نظر شهردار تهران درباره «انتقال پایتخت»

البته رئیس‌‌‌جمهور در صحبت‌‌‌های جسته و گریخته خود همچنان انتقال پایتخت را تنها راه‌‌‌حل رفع چالش‌‌‌های پایتخت می‌‌‌داند. در این شرایط مقامات دولتی مناطق ساحلی در مجاورت خلیج فارس و دریای عمان را گزینه‌‌‌های اصلی مطرح برای انتقال پایتخت عنوان می‌کنند. چندی پیش نیز منطقه مکران به‌‌‌عنوان اصلی‌‌‌ترین گزینه انتقال پایتخت از سوی سخنگوی دولت مطرح شد؛ هر چند در ادامه سخنگوی دولت، این گفته را اصلاح کرد و عنوان کرد که مکران تنها یکی از گزینه‌‌‌های در دست بررسی است. 

صبح روز گذشته علیرضا زاکانی در پاسخ به پرسش «دنیای‌اقتصاد» مبنی بر اینکه «آیا واقعا انتقال پایتخت شدنی نیست؟» و در این صورت «شهرداری چه اقداماتی برای کاهش ابرمشکلات تهرانی‌‌‌ها در دستور کار دارد؟» این‌طور پاسخ داد: منابع انتقال پایتخت از تهران در حال حاضر موجود نیست و این موضوع، ده‌‌‌ها سال است «بدون خروجی» مطرح می‌شود.

وی ادامه داد: انتقال پایتخت ده‌ها سال است که دنبال می‌شود، ولی به نظر من امکانات آن وجود ندارد. ثانیا ملحق‌های بعدی که باید از طریق آن این کار انجام شود و صرفه و صلاح کل کشور در نظر گرفته شود، اکنون محل تامل است. من معتقد هستم بهترین کاری که می‌توان انجام داد این است که مجموعه مراکز دولتی و خدمت‌دهنده در نقطه‌‌‌ای در اطراف تهران مانند جنوب تهران تجمیع شوند یا جای دیگر. امکانی فراهم شود که از پراکندگی جلوگیری شود.

وی در ادامه اظهار کرد: این امکان را فراهم کنیم که یک ارتباط و ربط منطقی بین اجزای دولت برقرار شده و خدمات هم ارائه کرد. پیشنهاد من جنوب تهران است که هم حرم امام (ره) وجود دارد و هم فرودگاه به این مکان نزدیک است. به گزارش «ایسنا» شهردار تهران در ادامه در پاسخ به پرسشی در خصوص ساخت مسکن بیان کرد: شهرداری راه‌حل برون‌رفت مشکل مسکن کشور را که یک مسیر کاملا دقیق است تمرکز بر بافت فرسوده و پلاک‌های ناپایدار می‌داند که در کل کشور ۱۷۰‌هزار هکتار است. اگر در کل شهرهای کشور مشوق‌های خوب به عموم مردم داده شود، امکانی فراهم می‌شود تا مردم ساخت‌وساز را شروع کرده و پرونده بی‌مسکنی بسته خواهد شد. چرخه تولید کشور نیز راه خواهد افتاد و عملا منابع دولتی کمتر درگیر این کار خواهد شد. نقدینگی جامعه به این سمت هدایت شده و می‌تواند مشکل جامعه را حل کند.