شماره روزنامه ۶۱۰۵
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۷۰ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۷۰

  • غیبت از بازار صنایع خلاق

    دنیای اقتصاد: سهم صنایع و خدمات خلاق از تولید ناخالص داخلی جهانی و همچنین تجارت جهانی این بخش در دنیا رو به افزایش است، اما در حالی که این صنایع پتانسیل بالایی برای اشتغال‏‏‌آفرینی، ارزآوری، صادرات و پیوستن به زنجیره‏‏‌های ارزش جهانی دارند، سهم ایران از این اقتصاد رو به گسترش در دنیا ناچیز است. بررسی‏‏‌ها حاکی از این است که در حال حاضر گروه کوچکی از اقتصادها بیش‏‏‌‏‏‌‏‏‌ از دوسوم صادرات جهانی‏‏‌‏‏‌‏‏‌ کالاهای‏‏‌‏‏‌‏‏‌ خلاق را تشکیل‏‏‌‏‏‌‏‏‌ می‌دهند. در سال ٢٠٢٠، چین‏‏‌‏‏‌‏‏‌ به‏‏‌‏‏‌‏‏‌طور چشمگیری‏‏‌‏‏‌‏‏‌ بزرگ‌ترین‏‏‌‏‏‌‏‏‌ صادرکننده کالاهای‏‏‌‏‏‌‏‏‌ خلاق بود (با ارزش ١٦٩میلیارد دلار آمریکا) و ایالات‏‏‌متحده آمریکا (٣٢میلیارد دلار آمریکا)، ایتالیا (۲۷میلیارد دلار آمریکا)، آلمان (٢٦میلیارد دلار آمریکا) و هنگ‏‏‌‏‏‌‏‏‌کنگ‏‏‌‏‏‌‏‏‌ (٢٤میلیارد دلار آمریکا) در رتبه‏‏‌های بعدی قرار داشتند.
  • مرگ نوشداروی توسعه

    امیررضا انگجی
    بسیاری از اقتصاددانان معروف نسبت به چشم‌انداز رشد آفریقا در دهه اول پس از استقلال در سال ۱۹۵۷ خوش‌بین بودند. دلیل خوش‌بینی آنها یک مدل نظری خاص بود که فرمول ساده‌ای را برای رشد پیش‌بینی می‌کرد. البته درک اینکه چرا این مدل خاص اشتباه بود، بسیار ساده است. آنچه احتمالا برای اقتصاددانان توسعه دشوارتر است، درس کلی شکست توسعه است. استراتژی‌های جادویی جدید برای رشد و توسعه می‌آیند و می‌‌‌روند، اما بدیهی است که همه آنها نتوانسته‌اند کشورهای فقیر را ثروتمند کنند. این بینش ممکن است کاملا جدید نباشد، اما به گونه‌ای ارائه شده است که به روشن شدن تصورات نادرست در مورد مزایای این یا آن استراتژی توسعه کمک می‌کند.
  • یک‌دهه صادرات ارزان

    دنیای اقتصاد: بررسی وضعیت شاخص قیمت سبد کالاهای صادراتی در مقایسه با سبد کالاهای وارداتی نشان می‌دهد که در طول یک دهه گذشته شاهد افزایش ناموزون قیمت کالاهای وارداتی در مقایسه با قیمت کالاهای صادراتی هستیم. گروه‌های کالایی عمده صادراتی کشور، فلزات و محصولات معدنی، نباتی و محصولات صنایع شیمیایی هستند که حدود ۹۰درصد از صادرات کشور را تشکیل می‌دهند. تولید این محصولات عمدتا جزو چرخه‌های پایین ساختار تولید صنعتی هستند و ارزش افزوده بالایی ایجاد نمی‌کنند. این امر در بلندمدت به ثبات اقتصاد کلان نیز آسیب می‌رساند.
  • محیط کسب‌وکار زیر ذره‏‏‏‌بین

    دنیای اقتصاد: ارزیابی عملکرد دستگاه‌های اجرایی مرتبط با محیط کسب‌وکار نشان می‌دهد در سال‌۱۴۰۲، اتاق‌های: ۱- بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، ۲- تعاون ایران و ۳- اصناف کشور به ترتیب بیشترین میزان رضایت فعالان اقتصادی را جلب کرده‌اند. همچنین میانگین کمتر از ۳.۵ در اتاق بازرگانی بیانگر آن است که نسبت به سایر دستگاه‌های اجرایی از جایگاه بهتری برخوردار است.
  • صدمات جبران‏‏‌ناپذیر ناترازی‌ها و تحریم‏‏‌ها به تولید

    دنیای‌اقتصاد: ناصر بیکی، رئیس اتاق مرکزی، با اشاره به مشکلات تامین انرژی و محدودیت‌های تحریم‌‌‌های داخلی و خارجی، تحقق توسعه پایدار را ناممکن دانست و خواستار توجه به تامین نیاز انرژی تولیدکنندگان شد.
  • همه باید برای کمک به دولت تلاش کنند

    رئیس اتاق سمنان با اشاره به تحولات ماه‌‌‌های اخیر و برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری، تاکید کرد: پیرو فرمان مقام معظم رهبری، همه باید برای کمک به دولت تلاش کنند.
  • ارتباط با علما

    دنیای‌اقتصاد: سالور از طریق سازمان‌برنامه در تاسیس تعدادی از کارخانه‌های قند مشارکت داشت. احداث کارخانه قند فسا در سال‌۱۳۳۳، کارخانه قند قهستان در خراسان‌جنوبی در سال‌۱۳۳۸ با ظرفیت ۵۰۰‌تن در روز در آغاز (بعدها به ۷۵۰‌تن رسید) و با سرمایه ۲۰۰‌میلیون‌ریال و قند پارس در خرداد ۱۳۳۸ نمونه‌هایی از نقش سالور در توسعه صنعتی است. بعدها در اقلید، یاسوج و دیگر شهرها، تعدادی کارخانه قند تاسیس شد. ایــن کارخانه‌ها نقش مهمی در چغندرکاری و اشتغال مردم این مناطق داشتند. سالور همچنین در تشویق شرکت نفت به کشیدن خط لوله گاز از گچساران به شیراز و استفاده از گاز به‌عنوان ماده‌سوختی به‌جای نفت در کارخانه سیمان فارس و کارخانه پتروشیمی مرودشت در سال‌۱۳۴۰ موثر بود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر