مستند خوشنویس مشهور در تلویزیون

او نه تنها خوشنویسی چیره‌دست، بلکه اندیشمندی است که درک عمیقی از ریشه‌های فرهنگی و تاریخی خوشنویسی دارد. وی از شاگردان بنام حسین میرخانی بوده و با احیای شیوه‌های سنتی و افزودن جنبه‌های خلاقانه به این هنر، تاثیر چشم‌گیری بر جریان خوشنویسی معاصر ایران گذاشته است.  آثار او، ترکیبی از زیبایی بصری، نظم هندسی و عمق معنوی‌اند که به هنر خوشنویسی جانی تازه داده‌اند.

او گفت: اندیشه هنریِ غلامحسین امیرخانی از دو بعد قابل بررسی است. اول، توجه به اصالت و سنت‌های هنری و دوم، تلاش برای نوآوری و بسط این هنر در عصر معاصر. او به‌شدت معتقد به حفظ ریشه‌های فرهنگی خوشنویسی ایران است و همواره بر این نکته تاکید دارد که خوشنویسی صرفا یک هنر بصری نیست، بلکه نوعی هنر عرفانی و راهی برای نزدیک شدن به معنویت است. همچنین، نگاه او به خوشنویسی محدود به گذشته نیست. او همواره تلاش کرده تا این هنر را به زبان امروز نزدیک کند و آن را با نیازهای معاصر تطبیق دهد.

کارگردان مستند «دست و داستان» در پاسخ به این سوال که آیا خوشنویسی ایرانی هنوز هم می‌تواند در عصر دیجیتال جایگاه خود را حفظ کند، گفت: هرچند که فناوری و ابزارهای الکترونیکی تغییرات شگرفی در نحوه ارتباطات انسان‌ها ایجاد کرده،‌ اما هنرهایی مانند خوشنویسی که ریشه در هویت فرهنگی و تاریخی یک ملت دارند، هرگز جایگاه خود را از دست نمی‌دهند. او گفت: هنر خوشنویسی، به‌ویژه با توجه به جنبه‌های زیبایی‌شناختی و عرفانی آن، می‌تواند در دوره معاصر به شکلی نوین بازتعریف شود. یکی از نمونه‌های این بازتعریف، فعالیت‌های استاد امیرخانی است که نشان داده‌ خوشنویسی می‌تواند از محدوده‌های سنتی فراتر رود و به عرصه‌های جدید مانند گرافیک و طراحی دیجیتال هم وارد شود.

در فصل دوم مجموعه مستند «آئینه عمر» که صدرا صدوقی آن را تهیه کرده، زندگی، سلوک علمی و فرهنگی و میراثِ پژوهشی ۱۳ چهره نامدار حوزه علوم انسانی، فرهنگ و هنر ایران به تصویر کشیده شده است.

«آئینه عمر» پنج‌شنبه‌ها ساعت ۱۹ و تکرار آن جمعه‌ها ساعت ۱۲ از شبکه چهار سیما پخش می‌شود.