شماره روزنامه ۶۱۸۴
|

ویژه نامه سراسری هفته بانکداری اسلامی

  • رشد نقدینگی و درآمدزایی

    سرپرست بانک دی با اعلام تشکیل کمیته فقهی در بانک از تطبیق ابزارهای پولی و بانکی و دستورالعمل‌های مربوطه با احکام و شریعت اسلامی زیر نظر متخصصان بانکداری اسلامی در بانک دی خبر داد. به گزارش اداره کل روابط عمومی بانک دی، علی‌رضا عاطفی‌فر که در حاشیه بیست و هفتمین همایش بانکداری اسلامی با عنوان «تعامل نظام بانکداری بدون ربا با بانکداری بین‌الملل» سخن می‌گفت، تصریح کرد: بانک دی به عنوان یک بانک خصوصی فعال که موضوع بانکداری اسلامی را با جدیت در برنامه‌های کاری خود لحاظ کرده است، پیش از معرفی محصولات جدید حتما تایید شرعی و انطباق آنها با احکام شریعت را اخذ می‌کند.

  • گزیده‌ای از بیانات مقام معظم رهبری درباره بانکداری اسلامی

    «بانکدارى اسلامى مسئله‏ى بسیار مهمى است. اگر بتوانیم این حقیقت را به معناى جامع کلمه در جامعه به وجود بیاوریم، فتح عظیمى در دنیا خواهد بود. فتح، فقط فتح قلعه‏ها و سنگرها نیست. » (دیدار با جمعی از آزادگان، مسوولان‌ بنیاد مستضعفان‌ و جانبازان‌ ۱۳۶۹/ ۶/ ۷).

    «خصوصیت‌ بانکداری‌ اسلامی‌ و از لوازم‌ آن‌، دادوستد پول‌ بر اساس‌ غیر ربا، تنظیم‌ مبادلات‌ پولی‌ بر اساس‌ قوانین‌ اسلامی‌ و معاملات‌ اسلامی‌ صحیح‌ است‌ که‌ در آنها ظلم‌ و استثمار و کنز و تبعیض‌ و اختلاف‌ طبقاتی‌ و امثال‌ اینها به‌ وجود نمی‌آید.

  • تجلیل رییس جمهوری از رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران

    رییس جمهوری در جشنواره شهید رجایی با اهدای لوحی از همت و تلاش رئیس، مدیران و کارکنان بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکر و قدردانی کرد. دکتر روحانی در مراسم اختتامیه جشنواره شهید رجایی از بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان دستگاه اجرایی برتر قدردانی و لوح تقدیر را به حجت الاسلام شهیدی نماینده ولی فقیه، معاون رئیس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران اهدا کرد. روحانی در این مراسم دستیابی به اهداف را در گرو پایبندی به راه شهیدان رجایی و باهنر دانست و با تأکید بر اینکه تا مردم را ولی نعمت خود ندانیم، موفق نخواهیم بود، گفت: رویکرد دولت تدبیر و امید، تصمیم گیری دقیق و خردمندانه بر مبنای معیارهای دینی، اخلاقی و منافع ملی است.

  • اقتصاد مقاومتی راهبردی برای تمام بخش‌های اقتصادی است

    سرپرست بانک دی، همواره بر کمک به تولید ملی و حمایت از اقتصاد داخلی تاکید داشته است. از سوی دیگر، با توجه به نامگذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام «اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل»، او تلاشی فزون‌تر برای همراستاسازی برنامه‌های بانک دی با فرمایشات ایشان به عمل آورده است. با توجه به این موضوع با علی‌رضا عاطفی‌فر سرپرست بانک دی، گفت‌وگویی با محور «اقتصاد مقاومتی» انجام داده ایم که در ادامه می خوانید.

    آقای عاطفی‌فر، نسبت بانکداری و اقتصاد مقاومتی را چگونه می‌بینید؟

    ابتدا تاکید می کنم که بانک دی به عنوان عضوی انقلابی و متعهد از جامعه بانکی کشور، همواره در راستای تحقق آرمان‌های انقلاب اسلامی و راهبردهای رهبر معظم انقلاب کوشا بوده است.

  • چرا بانک دی حامی تیم ملی والیبال ایران شد؟

    ۱ ـ روابط عمومی امروزه از جایگاهی به مراتب بالاتر از هر زمان دیگری در سازمان‏ها برخوردار است و این اتفاق، هم مرهون تخصصی شدن و نقش‏آفرینی بیشتر روابط عمومی در سازمان‏هاست و هم احساس نیاز مدیران ارشد به این تخصص. عموما روابط عمومی‏ها به ویژه در سازمان‏های ایرانی دارای دو کارکرد تبلیغی ـ ارتباطی هستند و اغلب فعالیت‏های خود را ذیل این دو مقوله به اجرا درمی‏آورند. البته با وجود اینکه همچنان سازمان‏ها و مدیرانی هستند که نسبت به وجود روابط عمومی فعال غفلت کرده و یا کارکردهای جاری و نمایشی را برای آن متصورند، اما در اغلب سازمان‏ها به خصوص در سازمان‏های خصوصی با ارتقای جایگاه روابط عمومی در چارت سازمانی و اعطای نقش‏های کلیدی، وظایف متفاوت‏تری از آن طلب می‏شود.

  • بانکداری اسلامی؛ رهیافت عملی در تحقق اقتصاد مقاومتی

    دکترمحمدرضا مردانی/ مشاور بانکداری اسلامی‌ بانک دی

    نظام بانکی نقش بی‌بدیلی در تامین مالی فعالیتهای اقتصادی و گردش منابع مالی دارد و به عنوان یک رکن اساسی در نظام اقتصادی، می‌تواند سهم عمده‌ای در تحقق و اجرای سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی ابلاغی از جانب مقام معظم رهبری داشته باشد. ایشان در زمینه نقش بانک‌ها در اقتصاد مقاومتی فرمودند: «بانک‌ها می‌توانند نقش ایفا کنند؛ هم نقش کمک کننده و هم نقش تخریب کننده؛ این مورد توجه مسئولان ارشد بانکی کشور باید قرار بگیرد. بعضی از بانک‌ها در سرتاسر کشور با شیوه‌های خاص برخی از بنگاه‌های اقتصادی کوچک و متوسط را به تعطیلی کشاندند، نابود کردند.

  • نقدی بر تجربه جهانی بانکداری بدون ربا

    سال‌ها از تاسیس نخستین بانک‌های بدون ربا در کشورهای مسلمان می‌گذرد. در این مدت توسعه این بانک‌ها از جهت کمی‌و کیفی بسیار مورد توجه بوده است، به‌طوری‌که امروزه اغلب کشورهای اسلامی ‌و حتا برخی کشورهای غیرمسلمان با الگوهای برگرفته از بانک‌های بدون ربا فعالیت می‌کنند. بانک‌های بدون ربا اگرچه از نظر حذف ربا از عملیات بانکی مشترکند، اما ازجهت انتخاب الگوی عملیاتی، گزینش عقود و روش‌های معاملاتی متفاوت اند. برای بررسی همین اشتراکات و تفاوتها در مدل‌های اجرای بانکداری بدون ربا، با دکتر محسن زرندی مقدم معاون مالی بانک دی، به گفت وگو نشستیم.

  • رویکرد‌ها و راهبرد‌های اساسی تحول در نظام بانکداری جمهوری اسلامی‌ایران

    محمد مستبصری
    کارشناس ارشد مرکز مطالعات و توسعه بانکداری اسلامی ‌بانک دی

    بانکداری اسلامی ‌به عنوان جهت‌گیری اساسی نظام بانکی و وجه تمایز نظام بانکداری جمهوری اسلامی ‌با بانکداری متعارف (ربوی) در جهان، امروزه در پیچ تاریخی خود قرار گرفته است. توجه فراگیر به بانکداری اسلامی‌پس از بحران مالی سال ۲۰۰۸ و بازار جذاب و پرجمعیت آن که چیزی حدود دو میلیارد نفر در جهان را در بر می‌گیرد، فرصت‌های بسیاری را حتا در پیشگاه غیرمسلمانان فراهم ساخته است. بنابر آمار و ارقام منتشر شده، ارزش دارایی‌های منطبق با شریعت در جهان به بیش از دو میلیارد دلار رسیده که حدود ۵/ ۱ میلیارد دلار آن به دارایی‌های بانکی اختصاص پیدا کرده است.

  • هدایت منابع، تامین مالی، مدیریت ریسک

    حجت‌الاسلام سیدعباس موسویان از اعضای شورای فقهی بانک مرکزی است که طی چند سال گذشته با مشاوره‌های خود به بانک دی، در شکل‌گیری مرکز توسعه بانکداری اسلامی‌ در این بانک و توسعه مفاهیم اقتصاد اسلامی ‌در عقود و قراردادهای بانکی نقش موثری داشته است. به مناسبت هفته بانکداری اسلامی‌، وی در گفت‌وگو با مدیرکل روابط عمومی‌بانک دی به موضوعات جدیدی در این زمینه اشاره و از گسترش توجه به مفاهیم بانکداری اسلامی ‌در بانک‌های ایران ابراز خشنودی کرد.

    با توجه به اینکه در هفته بانکداری اسلامی‌ قرار داریم، به نظر شما نظام بانکی ایران در اقتصاد مقاومتی چه نقشی ایفا می‌کند؟

    انتظار می‌رود بانک‌ها مهمترین نقش را در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشند زیرا اقتصاد مقاومتی و فعالیت‌های اقتصادی نیازمند تامین مالی است.

  • رسانه و عمق بخشیدن به دانایی مردم

    ابراهیم صفرلکی/ مدیرکل روابط عمومی بانک دی

    از گذشته تاکنون یکی از بزرگترین دستاوردهای بشر در حوزه ترویج دانایی، رسانه‌ها بوده‌اند. رسانه ابزاری است که دانش را از حوزه علم و دانشگاه خارج ساخته و با کاهش دادن وجوه پیچیده، آن را به سادگی در اختیار عموم مردم قرار می‌دهد. از این روست که رسانه‌ها بیشترین تاثیرگذاری را در انتقال مفاهیم به اجتماع دارا هستند و نمی‌توان برای این نقش رسانه بدیلی در جامعه پیدا کرد.

    هوشمندان هنگام احساس نیاز به افزایش درک عمومی از یک مفهوم خاص، به سراغ رسانه‌ها می‌روند.