شماره روزنامه ۶۱۸۸
|

ویژه نامه

  • اخلاق حرفه ای در صنعت ساختمان گم شده است

    چه کسی مسئول اتفاقات ناگوار در ساخت وساز کشور است؟ واژه اخلاق یکی از زیباترین واژه هایی است که همه ما با آن آشنا هستیم و دوست داریم صفات ما مزین به این خلق نیکو باشد، اما همه ما موفق نمی شویم اینگونه باشیم. امروز اخلاق در جامعه در قالب یک علم و در محورهای مختلف به این شرح مطرح است: اخلاق در اجتماع، اخلاق در فرهنگ، اخلاق در اقتصاد، اخلاق در ادارات، اخلاق در دانشگاه، اخلاق در کسب و کار و اخلاق در صنعت و تولید. محورهایی از اخلاق جنبه عمومی دارد و لازم است توسط همه افراد جامعه رعایت شود. رعایت اخلاق عمومی موجب رشد فرهنگی ، انضباط اجتماعی ، تسهیل روابط اجتماعی و حفظ کرامت مردم می شود و در مجموع شادابی و نشاط جامعه را در پی خواهد داشت.
  • اخلاق حرفه ای و بهره‌وری انسان خوب محصول خوب تولید می کند

    بطورکلی در تمامی حوزه ها چهار عنصر اساسی ارزش، بینش، دانش و کنش در ارتباط تنگاتنگ با یکدیگر هستند، اما نظام ارزشی بیش از دیگر عناصر، در کارایی و بهره‌وری انسان مؤثر است. در واقع باورها و انگیزه‌های انسان، که در واژه ارزش‌های فرهنگی تجلی می یابد، پایه و اساس تلاش هدف‌دار انسان است. در نظام ارزشی که مقصود و هدف غایی از زندگی و تلاش در آن مشخص میشود، اینکه انسان برای دستیابی به چه هدفی فعالیت‌های خود را انتخاب و برای آنها تلاش مینماید، بسیار تعیین‌کننده است.
    بعد از ارزش، بینش و نوع نگاه انسان که همان راه رسیدن به مقصود و هدف است، نقش کلیدی بازی می‌کند.
  • رونیکس پاسخی شایسته به بازار ابزار ایران

    یک دهه قبل، بازار ابزار ایران را چند نام بزرگ در اختیار گرفته بودند که در کنار کیفیت، قیمت بالایی داشتند. اما بسیاری از مصرف‌کنندگان ابزار را اقشار کم درآمد جامعه شامل می‌شوند که توان پرداخت این قیمت‌ها را نداشتند، همین موضوع زمینه‌ساز ورود ابزارهایی با کیفیت پایین و بی‌پشتوانه شد و متأسفانه ابزارهایی به بازار آمد که یکبارمصرف بودند. ساخت و ساز در حوزه مسکن و نیاز صنایع به ابزار، لزوم پا به عرصه گذاشتن برندی خوشنام، معتبر و خوش قول که فقط به منافع خویش نمی‌اندیشد و انصاف را در کیفیت، خدمات، قیمت و مشتری‌نوازی سرلوحه خود قرار داده است بیش از گذشته ضرورت یافت و چنین شد که رونیکس متولد گردید.
  • آموزش های مهارتی ؛ زیربنای اخلاق حرفه ای

    امروزه آموزش های مهارت محور ، الگو و پارادایمی بی بدیل در توسعه پایدار و رکن اصلی توسعه ملی در هر کشوری است. نیروی انسانی ماهر که محصول مستقیم آموزش های فنی - حرفه ای است، علاوه بر رسالت اجتماعی - فرهنگی، بُردار اصلی توسعه به شمار می آید. از اینرو، توجه به این بخش و ارزیابی مستمر روند تحول آن، از جمله اولویت های اصلی در مدیریت کشور است و نمی توان آن را بدون یک سیاست و تدبیر حساب شده رها کرد. آموزش های مهارتی ، راهبرد خود را در دو حوزه حیاتی می بینند که از ملزومات آموزش مهارتی به عنوان زیر بنای اقتصاد مقاومتی در میدان بازی آموزش های مهارتی است.
  • ضرورت آموزش اخلاق مداری در سازمان ها

    امروزه نقش و اهمیت اخلاق حرفه ای یکی از مسائل اساسی همه جوامع بشری است و حفظ و ثبات سازمانی و توسعه آن بر کسی پوشیده نیست. در کشور ما با توجه به مستندات و توصیه های ائمه معصومین(ع) ، تا کنون کمتر به مقوله اخلاق حرفه‌ای اسلامی پرداخته شده است در حالی که در غرب برای هر دانشِ مرتبط به مدیریت و سازمان، شاخه‌ای با عنوان اخلاق حرفه ای وجود دارد. بسیاری از کشورها در جهان صنعتی به این بلوغ فکری رسیده اند که بی اعتنایی به مسائل اخلاقی و فرار از مسئولیت‌ها و تعهدات اجتماعی منجر به از بین رفتن بنگاه ها می‌شود.
  • صنعت ساختمان، نیازمند اخلاق مداری

    مجتبی معین فر در هر حرفه‌ای قوانین و استانداردهای مکتوبی وجود دارد و در مقابل ، تعداد بی‌شماری قوانین نانوشته، چرا که آوردن آنها روی کاغذ و مکلف کردن سیستم به نظارت بر آنها، هزینه‌های زیادی خواهد داشت. عده‌ای از کارشناسان بر این باورند که رعایت اخلاق حرفه‌ای ، از رده های بالاتر یک سازمان - مسئولان و مدیران- آغاز می‌شود و به دیگر افراد سازمان انتقال می‌یابد. برخی دیگر نیز معتقدند، اخلاق حرفه‌ای را باید درون هر فرد و در دل سازمان جست‌وجو کرد. پرسش این است، اخلاق حرفه‌ای که از آن سخن می‌گوییم با اخلاق حرفه‌ای در کشورهای پیشرفته دنیا چه تفاوتی دارد؟ به بیان دیگر، آیا می‌توان گفت دانش و مهارت در کنار اخلاق حرفه‌ای، به پیشرفت و توسعه می انجامد؟
    این در حالی است که در سازمان‌های کشورمان، کم‌کاری به عنوان نخستین مسئله غیراخلاقی مطرح شده است.
  • رعایت اخلاق حرفه‌ای پیش نیاز توسعه پایدار است

    شرکت التک (صنایع اشنایدر الکتریک سابق) تولیدکننده کلیدهای مینیاتوری تحت لیسانس اشنایدر الکتریک فرانسه و نماینده رسمی محصولات روشنایی اشنایدر الکتریک در ایران است. این کارخانه از سال ۱۳۷۹ فعالیت خود را آغاز کرده و شرکت در سال ۲۰۱۳ به عنوان KNX-Partner معرفی شده است. نماینده شرکت التک در همایش اخلاق حرفه ای در صنعت ساختمان حرف‌های زیادی برای گفتن داشت. بهراد بوم گارتل مدیرتوسعه بازار التک در گفت وگو با دنیای اقتصاد از اهداف ، سیاستگذاری ها و علل موفقیت التک می گوید.
    آقای گارتل، لطفا خودتان را معرفی کنید و مختصری از سوابق شرکت بگویید.
  • اخلاق حرفه‌ای و فرهنگ سازمانی به هم تنیده هستند

    نویسنده: ارسلان معظمی- فربد دقیق شرکت مانکامروزه بسیاری از کشورها به این بلوغ فکری رسیده‌اند که بی‌اعتنایی به مسائل اخلاقی و فرار از مسئولیت‌ها و تعهدات اجتماعی به از بین رفتن موسسات و سازمان‌ها می‌انجامد و دیگر نمی‌توان موفقیت را در جایی به دور از اخلاق جستجو کرد. به همین دلیل بسیاری از موسسات و سازمان‌های موفق، به تدوین استراتژی اخلاقی احساس نیاز کرده و به این باور رسیده‌اند که باید در سازمان، فرهنگی مبتنی بر اخلاق گسترش یابد، از این رو کوشیده‌اند به تحقیقات درباره اخلاق حرفه‌ای جایگاه ویژه‌ای بدهند.
  • بهره‌وری واقعی در گروی اخلاق حرفه‌ای و مهندسی است

    موضوع اخلاق حرفه‌ای در همه حوزه ها به خصوص در صنعت ساختمان مظلوم واقع شده است و باید بیش از آنچه تاکنون کار شده در این زمینه فعالیت کرد. دکتر غلامرضا هوایی مدیرکل مقررات ملی ساختمان ، با بیان این مطلب گفت: اگر بخواهیم به بهره‌وری واقعی در صنعت ساختمان برسیم باید به اخلاق حرفه‌ای و در ذیل آن اخلاق مهندسی بپردازیم.
    هوایی با اشاره به این نکته که این اولین بار است وزیر راه و شهرسازی برای چنین همایشی و برای مجموعه پرتلاشی مانند نظام کاردانی ساختمان، پیام داده و مدیران وزارتخانه نیز حضور دارند، افزود: این حضور نشان می‌دهد که وزارت راه‌ و شهرسازی آمادگی دارد با سرعت بیشتر در کنارکاردان‌ها، مشکلات این حوزه را حل کند.
  • کاردانی و مهندسی با رعایت سلامت و صحت کاری و خدمت صادقانه به مردم

    انسان بدون آراستگی به شکوه اخلاق، راهی به سرچشمه های تابناک سعادت و رستگاری ندارد و جامعه ای که مکارم اخلاقی را در اندیشه و عمل ارج ننهد به مراتب والای توسعه فرهنگی دست نخواهد یافت. مهندسی حرفه ای است که به لحاظ ارتباط نزدیک با انسان و هستی، نیاز به الزام اخلاقی دارد. اخلاق در این عرصه هم تعیین کننده چارچوب کلی تعامل صاحبان حرفه صنعت ساختمان با طبیعت، فناوری و فیزیک حرفه است و هم روشنگر وظایفی که به تنظیم سلوک آنان با جامعه و شهروندان می انجامد.
    بدون تردید، ایران امروز صاحبان حرفه ای را ارج می نهد که هم در ساماندهی پیوند خود با فنون و ابزار و روشها، بر اقبال باشند و هم در عمل به تکالیفی که وجدان اخلاقی، بر دوش آنان می نهد.
  • اخلاق ؛برترین و عالی‌ترین سرمایه بشری

    امروزه نیاز آیین اخلاق حرفه ای در رشته های مختلف مهندسی بیش از گذشته احساس می گردد. پیشرفت‌ها و دستاوردهای تکنولوژی طی قرن گذشته و ادامه روند پرشتاب آن در آینده، هر چند رشد و گسترش شگفت آوری را به همراه داشته، آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری نیز بر محیط زیست و کیفیت زندگی وارد ساخته و اخلاق، فرهنگ و محیط اجتماعی اطراف انسان را به شدت مورد تهدید قرار داده است. با توجه به برنامه توسعه کشور و طرح‌های عمرانی متعدد و سرمایه گذاری‌های عظیم در آنها، مهندسان کشور رسالت مهمی در تهیه و نظارت بر اجرای طرح‌ها و توسعه ملی به ویژه در حوزه ساخت و ساز به عهده دارند و در جایگاهی قرار گرفته اند که نه تنها باید منافع ملی و سلامت محیط زیست را مد نظر داشته باشند، بلکه باید حقوق کارفرمایان، پیمانکاران، کارکنان و گروه‌های کارشناسی و مهندسی را نیز محترم شمرده، از آنها دفاع نموده و از راه یافتن فساد در این صنعت جلوگیری کنند.