شماره روزنامه ۶۰۴۴
|

  • فعال‌ترین سرمایه‌گذاران هوش مصنوعی مولد در جهان

    دنیای اقتصاد: رشد چشمگیر استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های فعال در حوزه هوش مصنوعی و روند پیشی گرفتن آنها از رقبای خود در صنایع دیگر، نشانه خوبی از تمایل بی‌پایان سرمایه‌گذاران به حضور فعال در این حوزه است. مرور وضعیت شرکت‌های بزرگ تکنولوژی در بازار سهام هم این موضوع را تایید می‌کند؛ تا جایی که در هفته گذشته انویدیا به خاطر ساخت تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی توانست غول‌هایی مانند اپل و مایکروسافت را کنار بزند و به جایگاه ارزشمندترین شرکت جهان برسد. این جریان برای استارت‌آپ‌ها و شرکت‌های کوچک‌تر فعال در این حوزه هم صدق می‌کند.
  • فقط ۲۰۰ کسب‌وکار توانستند تسهیلات حمایتی بگیرند

    مهر: محمد خوانساری، رئیس سازمان فناوری اطلاعات در نشست خبری گفت: «تسهیلاتی که به کسب‌وکارهای آسیب‌دیده وعده داده شده بود، دیر تامین شد و در نهایت ۲۰۰ کسب‌وکار از ۱۰۰ تا ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات دریافت کردند.»
  • شیوه نمایش نتایج جست‌وجو در گوگل تغییر می‌کند

    سیتنا: شرکت گوگل با هدف بهبود زمان بارگذاری صفحات نتایج جست‌وجو، در نظر دارد که قابلیت اسکرول بی‌نهایت (Infinite Scroll) را برای نتایج جست‌وجو حذف کند؛ این تصمیم به معنای بازگشت کاربران به تجربه جست‌وجویی منظم‌تر است که بر اساس شماره‌گذاری صفحات در پایین نتایج جست‌وجو عمل می‌کند.طبق گزارش وب‌سایت‌Search Engine Land، شرکت گوگل اعلام کرد که قابلیت اسکرول بی‌نهایت‌ برای نتایج جست‌وجو را حذف خواهد کرد. این تصمیم به معنای بازگشت کاربران به تجربه جست‌وجویی منظم‌تر است که بر اساس شماره‌گذاری صفحات در پایین نتایج جست‌وجو عمل می‌کند.
  • سرمایه‌گذاری ۷۵ میلیارد دلاری دومین تراشه‌ساز بزرگ کره‌ جنوبی

    ایسنا: اس‌کی هاینیکس که بازوی نیمه‌رسانای گروه اس‌کی است، قصد دارد ۱۰۳ تریلیون وون (۷۴.۸ میلیارد دلار) تا سال ۲۰۲۸، سرمایه‌گذاری کند که منعکس‌کننده تلاش این شرکت برای تحکیم آینده کسب و کار خود است. گروه اس‌کی در بیانیه‌ای اعلام کرد حدود ۸۰ درصد معادل ۸۲ میلیارد وون به سرمایه‌گذاری در تراشه‌های حافظه پهنای باند بالا اختصاص خواهد یافت.
  • هشدار اروپا به مایکروسافت: ماجرا تمام نشد!

    ایسنا: با وجود اینکه بازبینی کمیسیون اروپا در آوریل، مایکروسافت را از تلاش برای اعمال کنترل پنهانی OpenAI تبرئه کرد، اما شراکت ۱۳ میلیارد دلاری دو شرکت، از دید این رگولاتوری خارج نشده است. مارگارت وستاگر، نایب رئیس کمیسیون اروپا در اظهاراتی، اعلام کرد شرکت‌هایی مانند مایکروسافت، OpenAI و بازیکنان کلیدی دیگر در مدل‌های زبانی بزرگ، همچنان زیر ذره‌بین رگولاتورهای اتحادیه اروپا خواهند ماند.
  • گوگل باید یک میلیارد یورو مالیات و جریمه به ایتالیا بدهد

    مهر: به گفته سه منبع آگاه، ایتالیا از گوگل می‌خواهد یک میلیارد یورو مالیات و جریمه‌های پرداخت نشده را بپردازد. طبق گزارش رویترز، این در حالی است که ۷ سال قبل شرکت آمریکایی یک دعوی حقوقی مربوط به مالیات را با مقامات این کشور تسویه کرد.
  • واتس‌اپ: دیگر نیازی به ذخیره شماره‌ها نیست!

    سیتنا: قابلیت جدید واتس‌اپ به برخی از کاربران نسخه بتا این امکان را می‌دهد که بتوانند به یک شماره‌گیر (Dialer) دسترسی داشته باشند که امکان تماس با هر شماره‌ای را بدون نیاز به ذخیره آن فراهم می‌کند؛ این قابلیت جدید از طریق تب تماس‌ها در دسترس است.
  • الکامپ بیست‌وهفتم افتتاح شد

    دنیای اقتصاد: بیست و هفتمین دوره از الکامپ با حضور وزیر ارتباطات و روسای سازمان نصر کشور بدون هیچ سخنرانی در قالب مراسم افتتاحیه و صرف بریدن روبان قرمز آغاز به کار کرد.
  • ایلان ماسک: استارلینک مینی جهان را تغییر می‌دهد

    سیتنا: استارلینک، سرویس جدیدی به نام استارلینک مینی را طراحی کرده است که با انرژی باتری کار می‌کند و تجهیزات آن در یک کوله‌پشتی جا می‌شود و با وجود مصرف پایینی که دارد، می‌تواند با سرعتی بیش از ۱۰۰ مگابایت در ثانیه دانلود کند. در همین راستا ایلان ماسک می‌گوید که این دستگاه جهان را تغییر خواهد داد. استارلینک، سرویس اینترنت فضایی متعلق به اسپیس‌ایکس، کمپانی ایلان ماسک، اخیرا سرویس جدیدی به نام استارلینک مینی طراحی کرده است که تجهیزات آن در یک کوله‌پشتی جا می‌شود.
  • ضرر تراشه‌سازان اروپایی در چین

    ایسنا: کمیسیون اروپا با اشاره به افزایش سرمایه‌گذاری پکن در صنعت نیمه‌رسانا و تلاش برای خودکفایی در فناوری‌های کلیدی، این نگرانی را مطرح کرد که تراشه‌سازان این بلوک در خطر از دست دادن سهم قابل توجهی از بازار چین هستند. اظهارات منابع آگاه و گزارش کمیسیون اروپا که توسط بلومبرگ مشاهده شده است، نشان می‌دهد شرکت هلندی‌NXP Semiconductors NV، اینفئون تکنولوژیز و رنسانس الکترونیکس ژاپن ممکن است از تلاش‌های چین برای تقویت رقبای داخلی آسیب ببینند. هرچند این شرکت‌ها پیشرفته‌ترین نیمه‌رساناهای صنعت مانند پردازنده‌های مورد استفاده در آی‌فون اپل را نمی‌سازند، اما تولیدکننده میکروکنترلرها و سایر تراشه‌های ضروری برای بخش‌های کلیدی اقتصاد از جمله خودرو، دستگاه‌های صنعتی و لوازم الکترونیکی مصرفی هستند.
  • هوش مصنوعی موبایل دیپ‌فیک را ردیابی می‌کند

    مهر: شرکت آنر در رویداد MWC Shanghai ۲۰۲۴ از دستاوردهای خود در زمینه هوش مصنوعی با تمرکز روی قدرتمندسازی و ایمنی کاربر رونمایی کرد.
  • اپل با مقررات باتری اتحادیه اروپا سازگار می‌شود

    ایسنا: گوشی هوشمند جدید شرکت اپل یعنی آی‌فون ۱۶ ممکن است برای مطابقت با قانون اتحادیه اروپا، به باتری قابل جابه‌جایی تجهیز شود. اپل در حال توسعه فناوری نوآورانه‌ای است تا جایگزینی باتری را ساده‌تر و کاربر پسندتر کند. طبق قوانین اتحادیه اروپا، شرکت اپل احتمالا در حال توسعه یک فناوری جدید است که باتری‌های آی‌فون را به راحتی قابل تعویض می‌کند.
  • ۱۱۰ زبان جدید به ترجمه گوگل اضافه شد

    مهر: گوگل با استفاده از هوش مصنوعی ۱۱۰ زبان جدید را به سرویس ترجمه خود می‌افزاید. اکنون گوگل از هوش مصنوعی برای ترجمه به ۱۱۰ زبان جدید مانند پنجابی استفاده می‌کند. حدود یک‌چهارم زبان‌های جدید مربوط به آفریقا هستند و گوگل مدعی است تمام گزینه‌های جدید روی هم رفته نماینده زبان ۶۱۴ میلیون نفر و به عبارتی ۸ درصد از جمعیت جهان هستند. گوگل مدل زبانی بزرگ PaLM۲ را به عنوان بخش کلیدی معرفی می‌کند که به ترجمه کارآمدتر زبان‌هایی کمک می‌کند که به یکدیگر مرتبط هستند، از جمله زبان‌های نزدیک به هندی مانند مروادی و اوادی.
  • آمازون؛ بازیگر تازه‌نفس بازار هوش مصنوعی

    دنیای اقتصاد: هوش مصنوعی حالا زمین رقابت بزرگ غول‌های تکنولوژی است که تلاش می‌کنند سهم بیشتری از این صنعت رو‌به‌رشد داشته باشند؛ صنعتی که بسیاری آینده جهان را در آن می‌بینند. این رقابت که مایکروسافت با سرمایه‌گذاری در استارت‌آپ اوپن ای‌آی‌(سازنده چت‌بات چت جی‌پی‌تی) آن را کلید زد، حالا حتی فهرست ارزشمندترین شرکت‌های جهان را هم دستخوش تغییر کرده است؛ تا جایی که انویدیا به کمک تراشه‌های پیشرفته هوش مصنوعی خود رشد چشمگیری را تجربه کرد و در هفته گذشته مایکروسافت را کنار زد و به جایگاه ارزشمندترین شرکت جهان رسید. سلطنت انویدیا متزلزل بود و این شرکت در کمتر از یک هفته به سومین شرکت ارزشمند جهان تبدیل شد؛ موضوعی که به خوبی نشان می‌دهد رقابت میان غول‌های تکنولوژی در هوش مصنوعی جدی‌تر از گذشته دنبال می‌شود. با این اوصاف تعجبی هم ندارد که خوش‌بینی تحلیلگران وال‌استریت به رشد صنعت هوش مصنوعی و انتشار اخباری درباره ورود آمازون به تولید تراشه‌های پیشرفته و البته پروژه سری این شرکت برای ساخت چت‌بات هوش مصنوعی رقیب چت جی‌پی‌تی باعث شد تا ارزش بازار آمازون رشد چشمگیری کند و به دو تریلیون دلار برسد.
  • ویترین نامطلوب اقتصاد دیجیتال

    دنیای اقتصاد: امروز بیست‌‌وهفتمین دوره از بزرگ‌ترین نمایشگاه تجارت الکترونیک کشور شروع به کار خواهد کرد و این در حالی است که با چالش‌‌هایی از جمله تداخل زمانی و خبری با دوران پساانتخابات، کاهش قابل‌توجه تعداد شرکت‌های حاضر، خلأ نوآوری، تداوم تحریم استارت‌آپ‌‌های بزرگ و احتمال افت چشمگیر تعداد بازدیدکننده‌‌ها مواجه است. ارزیابی کارشناسان و فعالان از ‌‌رونق کم نمایشگاه الکامپ از دوره‌‌های قبل تاکنون این است که این نمایشگاه آینه اقتصاد دیجیتال کشور است و با توجه به حال نامساعد این بخش از اقتصاد کشور عدم‌استقبال بخش خصوصی و مردم از الکامپ طبیعی است. به اعتقاد آنها از بین رفتن میل به ایجاد نوآوری و کسب و کار جدید، سلطه فضای دولتی و سنتی، ناامیدی فعالان و شرایط نامناسب محل برگزاری، در این وضعیت تاثیرگذار است.

پربازدیدهای سایت خوان

بیشتر