۱ درصد پرداخت تسهیلات در سال گذشته داشتیم، توضیح داد: در این دوره ساختار معاونت تعاون را از وظیفهای به سمت فرآیندی تغییر دادیم و اکنون تمامی اداره کلها به سمت ساختار فرایندی رفتهاند، اگر کارشناسان و مدیران در سطح استانها و شهرستانها حضور نداشته باشند، در تهران همکارها جلو نمیرود. امروز یکی از دلایل شکست بخشهای دولتی نداشتن ارتباط اصولی با مناطق است.
مسکنی هدف اصلی برگزاری این نشستها را دریافت بازخوردها برای پیش بردن اقدامات دانست و خاطرنشان کرد: هماکنون ۶۰ نفر به صورت کلی دانشجوی کارشناسی تعاون در کشور هستند، البته پس از سالها امسال در مهرماه پذیرش دانشجو انجام خواهد شد.
وی یادآور شد: رئیسجمهور در ۲۸ اسفندماه ۱۴۰۱ سند توسعه تعاون را ابلاغ کرد، البته که تا کنون هیچ رئیسجمهوری پای کار تعاون نیامده بود. در این سند توسعه تعاون بند یک شورای عالی هماهنگی تعاون تصویب شد که مصوبه هیات دولت است و بهزودی جلسات آن برگزار میشود.
معاون تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اعلام کرد: حدود ۲۴ بانک در سال گذشته به غیر از بانک توسعه تعاون حدود ۳۰ همت تسهیلات پرداخت کردند که این آمار بسیار قابل توجه است، همچنین ۲.۵ درصد افزایش ثبت تعاونیها و ۳.۵ درصد افزایش شاغلان حوزه تعاون را در سال گذشته داشتیم.
در همین رویداد نیز مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان گفت: کمتر از ۵ درصد از تعاونیهای استان اصفهان با مشکلاتی مواجه هستند. البته این تعاونیها تخلفاتی دارند، اما چون بزرگترین سرمایه اعتماد مردم به تعاونیها است، باید تلاش کنیم تا مشکلات ۵ درصد تعاونیها برطرف شود. میثم مداحی در سومین نشست منطقهای مدیران و کارشناسان بخش تعاون کشور گفت : در حال حاضر استان اصفهان حدود ۵ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که ۷۰ درصد از این جمعیت یعنی معادل سه میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بهصورت مستقیم تحت پوشش تأمین اجتماعی قرار دارند.
وی با اعلام اینکه ۳۵۹ خدمت در اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی انجام میشود، افزود: نظارت بر تعاونیها یکی از وظایف و اقدامات این اداره کل است. در حال حاضر استان اصفهان ۲۸ شهرستان دارد و از شرقیترین تا غربیترین شهرستان این استان حدود ۷۰۰ کیلومتر فاصله است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان اصفهان توضیح داد: اکنون حدود ۶۵۰۰ تعاونی در استان اصفهان داریم که ۳۵۰۰ تعاونی فعال و حدود ۳۰۰۰ تعاونی غیرفعال هستند. اگر بخواهیم بر تعاونیهای فعال در سطح استان نظارت داشته باشیم باید روزانه به ۱۵ مجمع نظارت کنیم.
وی تناسب و استاندارد بین نیروی انسانی و حجم خدمات را از الزامات دانست و گفت: بر اساس آمار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اکنون به ازای هر ۱۰۰ هزار بیمهشده، ۳۲ پرسنل در استان اصفهان وجود دارد، اما در میانگین این آمار به ازای هر ۱۰۰ هزار بیمهشده، ۷۴ پرسنل خواهد بود.
مداحی با تاکید بر اینکه امروزه اگر بخواهیم فعالیت ذاتی خود را انجام دهیم نیاز به ابزار و نیروی انسانی داریم، تصریح کرد: حدود ۵۰ نفر در حوزه تعاون در استان اصفهان فعالیت میکنند که با وجود ۲۸ شهرستان استان اگر بخواهیم تناسببندی و خدمت استاندارد را ملاک بگیریم، نیازمند ابزار قانونی کافی و نیروی انسانی هستیم. وی بیان کرد: در راستای تخلفاتی که برای حوزه تعاون محرز شده است، وظیفه داریم با آنها برخورد کنیم و به دادگستری گزارش دهیم.