شماره روزنامه ۶۰۳۸
|

  • نقطه عطف مبارزه با پروژه‌های نفتی

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: در یک تصمیم حقوقی مهم، عالی‌ترین دادگاه بریتانیا حکم‌داده که مقامات برنامه‏‏‏‌ریزی‌کننده پروژه‌های نفتی باید هنگام گرفتن تایید استخراج از چاه‌های نفتی تاثیر انتشار گازهای گلخانه‏‏‏‌ای و تغییرات اقلیمی را درنظر بگیرند. فعالان محیط‌زیست از این حکم استقبال کرده و تاکید کردند که این حکم می‌تواند با ایجاد یک رویه قضایی جدید، بر پروژه‌های سوخت‌های فسیلی در بریتانیا تاثیر عمیقی بگذارد.
  • تکمیل ۱۵۵ پروژه بلاتکلیف

    وزیر نفت با اشاره به اینکه دولت سیزدهم تولید نفت ایران را از ۲‌میلیون و ۲۰۰‌هزار بشکه به ۳‌میلیون و ۶۰۰‌هزار بشکه رساند، گفت: تا دو روز آینده ۵ پروژه پتروشیمی با حضور محمد مخبر؛ سرپرست ریاست‌‌‌‌جمهوری‌ به بهره‌‌‌‌برداری می‌رسد.
  • بزرگ‌ترین ناوگان حفاری

    مدیرعامل شرکت ملی حفاری ایران گفت: این شرکت با برخورداری از ۷۰دستگاه حفاری سبک، سنگین و فوق‌‌‌‌سنگین، بزرگ‌ترین ناوگان حفاری خشکی در منطقه را در اختیار دارد. به گزارش «شانا» حمیدرضا گلپایگانی با اشاره به خارج‌‌‌‌شدن نام این شرکت از فهرست خصوصی‌‌‌‌سازی بیان کرد: از مجموع ۷۳دکل حفاری ملکی، شرکت ملی حفاری ایران دارای سه‌دکل دریایی است.
  • تبانی نامتعارف غول‌های نفتی

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: به‌باور کارشناسان، موج شکایت‏‏‏‏‏‏‌های گروهی مصرف‌کنندگان نفت در ایالات‏‏‏‏‏‏‌متحده پس از آن اتفاق خواهد افتاد که فعالان بازار این کالای استراتژیک ادعا کنند صنعت نفت این کشور برای محدود‏‏‏‏‏‏‌سازی و کنترل سطح میانگین تولید نفت، تبانی کرده‌است.
  • کاهش ذخایر سوخت ایالات‌متحده

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: به دلیل نشانه‌هایی از افزایش تقاضا و کاهش ذخایر نفت و سوخت در ایالات‌متحده، بزرگ‌ترین مصرف‌کننده نفت جهان، قیمت نفت برای دومین هفته متوالی در حال افزایش است. به گزارش رویترز و تا لحظه تنظیم این گزارش، روز جمعه ۲۱ ژوئن، قیمت معاملات آتی شاخص برنت برای تحویل در ماه اوت، با ۱۸‌سنت کاهش به ۸۵.۵۳دلار در هر بشکه رسید.
  • کاهش انتشار گازهای مشعل

    مدیر ایمنی، بهداشت، محیط‌زیست و پدافند غیرعامل (اچ‌‌‌‌‌‌اس‌‌‌‌‌‌ئی) شرکت ملی گاز ایران از اجرای پروژه کاهش گازهای مشعل در پالایشگاه‌های پارس‌جنوبی طی سه سال‌اخیر خبر داد و گفت: این پروژه‌‌‌‌‌‌ تاکنون بیش از ۵۰‌درصد پیشرفت فیزیکی داشته و انتظار می‌رود تا سال‌۱۴۰۵، مشکل مربوط به گازهای مشعل به‌‌‌‌‌‌طور کلی حل شود.
  • رویای استقلال انرژی در قاره‌سبز

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: پیشی‌گرفتن روسیه از ایالات‌متحده به‌عنوان تامین‌‌‌‌‌کننده اصلی گاز اروپا در ماه مه، رخدادی مهم در راستای تلاش‌های مداوم اروپا برای کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی روسیه پس از تهاجم گسترده به اوکراین بود. این رویداد حاکی از آن است که چالش‌های پیوسته‌‌‌‌‌ای در راستای استقلال انرژی قاره‌سبز و تنوع‌بخشی به منابع انرژی اروپا بدون وابستگی به روسیه وجود دارد، به‌ویژه در کشورهای شرقی اروپا که هنوز شدیدا به واردات از روسیه وابسته‌‌‌‌‌اند. تام مارزک‌‌‌‌‌مانسر، رئیس اداره تجزیه و تحلیل گاز در شرکت مشاوره‌ای ICIS، بر اهمیت این اتفاق تاکید و تصریح کرد: «با وجود تلاش‌های گسترده برای جداسازی و کاهش وابستگی به انرژی، سهم فعلی بازار گاز روسیه و گاز طبیعی مایع (LNG) در اروپا قابل‌توجه بوده و تعبیر خطرناکی دارد.»
  • جهش ۱۰۰درصدی صادرات گاز مایع

    نگاهی به ‌عملکرد شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی نشان می‌دهد صنعت پالایش در دوران فعالیت دولت سیزدهم توانسته است افزون بر بهبود آمارهای کمی و کیفی تولید فرآورده‌های نفتی، در حوزه صادرات، تولید و توزیع پایدار سوخت، همکاری با کشورهای همسایه، صدور خدمات فنی و مهندسی گام‌های مهمی بردارد. به گزارش «شانا» براساس گزارش عملکرد وزارت نفت که دستاوردهای این صنعت در بازه زمانی مرداد۱۴۰۰ تا خرداد۱۴۰۳ را نشان می‌دهد، صنعت پالایش وزارت نفت توانسته آمارهای خود را در حوزه پالایش نفت‌خام، صادرات فرآورده‌های نفتی و توسعه کمی و کیفی فرآورده‌های تولیدی بهبود بخشد.
  • اصلاح نرخ خوراک پالایشگاه‌‌‌ها به تصویب دولت رسید

    معاون امور برنامه‌‌‌ریزی وزیر نفت اعلام کرد: در جلسه اخیر هیات دولت، چالش‌‌‌های موجود در نرخ خوراک پالایشگاه‌‌‌ها برطرف شد و اصلاح آن به تصویب رسید. به گزارش «ایرنا»، هوشنگ فلاحتیان اعلام کرد: در جلسه روز یکشنبه هیات دولت، مشکلات موجود در نرخ خوراک پالایشگاه‌‌‌ها برطرف شد و اصلاح آن به تصویب رسید که جزئیات تصمیمات اتخاذ‌شده اطلاع‌‌‌رسانی خواهد شد. بر اساس این گزارش، اصلاح دستورالعمل قیمت خوراک و فرآورده‌‌‌های پالایشی که در تاریخ ۲۳ دی ۱۴۰۲ ابلاغ و عطف‌‌بماسبق شد، منجر به تشدید نوسانات بازار سهام و ترس سهامداران از سرمایه‌گذاری در بازار سهام شد. سازمان بورس در این زمینه مکاتباتی را با وزیر نفت و نهاد ریاست جمهوری انجام داد و همزمان نیز وزیر امور اقتصادی و دارایی نامه‌‌‌ای را به دولت ارسال کرد، نهایتا این موضوع (یکشنبه ۲۰ خرداد) در ستاد اقتصادی دولت مطرح و مقرر شد تا طی جلسه‌‌‌ای به صورت اختصاصی برای بازنگری فرمول فی‌‌‌مابین وزارت نفت، وزارت اقتصاد، سازمان بورس و انجمن پالایشی‌‌‌ها برگزار شود. در ادامه این جلسات نیز هفته گذشته سه اصلاح عمده در دستورالعمل نرخ خوراک پالایشگاه‌‌‌ها مورد بحث و تفاهم قرار گرفت که این اصلاحات به‌‌‌ اختصار عبارتند از:
  • ۵‌ میلیارد دلار قرارداد نفتی با روس‌ها

    دنیای اقتصاد-گروه بازار نفت: وزیر نفت اعلام کرد در دولت سیزدهم ۵‌میلیارد دلار قرارداد نفتی با شرکت‌های بزرگ روس امضا شد که ۲۵۰‌هزار بشکه افزایش ظرفیت تولید نفت از محل امضای این قراردادها بوده‌است. علاوه‌بر این شرکت ملی نفت ایران در یک رویداد با حضور جواد اوجی و محسن خجسته‌مهر چندین قرارداد نفتی امضا کرد. بخشی ازاین قراردادها در حوزه طرح توسعه و بهره‌برداری میدان نفتی چنگوله و بند‌کرخه بود که با هدف تولید روزانه به ترتیب ۶۰ و ۱۸هزار بشکه نفت امضا شد.
  • تثبیت بهای نفت به‌رغم فصل تعطیلات

    دنیای‌اقتصاد – حمید ملازاده: بهای نفت روز دوشنبه ۱۷ژوئن ثابت ماند زیرا داده‌های اقتصادی متناقض از چین، امیدها برای افزایش تقاضا در فصل رانندگی تابستانی نیمکره‌شمالی را کاهش داد، درحالی‌که میزان فروش خرده‌‌‌‌‌‌‌فروشی چین به دلیل فرارسیدن تعطیلات بیشتر از حد انتظار بود، آمارهای اقتصادی چین در روز دوشنبه نشان‌داد که بهبود اقتصادی این کشور با مشکلاتی مواجه شده‌است. این داده‌ها پس از یک نظرسنجی در روز جمعه منتشر شد که نشان‌داد خوش‌بینی مصرف‌کنندگان آمریکایی کاهش‌یافته و در ماه ژوئن به پایین‌ترین حد خود در هفت ماه اخیر رسیده‌است.
  • تجدید‌‌‌پذیر از نوع گازوئیل

    دنیای اقتصاد-پیمان قناعتی‌فرد: قیمت جهانی گازوئیل، برای چند هفته متوالی به دلیل تقاضای ضعیف و نقش استفاده فزاینده از حامل‌‌‌های انرژی تجدید‌‌‌پذیر، به‌‌‌ویژه دیزل، کاهش یافته است. سطح مصرف دیزل تجدیدپذیر می‌تواند منحنی مصرف نفت ایالات‌‌‌متحده را کاهشی کند. نرخ بهره‌‌‌برداری پالایشگاه در اروپا و آسیا به دلیل سطح پایین تقطیر، کاهش یافته است. به گزارش اویل‌‌‌پرایس، قیمت بنچمارک دیزل (شاخص قیمت گازوئیل) که در نوع خود شاخصی است برای طیفی از انواع سوخت، برای پنجمین هفته متوالی روند نزولی داشته است.
  • پایان ۵۰ سال سلطه پترودلار

    دنیای اقتصاد-حمید ملازاده: پایان قرارداد ۵۰ ساله پترودلار میان ایالات متحده و عربستان سعودی در تاریخ ۹ ژوئن ۲۰۲۴، نقطه عطفی در تاریخ مالی جهانی به شمار می‌رود. به گزارش تارنمای nasdaq.com، اصطلاح «پترودلار» به نقش دلار آمریکا به عنوان ارز مورد استفاده برای معاملات نفت خام در بازار جهانی اشاره دارد. این توافق در دهه ۱۹۷۰، پس از آنکه ایالات متحده استاندارد طلا را کنار گذاشت، شکل گرفت و منجر به ایجاد معامله‌ای مهم با عربستان سعودی شد که تاثیرات گسترده‌‌ای بر اقتصاد جهانی داشت.
  • تولید بنزین‌‌‌ در پالایشگاه نفت تهران

    مدیرعامل شرکت پالایش نفت تهران از راه‌‌‌اندازی فاز نخست واحد بنزین‌‌‌سازی این مجتمع تا پایان امسال خبر داد و گفت: این واحد هم‌‌‌اکنون بیش از ۷۷درصد پیشرفت فیزیکی دارد و امیدواریم تا تیر ۱۴۰۴ به‌‌‌صورت کامل عملیاتی شود. به گزارش شانا، محسن ایران‌‌‌زاد با ارائه گزارشی از طرح‌‌‌های توسعه‌‌‌ای این پالایشگاه، توضیح داد: طی چند ماه گذشته اقدام‌‌‌های موثری برای تکمیل پروژه‌‌‌های موجود و ورود به پروژه نفت کوره انجام شده است. وی با اشاره به اینکه بلوغ سازمانی در پالایشگاه نفت تهران در حال شکل‌‌‌گیری است و سال ۱۴۰۲ با خرید سهام پتروشیمی اراک، به یک واحد پتروپالایشی تبدیل شدیم، افزود: امیدواریم در سال‌های آینده شعار جلوگیری از خام‌‌‌فروشی را محقق کنیم. وی با بیان اینکه طرح کیفی‌‌‌سازی را با الگوبرداری از پالایشگاه نفت اصفهان پیاده‌سازی کردیم، گفت: همکاران ما در پالایشگاه نفت اصفهان همه مدارک ابتدایی و جزئیات این طرح را در اختیار ما قرار دادند.
  • استاندارد یورو برای بنزین کشور

    مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌‌‌های نفتی با اشاره به اینکه هم‌‌‌اکنون ۷۵درصد بنزین تولیدی کشور دارای استاندارد یورو ۴ و ۵ است، اعلام کرد: با راه‌‌‌اندازی واحدهای توسعه‌‌‌ای پالایشگاه نفت تهران، شیراز و تکمیل بخش دوم فاز ۲ پالایشگاه آبادان، ۱۰۰درصد بنزین تولیدی‌‌‌مان استاندارد یورو خواهد داشت. به گزارش شانا، جلیل سالاری گفت: ۷۵درصد بنزین کشور دارای استاندارد یورو است که امیدواریم با افزوده‌‌‌شدن تولیدات کیفی پالایشگاه‌‌‌های تهران و شیراز (که طرح افزایش کیفیت آن در شهریور امسال آماده بهره‌‌‌برداری می‌شود) و نیز بخشی از فاز دوم پالایشگاه آبادان، ۱۰۰درصد بنزین تولیدی کشور با استاندارد یورو تولید شود.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر