شماره روزنامه ۶۰۴۷
|

  • «قصه‌گوی مردم» در جست‌وجوی هویت ایرانی

    دنیای اقتصاد: گرامیداشت یاد و خاطره زنده‌یاد محمدعلی علومی نویسنده سرشناس با عنوان «قصه‌گوی مردم» دیروز در موسسه اطلاعات برگزار شد. رضا رفیع، طنزپرداز که اجرای برنامه را بر عهده داشت، با اشاره به فعالیت‌های روزنامه‌نگاری و داستان‌نویسی او گفت: علومی، زاده ۱۶ فروردین ۱۳۴۰ بود و عجیب اینکه ۱۶ اردیبهشت بدرود حیات گفت؛ وی افزود: دنیای پر رمز و راز اعداد، برای کسی که در حوزه اساطیر قلم می‌زد هم می‌تواند تصادفی باشد و هم اینکه ذهن را قلقلک دهد. زمانی که این موضوع را مطرح کردم، خانواده‌اش گفتند، پلاک خانه‌اش هم ۱۶ بود.
  • وضعیت سارا بهرامی بعد از آسیب‌دیدگی‌اش

    سارا بهرامی با وجود آسیب‌دیدگی پایش از فردا جمعه ۱۵ تیر ماه روی صحنه می‌رود. این بازیگر قرار بود از سه‌شنبه شب گذشته، با بازی در نمایش «جیب‌های پر از نان» روی صحنه برود اما به دلیل آسیب‌دیدگی پایش در حین تمرین، اجرای این نمایش سه روز به تاخیر افتاد. به گزارش ایسنا، ایمان یزدی، مجری طرح این اثر نمایشی، گفت: پزشک درمانگر برای خانم بهرامی، سه روز استراحت و چند جلسه فیزیوتراپی تجویز کرده و خوشبختانه شرایطش بهتر شده است و توانایی حضور روی صحنه را پیدا خواهد کرد.
  • مرگ فیلم‌نامه‌نویس «محله چینی‌ها» در ۸۹ سالگی

    رابرت تاون، نویسنده فیلم‌نامه «محله چینی‌ها»، در ۸۹سالگی درگذشت. او جایزه اسکار فیلم‌نامه را برای «محله چینی‌ها» در کارنامه داشت و به عنوان استاد هنر فیلم‌نامه‌نویسی شناخته می شد. تاون کارش را از سال ۱۹۶۰به عنوان بازیگر و نویسنده فیلم «آخرین زن روی زمین» راجر کورمن شروع کرد و به‌سرعت به یکی از شناخته‌شده‌ترین فیلم‌نامه‌نویسان تاریخ سینما بدل شد. البته او بیشتر برای نگارش فیلم‌نامه درخشان «محله چینی‌ها» ساخته رومن پولانسکی شناخته می‌شود که برای آن موفق به کسب جایزه اسکار بهترین فیلم‌نامه اصلی شد و سه بار دیگر برای فیلم‌های «آخرین ماموریت»، «شامپو» و «گریستروک» نامزد دریافت جایزه شد. «محله چینی‌ها» با بازی جک نیکلسون و فی داناوی در فضای نوآر درباره‌ یک کارآگاه کله‌شق است که پرده از فساد محله‌ چینی‌ها در دهه‌ ۱۹۳۰ لس‌آنجلس برمی‌دارد. این فیلم که نامزد ۱۱ جایزه‌ اسکار شد، در جوایز گلدن‌گلوب نیز جوایز بهترین فیلم درام، کارگردانی، بازیگر مرد و فیلم‌نامه را از آن خود کرد. از آن زمان تا به امروز، فیلم‌نامه رابرت تاون برای فیلم «محله چینی‌ها» به عنوان یکی از اصلی‌ترین مدل‌ها در کلاس‌های فیلم‌‌نامه نویسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. او در سال ۱۹۹۷ جایزه یک عمر دستاورد را از انجمن نویسندگان آمریکا دریافت کرد.
  • زنان فیلم‌ساز مشغول کارند

    دنیای اقتصاد: چهارده سال از عمر شبکه نمایش خانگی در ایران می‌گذرد. نخستین سریالی که به صورت ویژه برای توزیع در شبکه نمایش خانگی ساخته شد، «قلب یخی» به کارگردانی محمدحسین لطیفی بود که سی‌دی‌ها و دی‌وی‌دی‌هایش از مرداد ۱۳۸۹ به صورت عمده در مراکز عرضه محصولات فرهنگی فروخته شد. آن زمان در شبکه نمایش خانگی، فرآیند تولید و توزیع آثار نمایشی و تصویری در قالب لوح فشرده در فروشگاه‌ها انجام می‌شد.
  • «سندرم ماندن» در گالری عکاسان جوان

    دنیای اقتصاد: آیین گشایش نمایشگاه گروهی هنرهای تجسمی «سندرم ماندن» جمعه ۱۵ تیرماه در گالری عکاسان جوان برگزار می‌شود. در توضیح مفهوم این نمایشگاه گروهی آمده است: «سال‌هاست مانده‌ام در پی هیچ انتظاری، و اکنون به دنبال درمان سندرم ماندن خویشم؛ در کنار خویشتن همراه خودم.» هم‌زمان با آیین گشایش این نمایشگاه، پرفورمنس «پادزخم» نیز با هنرمندی دینا جادری و حامد ابراهیمی اجرا خواهد شد.
  • اصغر فرهادی مهمان ویژه جشنواره عربی شد

    دنیای اقتصاد: بخش «اولین و آخرین» جشنواره فیلم امّان که ویژه تقدیر از فیلم‌سازان باتجربه است به بررسی تکامل زبان سینمایی فرهادی در طول سال‌ها می‌پردازد و این کارگردان ایرانی تجربیاتی که سبک بصری و روایی او را شکل داده است با مخاطبان به اشتراک می‌گذارد. در این رویداد سینمایی فرهادی همچنین در مورد درس‌هایی که در طول زندگی حرفه‌ای خود آموخته، چالش‌هایی که با آنها روبه‌رو بوده و اینکه چگونه این مشکلات به رشد او به عنوان کارگردان کمک کرده‌اند، صحبت خواهد کرد. پنجمین جشنواره بین‌المللی فیلم امّان از ۳ تا ۱۱ ژوئیه (۱۳ تا ۲۱ تیر) در کشور اردن برگزار می‌شود.
  • پرونده پیتر جکسون در شماره جدید «فیلم‌نگار»

    دنیای اقتصاد: دویست و پنجاه و هفتمین شماره ماهنامه فیلم‌نامه‌نویسی «فیلم‌نگار» ویژه تیرماه منتشر شد. در ابتدای بخش سینمای ایران این ماهنامه، دو گزارش درباره نشست نقد و بررسی کتاب «اخلاق و درام» و نشست «جهان بوردول» در دانشگاه سوره تهران آمده است. در ادامه سیناپس فیلم‌های «عطرآلود» و «خجالت نکش ۲» و سپس نقد و تحلیل‌هایی که نویسندگان مجله درباره این آثار نوشته‌اند، به چاپ رسیده است.
  • یوزپلنگ افتخاری لوکارنو برای شاهرخ‌ خان

    شاهرخ خان، ستاره هندی، در جشنواره فیلم «لوکارنو» ۲۰۲۴ با جایزه یوزپلنگ افتخاری یک عمر دستاورد هنری تجلیل می‌شود.
  • هشتاد سال با دهخدا

    دنیای اقتصاد-گروه فرهنگ و هنر: نیم قرن از چاپ آخرین جلد فرهنگ دهخدا گذشت. فرهنگ واژگانی که در تمام این سال‌ها، دستیار دقیق و دانای ایرانیان برای معنا کردن واژه‌های دور و نزدیک فارسی بوده است. آن سال‌های دور در ۴۰ جلد کتاب و امروزه در بستر وب. حتما شما هم دست‌کم تجربه جست‌وجوی معنای یک واژه در گوگل را دارید و به احتمال بسیار زیاد،‌ در فهرست نتایج روی لینک مربوط به واژه‌نامه دهخدا کلیک کرده‌اید. فرهنگ واژگانی که حالا بدل به معروف‌ترین سند زبان فارسی در معنای واژگان شده است. «فرهنگ دهخدا در مجموع ۴۰ مجلد است با بیش از ۲۶هزار صفحه به قطع ۳۴ در ۲۱ سانتی‌متر و هر صفحه ۳ ستون با حروف ریز دارد. در این فرهنگ ۴۰۰هزار عنوان هست البته این دایره‌المعارف به صورت الفبایی است و تعداد مجلدات از نظر صفحه با هم برابر نیستند...»در نیمه‌ نخست تیرماه ۱۳۵۴ تالیف لغت‌نامه‌ دهخدا پس از چهل سال به اتمام رسید و یک سال پس از آن آخرین جلدش منتشر شد و در دسترس قرار گرفت.
  • پایان زندگی نویسنده بزرگ آلبانی در ۸۸ سالگی

    دنیای اقتصاد: اسماعیل کاداره، نویسنده مشهور آلبانیایی که بیش از ۶۰سال در حوزه شعر و ادبیات داستانی فعالیت داشت، در ۸۸ سالگی به دلیل ایست قلبی درگذشت. کاداره‌ در «گیروکاستر»، شهری در جنوب آلبانی، متولد شد. او نخستین مجموعه شعر خود را در ۱۷سالگی منتشر کرد. پس از تحصیل در دانشگاه «تیرانا» برنده بورسیه دولتی برای تحصیل در موسسه گورکی در مسکو شد. کاداره در سال ۱۹۶۳، زمانی که آلبانی هنوز زیر سیطره حکومت کمونیستی اَنوَر خوجه بود، با انتشار رمان «ژنرال ارتش مرده» به شهرت بین‌المللی رسید.این نویسنده در پاییز ۱۹۹۰، تنها چند ماه قبل از سقوط رژیم کمونیستی در پی اعتراضات دانشجویان، از آلبانی به فرانسه گریخت و سال ها در پاریس زندگی ‌کرد اما اخیرا به تیرانا بازگشته بود.
  • انتشار کتاب‌های جدید خانواده کلینتون‌

    دنیای اقتصاد: هیلاری کلینتون مجموعه مقالاتی درباره زندگی شخصی و عمومی خود را به‌زودی منتشر می‌کند و همسرش بیل کلینتون هم با خاطراتی درباره دوران پس از ریاست‌جمهوری بازمی‌گردد.
  • ریدلی اسکات در انتظار برف

    دنیای اقتصاد: در حالی که نوامبر گذشته، ریدلی اسکات به نیویورکر گفته بود در حال جست‌وجوی لوکیشن و استوری‌برد فیلم بعدی خود در ژانر وسترن است و احتمالا در ماه مارس کارش را شروع می‌کند، اکنون گفته شده تولید این وسترن متوقف شده است.
  • «شاه‌لیر» روی صحنه تماشاخانه ایرانشهر

    دنیای اقتصاد: نمایش «شاه‌لیر» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی براساس اثر ویلیام‌ شکسپیر از جمعه ۱۵ تیر در تماشاخانه‌ ایرانشهر اجراهای خود را آغاز می‌کند.
  • نقد و بررسی «حبس مجرد» در چارسو

    دنیای اقتصاد: نشست نقد و بررسی فیلم سینمایی «حبس مجرد» به کارگردانی محمدحسام حدادیان چهارشنبه ۱۳ تیر توسط گروه سینمایی «هنروتجربه» با حضور سازندگان اثر و محسن خیمه‌دوز منتقد سینما و تئاتر در پردیس سینمایی چارسو برگزار می‌شود.
  • بازگشت صدای زخمی زاگرس پس از ۶ سال سکوت

    دنیای اقتصاد: کنسرت جدید ایرج رحمانپور، خواننده سرشناس موسیقی لرستان که به حنجره زخمی زاگرس شهرت دارد، پس از شش سال سکوت در تالار وحدت برگزار شد. آخرین کنسرت این خواننده قبل از کرونا برگزار شد و پس از آن دیگر روی صحنه نرفت. از این رو اجرای این هنرمند با استقبال روبه‌رو شد و بلیت‌های کنسرتش در ظرف چند ساعت به فروش رسید. یکشنبه‌شب این هنرمند به صحنه بازگشت و با اینکه در سال‌های اخیر درگیر بیماری و چند عمل جراحی بوده، اما صدایش هیچ تغییری نداشت و همچنان با انرژی برای مخاطبانش قطعات محلی را اجرا کرد. خواننده ۶۸ساله موسیقی لرستان در سخنانی گفت: «خاک پای خودتان را بر کزی شانه‌های ما نهادید و خیلی لطف کردید که به این کنسرت آمدید. می‌دانم وقتی هنرمندانی چون من برای مدتی فعالیت نمی‌کنیم، گوشه‌ای در دل مردم جای داریم. خاک پای شما هستیم.»

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر