در جهانی که بحث انرژی و ضرورت تولید، حفظ، صرفه جویی و نگهداشت هرچه بیشتر آن به یکی از دغدغه های روزانه دولتمردان تبدیل شده، صنعت نور و روشنایی جایگاه بسیار مهمی در میان صنایع کشورهای توسعه یافته پیدا کرده است. از طرف دیگر با رشد جامعه صنعتی و آغاز دوران فراصنعتی در زندگی بشر، انسانها نه فقط روزها که شبها نیز به کار و فعالیت مشغولند که این مساله ضرورت تولید نور و روشنایی و انرژی های نوری را دوچندان می کند. از سوی دیگر، رشد صنعت نور و روشنایی و فناوری های بسیار پیشرفته آن ، ضمن دارابودن مزایا و آثار مثبت در زندگی انسان، زیباسازی شهرها، اماکن عمومی و بناهای شهری و پیشرفت علوم و فنون گوناگون ، معایب و مضراتی هم برای زندگی و محیط زیست انسانها دارد که باید فکری به حال آنها کرد و چاره ای برایشان انجامید.
اکبر ترکان
رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور
تا اواخر قرن هجدهم، اقتصاد مسلط بر زندگی بشر اقتصاد کشاورزی و دامداری بود. دوره صنعتی با اختراع ماشین بخار در سال ۱۷۸۰ میلادی آغاز شد و دوره دویست ساله از ۱۷۸۰ تا ۱۹۸۰به نام عصر صنعت شناخته میشود.
سبک زندگی بشر در عصر کشاورزی با امکانات زندگی کشاورزی شکل گرفت و همه ابعاد زندگی از کسب و کار و آداب زندگی اجتماعی با دوره کشاورزی متناسب بود. در این دوره انسان در همه فصول سال فعالیتهای کاری خود را در طول روز (از آفتاب تا آفتاب) تنظیم میکرد و شبها از سحر تا طلوع به استراحت میپرداخت.
سیدمحمدرضا مرتضوی
دبیرکل خانه صنعت، معدن و تجارت ایران
انسان از آغاز خلقت تا امروز، برای نور جایگاه ویژهای قائل بوده است. این اهمیت و قداست، وجه مشترک تمام ادیان و فرهنگهای الهی و غیر الهی است. آنچنان که گویی حیات بدون این عنصر در کنار چند عامل حیاتی دیگر، معنا و مصداقی پیدا نمیکند. نور و روشنایی، عامل حرکت، سازندگی و پیشرفت جوامع بوده و شکل گیری تمدنها نیز با حضور این عامل مهم مسیر تکامل و تعالی خود را طی کرده است. رفته رفته با تغییر زیست انسانها و گذر از عصر کشاورزی به صنعتی، تلاش بشر برای استفاده هرچه بیشتر از این موضوع مهم، بیشتر شد و کشف نبوغ آمیز ادیسون، زندگی انسان را وارد مرحلهای نوین کرد.
امروزه فناوریهای به کار رفته در انواع محصولات روشنایی در جهان با پیشرفت چشمگیر خود تاثیر قابل توجهی بر میزان استفاده از انرژی گذاشته و همچنین مانع از انتشار آلودگی نوری شده است. این روزها نسل جدید منابع روشنایی LED جایگاه خود را در صنعت روشنایی جهان تثبیت کرده و ایران نیز همگام با این حرکت جهانی با ارتقای سطح فناوری و استانداردهای نوین صنعت روشنایی خود موجب کاهش نگرانیهای مردم در مورد سلامتی و آلودگی زیست محیطی شده و از این قافله جهانی عقب نمانده است. سیدحسین سجادی مدیرعامل سازمان بهره وری انرژی (سابا)، در گفت و گو با دنیای اقتصاد از مزایای این محصولات و دلایل روی آوردن مردم به آنها میگوید و راهکارهایی برای جلوگیری و کاهش آلودگی نوری پیشنهاد میدهد.
دکتر هاشم علیپور
مدیر کل دفتر فنی و نظارت شبکه انتقال شرکت توانیر
امروزه استفاده از دیودهای نوری LED به عنوان منبع نوری برای تأمین روشنایی مورد توجه قرار گرفته است که در واقع مزایای دیودهای نوری محسوب میشوند. در این مطلب به مزایا و محدودیت های دیودهای نوری می پردازیم.
مزایا
عمر طولانی
طول عمر دیودهای نوری به طور متوسط ۲۰ هزار ساعت تخمین زده میشود که در مقایسه با سایر منابع نوری بسیار بالاست.
سومین همایش و نمایشگاه بینالمللی روشنایی و نورپردازی ایران با همکاری و حمایت بسیاری از نهادها، سازمانها و شرکتهای دولتی و خصوصی از جمله دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه تربیت مدرس، شورای مرکزی سازمان نظام مهندسی ساختمان، شرکت مادرتخصصی عمران و بهسازی شهری ایران و. . . ، ۲۰ تا ۲۴ دیماه امسال در هتل المپیک تهران برگزارمی شود. سید مهدی قاضیعسکر، دبیر سومین همایش بینالمللی روشنایی و نورپردازی ایران در گفتوگو با دنیای اقتصاد گفت: اعضای کمیته همایش، اعضای شورای سیاستگذاری و همچنین انجمنهای تاثیرگذاری همچون انجمن روشنایی و نورپردازی ایرانیان، انجمن صنفی سازندگان چراغهای روشنایی برقی در ایران و انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لامپ روشنایی نیز در این مسیر ما را یاری کردند که لازم است در اینجا از حمایت آنان تشکر کنم.
فرهان پورآذری
رئیس انجمن صنفی سازندگان چراغهای روشنایی برقی در ایران
نیازهای هر صنعت با گذشت زمان و تغییرات فناوری به روز میشود. صنعت روشنایی در دهههای گذشته دوران متفاوتی را تجربه کرده که از سادهترین چراغ به همراه لامپهای رشتهای را در معابر و منازل تامین می کند و با توجه به زمان و مکان، علاوه بر روشنایی، نیازهای بصری و. . . را نیز مدنظر قرار می دهد. محاسبات روشنایی و تعاریف ساده از نور، تعیینکننده نوع چراغ در پروژههای مختلف شد و با ورود رایانه و نرمافزارهای روشنایی با کمک مهندسی روشنایی، علمی جدید در نور و روشنایی پدید آمد که با رشدی چشمگیر در حال پیشرفت است.
محمد صاحبی
رئیس انجمن صنفی کارفرمایی تولیدکنندگان لامپ روشنایی
مهندسان روشنایی و نورپردازی در سالهای اخیر با توجه به پیشرفت صنعت روشنایی به خصوص در صنعت LED موفقیتهای روزافزونی داشتهاند. این موضوع باعث شده نمایشگاهها و همایشهای متعددی سالانه برگزار شود تا عموم مردم شاهد این پیشرفتها باشند. در این همایش متخصصان و تولیدکنندگان ایرانی با حداکثر توان و قدرت خود میتوانند این درخواست صنعت را پاسخگو باشند. در این راستا آنها حمایت تمام مردم ایران برای مصرف کالای ایرانی را دارند.
بابک صیرفی
رئیس انجمن مهندسی روشنایی و نورپردازی ایرانیان
کنفرانس بینالمللی ILDC با گردهم آوردن طیف گستردهای از دست اندکاران، طراحان، صنعتگران، پژوهشگران و علاقمندان دانش روشنایی و نور پردازی در قالب سخنرانی، نمایش توانمندیها ، مقالات و مسابقات طراحی و ایده پردازی، گام مهمی در اعتلای این دانش برداشته و باعث همگرایی، همفکری و همکاری دست اندرکاران علوم و فنون نورپایه میشود. از طرفی، دعوت از سخنرانان و متخصصان داخلی و خارجی در چهارچوب ارائه مطالب نظری و عملی باعث توسعه مرزهای این دانش و تبادل فناوری متقابل میشود.
دکتر مصطفی بهزاد فر
استاد طراحی شهری و رئیس دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه علم و صنعت ایران
نور یکی از مهم ترین ارکان زندگی بشر است. چه زندگی را شعور یکتایی و حقیقت عرفانی بدانیم و چه محیطی مصنوع دست انسان مدرن شهری و روستایی، همه جا نور جاری است و اگر از نور درست بهره برداری کنیم، میتوانیم کیفیت محیطمان را ارتقاء دهیم. این در حالی است که کمتر به نور به عنوان یکی از عوامل زندگی توجه میکنیم. از نگاه طراحی شهری نیز جامعیت وجود نور در شهر، روستا ، آبادی، اجتماع و.