شماره روزنامه ۶۱۱۸
|

  • یک بام و دو هوا در تامین برنج

    دنیای اقتصاد : بخش بزرگی از جامعه با توجه به قدرت خرید کم و ذائقه مصرف، به سمت مصرف برنج وارداتی گرایش دارد و این پارادایم باید در برآورد نیاز کشور به این نوع برنج اقتصادی و متعاقب آن در تصمیم‌گیری و برنامه‌ریزی تامین آن لحاظ شود.
  • نقش‌آفرینی اتاق در تدوین بودجه

    دنیای اقتصاد: پیش‌نویس بخشنامه بودجه ‌به‌تازگی از سوی دولت چهاردهم ابلاغ شده‌است. نمایندگان بخش‌خصوصی خواستار توجه به‌نظرات این بخش و حضور پررنگ در تنظیم آیین‌نامه‏‏‏‏‏‏‌های اجرایی قانون برنامه توسعه هفتم و بودجه‏‏‏‏‏‏‌های سنواتی هستند. در این راستا اتاق ایران به‌عنوان نماینده بخش‌خصوصی این مطالبه را از دولت مطرح کرده‌است که در جلسات ستاد بودجه، نمایندگان بخش‌خصوصی هم دعوت شوند و لایحه بودجه ‌با نظرخواهی از فعالان اصلی حوزه اقتصاد تنظیم شود؛ این در حالی است که در سال‌گذشته این مساله رعایت نشد و لایحه بودجه‌ به شکلی تنظیم شد که اهم مسائل بخش‌خصوصی در آن نادیده گرفته شد. رئیس اتاق ایران در نشست هیات‌نمایندگان اتاق ایران با اشاره به دغدغه‏‏‏‏‏‏‌های بخش‌خصوصی در قانون بودجه، از رئیس سازمان‌برنامه‏‏‏‏‏‏‌ و بودجه ‌خواست نشست‌های ستاد بودجه‌ با مشارکت نمایندگان بخش‌خصوصی برگزار شود.
  • جزئیات عملکرد تجاری ۳۴۵ شرکت‌‌‌‌‌‌‌ دارویی

    دنیای‌اقتصاد: گمرک ایران در گزارشی عملکرد واردات و صادرات ۳۴۵شرکت‌‌‌‌‌‌‌ دارویی در نیمه اول سال‌جاری را منتشر کرد.
  • تاکید رئیس‌‌‌‌‌جمهور، به اجرای قانون برنامه هفتم توسعه کمک می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: از نگاه اعضای شورای راهبری، برنامه هفتم توسعه مشکلات برنامه‌های قبلی را دارد و تنها نکته مثبت آن، تاکید رئیس‌‌‌‌‌جمهور بر اجرای این قانون است. در نشست اخیر شورای راهبری بهبود محیط کسب‌وکار، قانون برنامه هفتم توسعه از منظر بخش خصوصی، تبیین شد. به اعتقاد اعضای این شورا، برنامه هفتم توسعه از آن جهت که در دولت چهاردهم و از سوی رئیس‌‌‌‌‌جمهور مورد تاکید قرارگرفته، می‌تواند شرایط متفاوتی نسبت به برنامه‌های قبلی داشته‌باشد؛ وگرنه از نظر شیوه تدوین و نگاه حاکم بر آن، تمام آسیب‌های برنامه‌های قبلی را دارد.
  • اتاق ایران اجرای پروژه SPX را دنبال می‌کند

    دنیای‌اقتصاد: اتاق ایران پروژه SPX را با هدف ارتقای توانمندی صنایع کوچک و متوسط و بهره‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌برداری مناسب از فرصت‌های بین‌المللی برای توسعه فعالیت آنها دنبال می‌کند.
  • افزایش راه‌های رفع تعهد ارزی، تسهیل‌کننده تجارت است

    دنیای‌اقتصاد: کمیسیون بازرگانی داخلی و واردات اتاق بازرگانی یزد به‌منظور بررسی مواردی از جمله رفع تعهد ارزی و همچنین برنامه هفتم توسعه تشکیل جلسه داد.
  • شراکت با دربار

    دنیای‌اقتصاد: علاقه فعالان اقتصادی در دوره پهلوی، به حضور در عرصه سیاسی، دلایل متعددی داشت. از جمله این دلایل می‌توان به حفظ امنیت خود در‌برابر زیاده خواهی‌های سازمان‌های دولتی، بهره‌بردن از اطلاعات دولتی برای استفاده در توسعه کسب‌وکار و استفاده آسان‌تر از تسهیلات اعتباری ارزان‌قیمت اشاره‌کرد. ارائه همین اعتبارات مورد انتقاد بسیاری از مخالفان قرارگرفت.
  • حلقه وابستگی صنعت به واردات

    دنیای اقتصاد: تولید در ایران تا حدود زیادی وابسته به واردات است. این وابستگی در مورد تولیدات صنعتی به‌مراتب بیشتر است. اما وابستگی صنعت به واردات از چند جنبه قابل بررسی است و دارای جوانب مثبت و منفی متعددی است. براساس آمار سه‌ماهه تجارت خارجی در سال ۱۴۰۳، صنعت سهم ۶۴درصدی از واردات کشور دارد. همچنین آمار نشان می‌دهد که کالاهای واسطه‌‌‌ای و سرمایه‌‌‌ای در مجموع سهم بیش از ۸۵درصدی از ارزش واردات کشور دارند. براساس این آمار به نظر می‌رسد صنعت برای ارتقای تولید، ایجاد ارزش‌افزوده و همچنین افزایش بهره‌‌‌وری وابستگی زیادی به واردات دارد.
  • نبض صنایع میزبان مهاجران

    دنیای اقتصاد: نقش و اثر مهاجران بر اقتصاد جوامع میزبان موضوع جدید و تازه‌ای نیست. با این حال درباره اثر منفی مهاجران مباحث زیادی می‌شود و بسیاری اعتقاد دارند که برای نمونه حضور افغانستانی‌ها در ایران اثرات منفی اقتصادی بسیاری دارد. جدیدترین پژوهش‌ها در زمینه اثر مهاجران نشان می‌دهد که آنها بر اقتصاد از طریق رقابتی‌تر کردن بازارها اثر مثبت دارند و این اثر در بدترین حالت خنثی است. تجربه ترکیه در برخورد با مهاجران سوری، ارزیابی اقتصادی یکی از موارد مشابه به ایران را ارائه می‌کند.
  • آب؛ قربانی سیاست‌‌‌

    دنیای‌اقتصاد - فاطمه صالحی: مناقشات آبی داخلی در کشور ما به یکی از چالش‌‌‌های مهم کشور تبدیل شده است و عواملی همچون تغییرات اقلیمی، رشد جمعیت، توسعه ناپایدار و مدیریت ناکارآمد منابع آب در تشدید این مناقشات نقش دارند. نمونه‌‌‌های بارز این مناقشات در حوضه‌‌‌های زاینده‌‌‌رود، کارون و تالاب هورالعظیم مشاهده می‌شود. راهکارهایی همچون بهبود ساختارهای قانونی و مدیریتی، ارتقای بهره‌‌‌وری آب در کشاورزی و تقویت مشارکت جوامع محلی پیشنهاد شده است.
  • وزیر نیرو با وزیر امور انرژی قطر دیدار کرد

    دنیای‌اقتصاد: در دیدار وزیر نیروی جمهوری اسلامی ایران با وزیر امور انرژی قطر، دو طرف بر لزوم نهایی‌سازی مطالعات مربوط به اتصال برق دو کشور تاکید کردند.
  • سرریز مثبت تجاری چین در آفریقا

    دنیای اقتصاد: سلسله گزارش‌های «پایش تحولات تجارت‌جهانی» رویدادهای کلیدی در محیط ژئواکونومیک ایران را موردبحث و بررسی قرار می‌دهد. در این قالب، رویدادهای کلیدی از منظر تاثیرگذاری بر دیپلماسی اقتصادی و موقعیت ژئواکونومیک ایران مورد‌توجه قرار می‌گیرند. هدف از تهیه این گزارش که به‌صورت ماهانه از سوی‌‌‌‌‌ مرکز پژوهش‌های اتاق ایران منتشر خواهد شد، ارائه تصویری روشن از محیط ژئواکونومیک ایران و فرصت‌ها و تهدیدهای ایران در این فضا است.
  • لزوم تسهیل در تجارت ایران و کشورهای عضو بریکس

    دنیای‌اقتصاد: صادرات ایران به برزیل در پنج ماه نخست سال‌۱۴۰۳، با افزایش ۲.۵برابری به ۱۶۳‌میلیون دلار رسیده‌است. احمد فیروزی مدیرکل اروپا و آمریکای سازمان توسعه‌تجارت ایران در مورد حجم صادرات به کشورهای عضو بریکس، اظهار کرد: صادرات ایران به برزیل در ۱۲ماهه پارسال ۶۳‌میلیون دلار بوده و امسال شاهد رشد آن هستیم. به گزارش «ایرنا» وی ادامه‌‌‌‌‌داد: در زمینه صادرات ایران به کشورهای عضو بریکس، با توجه به اینکه کمتر از یک سال‌از عضویت ایران در بریکس می‌گذرد، نباید انتظار داشته باشیم تغییر چشمگیری در تجارت ما با این کشورها اتفاق بیافتد و برای ارزیابی واقعی باید بازه‌های زمانی میان و بلندمدت را مدنظر قرار دهیم.
  • کشت پاییزه گندم در اراضی ۱۰ استان سردسیر

    دنیای‌اقتصاد: مجری طرح گندم وزارت جهادکشاورزی از اجرای عملیات کشت پاییزه در ۱۰ استان سردسیر کشور خبر داد. به گزارش «ایرنا» سهراب سهرابی درباره وضعیت کشت گندم در استان‌های کشور افزود: طبق روال هر‌ساله حدود ۲‌میلیون هکتار گندم آبی و چهار‌میلیون هکتار گندم دیم زیرکشت می‌رود.
  • خرید تضمینی؛ له یا علیه گندمکاران؟

    دنیای اقتصاد -مرضیه احقاقی: گندم یکی از اساسی‌ترین محصولات مصرفی مردم است و نقش غیرقابل جایگزینی در امنیت غذایی کشور ایفا می‌کند. خرید گندم به سبب حساسیت‌های تولید و مصرف آن، تقریبا در انحصار دولت است. در همین‌ حال شاهد اجرای سیاست خرید تضمینی گندم با هدف حمایت از تولید و جهت‌دهی به الگوی کشت کشور هستیم؛ بااین‌وجود در موارد ی دولت‌ها از پس ایفای تعهدات خود نسبت به کشاورزان برنمی‌آیند و همین موضوع نیز حمایت دولت از گندمکاران را بلا‌اثر می‌کند. اکنون با گذشت بیش از ۶ ماه از برداشت گندم در فروردین‌ماه ۱۴۰۳و همچنین وعده وزیر جهاد کشاورزی مبنی بر پرداخت مطالبات گندمکاران تا پایان شهریورماه، هنوز این انتظار به سرانجام مطلوب نرسیده است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر