فرج‌‌‌الله معماری با اشاره به حوادث چند ماه اخیر و برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات، با قدردانی از درایت و سکان‌‌‌داری مقام معظم رهبری در ایجاد آرامش در کشور، از تلاش‌‌‌های محمد مخبر، سرپرست ریاست‌جمهوری نیز تشکر کرد. رئیس اتاق سمنان، در صد و هفتمین نشست شورای گفت‌‌‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان سمنان، با تسلیت ایام محرم افزود: بسیار خرسندیم که در فضایی امن و آرام که به تدبیر مقام معظم رهبری فراهم شده بود، انتخاباتی پرشور برگزار شد و مسعود پزشکیان بر مسند ریاست‌جمهوری تکیه زد.

وی تاکید کرد: همه باید پیرو فرمان رهبر معظم انقلاب، تمام تلاش خود را در جهت کمک به دولت و موفقیت آن به کار بگیرند.

در ادامه این نشست، دو موضوع در دستور کار قرار گرفت: ۱- اختلاف‌‌‌نظر سازمان امور مالیاتی و اداره کل راهداری و حمل‌‌‌ونقل جاده‌‌‌ای با موضوع معافیت شرکت‌های حمل‌‌‌ونقل از پرداخت مالیات ارزش‌‌‌افزوده (موضوع بند ۱۳ از بخش «ب» ماده ۹ قانون ارزش‌‌‌افزوده مصوب ۱۴۰۰) و ۲- مشکلات صنعتگران حوزه سرامیک استان موضوع قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایان با حداکثر ۵نفر کارگر.

در موضوع اول، حسین‌پور، مدیرکل امور مالیاتی استان سمنان، گفت: در جلسه گذشته جزء ۱۳ بند «ب» ماده ۱۹ در خصوص شرکت‌های حمل‌‌‌ونقل محل مناقشه بود که طی تفسیری این خدمات صرفا شامل حال کسانی می‌شود که کار حمل‌‌‌ونقل را انجام می‌دهند و صدور بارنامه در واقع یک نوع خدمات جانبی است، بنابراین به این موضوع تسری پیدا نمی‌‌‌کند.

وی افزود: با توجه به اختلاف‌‌‌نظر اداره کل راهداری و سازمان امور مالیاتی، کار به معاونت حقوقی ریاست جمهوری کشید و در واقع معاونت حقوقی ریاست‌جمهوری هم نظر سازمان امور مالیاتی مبنی بر عدم‌معافیت مالیات ارزش‌‌‌افزوده صدور بارنامه را تایید کرد.

زیاری، رئیس هیات‌مدیره انجمن صنفی کارفرمایی شرکت‌های حمل‌‌‌ونقل کالای سمنان نیز در این خصوص گفت: ما گمان می‌‌‌کنیم نظر خود مدیران امور مالیاتی هم این‌‌‌گونه نباشد که شرکت‌های حمل‌‌‌ونقل معاف نباشند. خدمات جانبی هیچ اسمی از انواع خدمات جانبی که شامل صدور بارنامه شامل خدمات جانبی نیست. یعنی اگر بارنامه صادر نشود، حمل‌‌‌ونقلی صورت نمی‌‌‌پذیرد. خدمات جانبی شامل خدماتی مانند بیمه فوروارد و چیزهای دیگر است. پس چگونه است که در قانون سال ۱۴۰۰ صدور بارنامه برای مسافربری معاف می‌شود. قانون که یکی است. امیدوارم در این خصوص فکر اساسی شود.

در موضوع دوم یعنی مشکلات صنعتگران حوزه سرامیک استان، موضوع قانون معافیت از پرداخت سهم بیمه کارفرمایان با حداکثر ۵نفر کارگر، استاندار سمنان اعلام کرد که با پیگیری‌‌‌های انجام‌شده این مورد به نتیجه رسیده است. در بخش دیگری از این نشست، محمدرضا هاشمی، استاندار سمنان نیز با تسلیت ایام محرم، از رئیس و مجموعه اتاق سمنان جهت برگزاری جلسات مستمر شورای گفت‌‌‌وگو تقدیر کرد و با گرامیداشت یاد و خاطره سیدالشهدای خدمت و همراهان ایشان برای رئیس‌‌‌جمهور منتخب آرزوی موفقیت و بهروزی کرد.

هاشمی در ادامه با تاکید به ظرفیت بالای شورای گفت‌‌‌وگو در اصلاح و تدوین قوانین از کلیه دستگاه‌‌‌های اجرایی و همچنین بخش‌‌‌های مختلف دولتی و خصوصی خواست تا مشکلات احصاشده را با پیشنهادها و راهکارهای خود به دبیرخانه شورای گفت‌‌‌وگو ارسال کنند تا پس از بررسی‌‌‌های کارشناسی در جلسات اصلی شورای گفت‌‌‌وگو مطرح و مصوبات متناسب با آن تهیه و به نهادهای ذی‌‌‌ربط ارسال شود.

وی تاکید کرد: باید با تمام توان و همکاری و همفکری بخش‌‌‌های مختلف دولت و بخش خصوصی در جهت رسیدن به رشد ۸درصدی گام برداریم.

هاشمی در بخش دیگری از سخنان خود به مشکلات حوزه انرژی اشاره کرد و گفت: ما باید در حوزه صرفه‌‌‌جویی دقت لازم را به کار بگیریم تا هم عموم مصرف‌کنندگان دچار مشکل نشوند و هم به تولیدگران و صنعتگران ما خللی وارد نشود.

استاندار سمنان بار دیگر از نمایندگان استان خواست تا در جلسات شورای گفت‌‌‌وگو حضور جدی و مستمر داشته باشند و از نزدیک با مشکلات حوزه‌‌‌های مختلف صنعت و تولید آشنا شوند و در جریان روند کارهای شورا قرار بگیرند.

هاشمی کمبود آب را بزرگ‌ترین مشکل استان دانست و عدم‌راه‌‌‌اندازی و صدور مجوز برای صنایع آب‌بر را خواستار شد. همچنین از تشکیل جلساتی در رابطه با پس آب استان در هفته جاری خبر داد.