در صورتی که کاهش وزن در برنامه‌های پیش‌روی شما قرار دارد، علاوه بر نیاز به آگاهی از دستورالعمل‌های تغذیه‌ای مربوط به کاهش وزن باید برخی از خوراکی‌ها را از رژیم غذایی خود حذف کرده و برخی اوقات از خوراکی‌های خاصی تغذیه کنید. 

به هنگام تلاش برای کاهش وزن دانستن این نکته که خوردن کدام یک از خوراکی‌ها به کاهش وزن شما کمک می‌کند، بسیار حائز اهمیت است. 

حتما لازم است که برخی از خوراکی‌های چاق کننده را با خوردنی‌های سالم‌تر جایگزین کنید. در ادامه برخی از مواردی که باید در رژیم غذایی کاهش وزن رعایت کرد به نقل از سایت تخصصی "ان‌دی‌تی‌وی" آورده شده است:

۱) تخم مرغ و جوی دو سر را جایگزین غلات شیرین کنید: غلات شیرین حاوی مواد نگهدارنده مضر و شکر هستند که ارزش غذایی پایین و کالری بسیار بالایی دارند. از همین رو می‌توانید تخم‌ مرغ را که سرشار از پروتئین است یا بلغور جوی دو سر را جایگزین غلات شیرین برای صبحانه کنید. پروتئین‌ها با افزایش احساس سیری به کاهش وزن کمک می‌کنند.

۲) اسموتی‌های میوه را جایگزین دسرها کنید: بدیهی است که گاهی اوقات هوس خوردن برخی دسرها مانند کیک، بستنی، شکلات یا هر نوع پودینگ دیگر را دارید. این خوراکی‌ها سرشار از قند تصفیه شده بوده و نباید به هنگام رژیم غذایی کاهش وزن مصرف شوند. در عوض زمانی که هوس خوردن خوراکی شیرینی دارید، می‌توانید اسموتی‌های میوه را مصرف کنید. میوه‌های تازه‌ای چون انواع توت‌ها، مرکبات، گلابی یا هر میوه تازه دیگری که دوست دارید را انتخاب کنید. می‌توانید این میوه‌ها را با شیر یا ماست مخلوط کنید. برای تسریع کاهش وزن می‌توانید برخی دانه‌ها و آجیل‌های سالم را نیز به اسموتی خود اضافه کنید. این اسموتی سالم می‌تواند به عنوان میان‌ وعده‌ای خوب در زمان رژیم کاهش وزن مصرف شود و ولع شما را به خوردن شیرینی برطرف سازد.

۳) نوشیدنی‌های خانگی را جایگزین نوشیدنی‌های شیرین‌شده کنید: نوشیدنی‌های شیرین‌شده، آب‌میوه‌های غیرطبیعی و سایر نوشیدنی‌های انرژی‌زا حاوی مقادیر زیادی از مواد شیمیایی مضر بوده و کالری بسیار بالایی دارند. از جایگزین‌های سالم این نوشیدنی‌ها می‌توان به آب‌دوغ، آب‌میوه یا آب سبزیجات، آب نارگیل و نوشیدنی‌های سنتی اشاره کرد. 

۴) پروتئین‌های خانگی را جایگزین شیرینی‌ها کنید: زمانی که پس از صرف غذا بلافاصله هوس خوردن یک خوراکی شیرین را می‌کنید، می‌توانید دسرهای پروتئینی خانگی تهیه و آن‌ها را مصرف کنید. دسرهای پروتئینی بسیار مغذی بوده و می‌توانند ولع شیرینی را برطرف کنند. می‌توانید این دسرهای پروتئینی موسوم به "پروتئین بار" را با استفاده از آجیل‌ و دانه‌های سالم، پودر نارگیل، شکر زرد یا شکر نارگیل در مقادیر محدود تهیه کنید. 

۵) گوشت بدون چربی را جایگزین گوشت‌های فرآوری شده کنید: در طول دوره رژیم غذایی کاهش وزن از مصرف هر نوع گوشت فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس که فرایند گریل شدن، تخمیر، نمک‌سود شدن و خشک شدن را پشت سر گذرانده‌اند، اجتناب کنید. این انواع گوشت برای طولانی شدن مدت انقضا تغییر یافته‌اند. به جای این گوشت‌های فرآوری شده از گوشت‌های کم چرب که بسیار سالم‌تر بوده و به دلیل غنی بودن از پروتئین به کاهش وزن‌تان کمک می‌کنند، استفاده کنید.

۶)  روغن حیوانی را جایگزین روغن‌های پخت‌وپز کنید: متخصصان تغذیه بارها اعلام کرده‌اند که روغن حیوانی محلی، یک نوع چربی سالم محسوب شده و به طور کلی برای سلامت خوب است. این نوع روغن هم‌چنین به شما کمک می‌کند تا از شر چربی‌های سمج دور شکم‌تان خلاص شوید. روغن حیوانی محلی، منبع غنی از چربی‌های اشباع شده و یک نیروگاه تغذیه‌ای بوده و علاوه بر آن حاوی اسید آمینه‌های ضروری است که به تحریک سلول‌های چربی تجمع یافته در بدن کمک می‌کنند. همچنین شما می‌توانید به هنگام پیروی از رژیم غذایی کاهش وزن روغن حیوانی را جایگزین روغن های تصفیه شده یا روغن‌های گیاهی کنید.

۷) دانه‌ها و میان‌وعده‌های سالم را جایگزین چیپس کنید: زمانی که در رژیم غذایی کاهش وزن قرار دارید، یافتن خوراکی‌هایی برای میان وعده می‌تواند کمی مشکل باشد. این در حالی است که خوراکی‌هایی که برای میان‌ وعده مصرف می‌کنید، نباید موجب افزایش وزن شوند. گزینه‌ای عالی برای میان وعده در زمان رژیم غذایی کاهش وزن وجود دارد. می‌توانید مشتی از مغزها یا دانه‌های خوراکی را در روغن حیوانی یا روغن زیتون تفت دهید. آجیل و دانه‌های خوراکی حاوی مقدار قابل توجهی از چربی‌های سالم و همچنین پروتئین‌ها هستند. 

 

بخش سایت‌خوان، صرفا بازتاب‌دهنده اخبار رسانه‌های رسمی کشور است.