شماره روزنامه ۶۰۴۳
|
آرشیو روزنامه شماره ۶۰۲۳ دنیای اقتصاد

اخبار صنعت، معدن و بازرگانی - روزنامه شماره ۶۰۲۳

  • شکست دولت جدا از بخش خصوصی

    دنیای اقتصاد-امیررضا انگجی: باوجود چند دهه‌تلاش مستمر برای توسعه صنعتی، هرگز معجزه‌ای همانند معجزه آسیای‌شرقی در ترکیه تکرار نشد. این کشور اگرچه در طول چند دهه‌گذشته پیشرفت‌های بسیاری داشته اما در یک جمله می‌توان گفت تا زمانی‌که الزامات «خودمختاری» و «همکاری» میان بوروکراسی مرکزی و بخش‌خصوصی برآورده نشود، تلاش برای اجرای سیاست‌های صنعتی به سبک آسیای‌شرقی چندان سازنده نخواهد بود. از نظر ظرفیت دولتی و اقتصاد سیاسی ترکیه تفاوت‌های بزرگی با آسیای‌شرقی دارد.
  • یک صدایی برای اصلاح سیاست‌های ارزی

    دنیای اقتصاد: بخشنامه‏‏‏‏‌های متناقض و ابلاغ دستورالعمل‌های متعدد در حوزه ارز و تجارت که به مانع جدی برای فعالان اقتصادی تبدیل شده‌است، نمایندگان بخش‌خصوصی را بر آن داشت تا کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران را با هدف ایجاد یک‏‏‏‏‌صدایی درباره موضوع ارز احیا کنند. فعالان اقتصادی امیدوارند با احیای این کمیته و تعامل با سیاستگذار، بتوانند مانع وضع و صدور قوانین و بخشنامه‎های خلق‌الساعه و دستورالعمل‌های مخل در حوزه تجارت شوند. کارشناسان در گفت‌وگو با «دنیای‌اقتصاد» می‌گویند سیاستگذاری نادرست در حوزه ارزی و تجاری علاوه‌بر خانه‏‏‏‏‌نشین‌کردن فعالان اقتصادی باتجربه و تهدید بازارهای صادراتی، با مختل‌کردن فرآیند تجارت، منجر به کاهش درآمدهای صادراتی و ایجاد مانع در تامین ملزومات مورد‌نیاز تولیدشده‌است. فعالان اقتصادی امیدوارند با احیای کمیته ارزی اتاق ایران، این کمیته بتواند به‌صورت کارشناسی و با صدای رسا و به‌صورت مستمر مسائل و موضوعات را به سیاستگذار منعکس کند تا به تسهیل فرآیند تولید و تجارت منجر شود.
  • ظرفیت تولید ۵‌میلیون ‌تن کود کشاورزی در کشور

    عضو هیات‌‌‌‌‌مدیره انجمن تولیدکنندگان کودهای کشاورزی گفت: بخش زیادی از کودهای مورد‌نیاز کشور یعنی کودهای اوره و نیتراته به مقدارحدود ۵.۲میلیون‌تن از سوی بخش دولتی تولید می‌شود و بقیه کودها از جمله کودهای مورد‌نیاز را بخش‌خصوصی تولید می‌کند.
  • گسترش شرکت‌های پخش کالا

    دنیای‌اقتصاد: سادات‌تهرانی توانایی‌های ویژه‌ای داشت. از ویژگی‌های برجسته او توانایی در شناخت ملک مناسب و ارزیابی افزایش قیمت آن در آینده نزدیک (بعد از بازسازی و احداث ساختمان جدید) یا تغییراتی در تاسیسات و فروش آن با قیمت بیشتر بود. وی در سه دهه‌توانست از همین راه و سرمایه‌گذاری در زمینه ساخت‌وساز به ایجاد سرمایه بپردازد و در کنار تجارت کالاهای مختلف فعالیت صنعتی خود را گسترش دهد. در همین سال‌ها مهمانخانه‌ای را به ارزش چهارصد‌هزار‌تومان از دو شریک در خیابان استانبول خرید و پس از چند سال‌آن را بیش از دومیلیون و سیصد‌هزار‌تومان فروخت.
  • نظرات فعالان اقتصادی برای بازنگری آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی اعلام شود

    دنیای‌اقتصاد: رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران با اشاره به اینکه بازنگری آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی در دستور کار این کمیسیون قرار دارد، از فعالان اقتصادی خواست در راستای اهمیت این موضوع، نظرات خود را در اختیار کمیسیون قرار دهند. رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران که ریاست اتحادیه ملی کارگزاران گمرکی ایران را نیز به عهده دارد، ضمن تاکید بر اهمیت بازنگری و اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی با هدف تسهیل شرایط و به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌روز‌کردن مقررات، از فعالان اقتصادی خواست تا دیدگاه‌های مشورتی خود را در این رابطه با کمیسیون درمیان بگذارند. محمدرضا فاروقی، رئیس کمیسیون گمرک اتاق ایران درباره ضرورت اصلاح آیین‌نامه اجرایی قانون امور گمرکی پیرو فراخوان و انتشار متن اصلاحات پیشنهادی توسط گمرک ایران، گفت: بازنگری قوانین و مقررات ملی کشور به‌ویژه قوانین و مقررات تجاری، اهمیت بسزایی در رشد و توسعه اقتصادی داشته و به بهبود محیط کسب‌وکار و رتبه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌بندی بین‌المللی فعالیت‌های اقتصادی کمک می‌کند.
  • تشکیل شوراهای مشورتی، هم‌‌‌‌‌‌‌افزایی را تقویت می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: در نشست رئیس و هیات‌نمایندگان اتاق ارومیه با سرپرست جدید اداره صمت استان آذربایجان‌غربی، بر لزوم هم‌‌‌‌‌‌‌افزایی ذی‌نفعان بخش صنعت، معدن و تجارت برای تقویت توسعه استان تاکید شد.
  • بررسی تحولات اقتصاد سیاسی جهانی

    دنیای اقتصاد: دکتر محمود سریع‌القلم، استاد دانشگاه شهیدبهشتی، در همایش جامع معدنی «دنیای‌اقتصاد» درخصوص بررسی تحولات اقتصاد سیاسی جهانی سخنانی را ایراد کرد. او در این همایش گفت: در جهانی که امروز زندگی می‌کنیم اتفاق بسیار مهمی رخ‌داده؛ دنیا به مثلثی از روسیه، آمریکا و چین تبدیل شده‌است؛ این در حالی است که حدود ۳۰سال‌پیش جهان دو‌قطبی و همه مسائل آن روشن بود. عده‌ای در کمپ شوروی بودند و عده‌ای در کمپ آمریکا. اقتصاد و سیاست و فرهنگ و... از هم تفکیک شده‌بود، اما امروز در جهانی که زندگی می‌کنیم، مثلثی داریم از سه قدرت آمریکا، چین و روسیه و سپس حدود ۱۰کشور میان‌پایه قدرتمند جهان مانند هند، اندونزی، کره‌جنوبی، نیجریه، آفریقای‌جنوبی، شیلی، برزیل و مکزیک که مبنای رشد و توسعه جهانی از یک منظر تاریخی شده‌اند.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر