شماره روزنامه ۵۹۹۶
|

ویژه نامه سراسری «گردشگری »

  • فرصت‏ها در جذب گردشگر لحظه‏ای می‏سوزند

    «گردشگری در کشور ما هنوز به صنعت تبدیل نشده است. » «گردشگران ذائقه خود را در سفر تغییر نمی‏دهند و ما باید با سلیقه آنها هماهنگ باشیم. » «توسعه گردشگری میسر نیست مگر اینکه سازمان‏ها و نهادهای مرتبط با این حوزه در راستای یک هدف گام بردارند. » «بهتر است دولت خود را کنار بخش خصوصی قرار دهد تا اینکه کننده کار باشد. » «بخش خصوصی در بسیاری از موارد می‏تواند پیشرو درتوسعه حوزه گردشگری باشد و نگاهی به دست دولت نداشته باشد. » اینها نقل قول‏های مطرح شده در دو میزگرد برگزار شده از سوی «دنیای اقتصاد» است که در زمینه توسعه گردشگری و چالش‏های پیش روی آن مطرح شد.

  • گردشگری پلی به سوی توسعه پایدار

    زهرا مجتهد

    قرار گیری ایران در مسیر جاده ابریشم، موقعیت ویژه‌ای را برای فعالان اقتصادی کشور فراهم کرده است. این امتیاز تنها برای صنایع خاص نیست و با پیوستگی میان صنایعی نظیر ریلی، هوایی، بانکی، دریایی و . . . می‌تواند زمینه ساز پیدایش رشد و توسعه در صنعتی نظیر گردشگری باشد. امتیازی که امروز اکثر فعالان گردشگری از آن بهره می‌برند جذب سرمایه گذارانی است که از سایر نقاط دنیا به ایران سفر می‌کنند و در نتیجه آنها نه تنها با فضای اقتصادی ایران آشنا، بلکه خود تبلیغی برای مقصد گردشگری ایران می‌شوند.

  • توسعه گردشگری؛ چگونه؟

    «یک فعال حوزه گردشگری باید بتواند فرصت‏ها را به خوبی شناسایی کند. » «فعالی که خود به تمام زوایای گردشگری کشور تسلط نداشته باشد در تبیین و اشاعه فرهنگ گردشگری نمی‏تواند موفق باشد. » «در تعریف واژه «گردشگر ورودی» در کشور ما خلط مبحث شده است. » اینها گفته‏های رقیه حاتمی‏پور فرشی، مدیرعامل هلدینگ گردشگری فلامینگو و فعال حوزه‏های مرتبط با بانوان است. وی بر این باور است که برای توسعه گردشگری ابتدا شناخت بازار و دیگر شناخت مخاطب از مهم‏ترین‏ها هستند. حاتمی‏پور عضو هیات موسس و سهامدار شرکت سرمایه‏گذاری گردشگری ایران (سمگا)، عضو هیات موسس و سهامدار بانک گردشگری، رئیس انجمن دوستی ایران و استرالیا، مدیر بازار بزرگ تورهای ایران (عمده فروشی مگاتور)، عضو هیات‏مدیره انجمن صنفی دفاتر سفر و گردشگری استان تهران از بدو تاسیس تا سال ۱۳۹۴ و عضو هیات موسس تشکل بانوان کارآفرین در امر تجارت، صنعت و گردشگری است.

  • نان گردشگری سر سفره همه

    میترا یزدچی

    امروزه گردشگری یکی از پر رونق ترین فعالیت‌های اقتصادی حهان محسوب می‌شود. این صنعت اکنون در بسیاری از کشورها با رشد سریع‏تر نسبت به سایر بخش‌های اقتصادی و با ایجاد فرصتهای شغلی جدید، یک صنعت پیشرو تلقی می‌شود. گردشگری امروزه به قدری در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشورها اهمیت دارد که اقتصاددانان آن را "صادرات نامرئی" نام نهاده اند. با توجه به تهدید‌های تروریستی در مراکز گردشگری با این وجود سال ۲۰۱۶ صنعت گردشگری راه ترقی را پیموده است.

    برمبنای اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان جهانی گردشگری ملل متحد (UNWTO) آمار جهانی گردشگری در سال ۲۰۱۶ برابر ۳.

  • افق‌های روشن در انتظار گردشگری ایران

    پائولو آلبانو/ آرشیتکت و طراح داخلی هتل از ایتالیا

    نگاهی به مطبوعات بزرگ و معتبر بین‌المللی نشان می‏دهد که ایران طی سال‏های آتی به یکی از کشورهایی که دارای جاذبه‏های گردشگری قوی است تبدیل می‏شود. من این موضوع را در کنفرانس ۱۰۰ هتل، ۱۰۰ کسب و کار و وقتی که در حاشیه این کنفرانس با سرمایه‏گذاران مشتاق و خوش بین برای حضور در صنعت گردشگری و پذیرایی ایران شرکت کرده بودند ملاقات و گفتگو کردم. یک کشور ثروتمند و تاریخی که ۱۹سایت و محوطه باستانی‏اش در یونسکو به ثبت جهانی رسیده و هر کدام دارای اصول مهندسی و رنگ آمیزی خاص خودشان هستند.

  • برندسازی گردشگری را توسعه می‏دهد

    در دنیای امروز برای راه‏اندازی کسب‏وکار ابتدا برند را ثبت می‏کنند و پس از آن به توسعه برند و ایجاد اشتغال می‏پردازند. این راه البته یکی از روش‏هایی است که در حوزه برندسازی به کار گرفته می‏شود. در حوزه گردشگری نیز به نوعی از این روش بهره می‏گیرند؛ به‏طور مثال برای شهرت یک مقصد گردشگری از طریق برند کردن آن، جذب گردشگر را شکل می‏دهند. اما به طور تخصصی‏تر، گفت‏وگویی را با دکتر عظیم فضلی‏پور نماینده کلینیک برند سوئیس در ایران به انجام رسانده‏ایم که وی در این باره به توصیه‏های سازمان تجارت جهانی اشاره دارد.

بیشتر