نهمین کنفرانس ملی بتن ایران و پانزدهمین همایش روز ملی بتن (بزرگداشت استاد احمد حامی) پانزدهم و شانزدهم مهرماه با معرفی طرحهای بتنی برتر سال ۹۵ در تهران برگزار میشود. رئیس انجمن بتن ایران با اشاره به اینکه انجمن بتن ایران هیچگونه مسئولیت نظارتی یا اجرایی دولتی ندارد، اظهار داشت: انجمن بتن ایران صرفاً طبق اساسنامه، همت خود را صرف ترویج و ارتقای دانش فنی بتن، اعم از طراحی و اجرا و بتن شناسی میکند و توانسته است با اینکار، سطح کیفی بتن در سازههای مختلف را بهبود بخشد. وی گفت: هر ساله برای همایش روز بتن، محور خاصی در نظر گرفته میشود و امسال عمدتاً به «ضرورت ساخت و سازههای بتنی در شهرها» و حتی الامکان پرهیز از ساخت سایر سازهها میپردازیم.
برگزیده شدن پروژههای شاخص مهاب قدس در همایشهای مختلف داخلی و بینالمللی برای این شرکت تبدیل به یک عادت شده است. همایش روز ملی بتن و انتخاب یکی دیگر از پروژههای این شرکت به عنوان طرح برتر بتنی کشور، فرصت مغتنمی بود تا با مهندس ترکش دوز یکی از مدیران نخبه و تاثیرگذار صنعت احداث دیداری تازه کنیم و پای صحبتهای دلسوزانه او بنشینیم که دغدغهای جز خدمت به کشور و پر آوازه کردن نام ایران در جهان ندارد. برایمان از بی مهریها، کارشکنیها و خودتحریمیهای داخلی و افتخار آفرینی در عرصههای بین المللی گفت. در این دورانی که اکثر شرکتهای مطرح این صنعت با وجود بحرانهای مختلف در آستانه انحلال قرار دارند، مهاب قدس با مدیریت مثالزدنی مدیران لایق خود پلههای ترقی را یکی پس از دیگری طی میکند. گفتو گوی دنیای اقتصاد با مدیرعامل مهاب قدس را در ادامه بخوانید:
همایش روز ملی بتن که ۱۶ مهر برگزار میشود، روز مهمی برای صنعت احداث و بتن کشور است. بزرگان این صنعت کنار هم جمع میشوند و تجارب گرانقدر خود را برای ارتقای دانش فنی صنعت احداث در اختیار مهندسان جوان قرار میدهند تا شاهد افزایش کیفیت طراحی و اجرای پروژههای کشور باشیم. علی اکبر مقیمی آذری یکی از پیشکسوتان نخبه و تاثیرگذار صنعت احداث کشور است که به همت وی و مهندسان توانمند شرکت ژیان پروژههای شاخصی در کشور اجرا شده که در نوع خود بی نظیر بوده و هر کدام نوآوریهای بزرگی برای این صنعت به ارمغان آورده است. وی در خردادماه ۱۳۳۷ از دانشکده فنی دانشگاه تهران در رشته مهندسی راه و ساختمان فارغالتحصیل و ازهمان سال وارد بازار کار در بخش خصوصی شد. مهندس مقیمی آذری از سال ۱۳۵۳ در شرکت ژیان که صددرصد خصوصی است به عنوان مدیرعامل، فعالیت خود را آغاز نمود. در آن زمان از سازمان برنامه ریزی وقت که متولی پیمانکاران بود، در رشته راه و ساختمان رتبه ۸ که بالاترین رتبه بود را دریافت نمود. بعد از انقلاب نوع رتبه بندی تغییر نمود، در این مقطع با انجام چندین پروژه و با تغییراتی که در سازمان برنامه به عمل آمد و به معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رئیس جمهور تغییر نام یافت، صلاحیت شرکت ژیان در انجام امور پیمانکاری ۷ رشته: آب، راه و ترابری، تاسیسات و تجهیزات، ساختمان، کاوشهای زمینی، نیرو و در رشته صنعت و معدن رتبه بندی شد. در چهار رشته، بالاترین پایه یعنی پایه یک را دریافت نمود. به همین مناسبت مصاحبهای را با مهندس علی اکبر مقیمی آذری رییس هیات مدیره شرکت ژیان انجام دادیم تا از نظرات کارشناسی و ارزشمند وی در خصوص چالشها و چشماندازهای صنعت احداث کشور بهره مند شویم.
شرکت کولهام در سال ۱۳۵۴ با هدف ورود به عرصه سازندگی کشور فعالیتهای خود را آغاز نمود و پس از ۴۲ سال تجربه سازندگی، تاکنون ۳۳ پروژه در زمینههای راهسازی، ساختمان، خطوط انتقال آب و برق و شبکههای آبیاری زهکشی، سد سازی و کارهای معدنی را به اتمام رسانده است. انتخاب یکی از بزرگترین پروژههای این شرکت (سد داریان) به عنوان پروژه برتر پانزدهمین همایش روز ملی بتن، فرصت مناسبی بود تا گفت وگویی با مهندس احمدی رییس هیات مدیره و سرکار خانم مهندس عمرانی مدیرعامل شرکت کولهام در خصوص این موفقیت بزرگ و شرایط حاکم بر صنعت احداث کشور انجام دهیم که در ادامه میخوانید.
رکود سالهای اخیر صنعت احداث کشور، اکثر شرکتهای این حوزه را با بحران مواجه کرده است. کاهش پروژههای عمرانی دولتی و پروژههای بخش خصوصی در داخل کشور از یک سو برخی شرکتها را در آستانه انحلال قرار داده و از سویی دیگر توجه شرکتهای پیشرو را به بازارهای بینالمللی معطوف کرده است. بازار بالقوه عظیم خدمات فنی و مهندسی که فراروی کشور قرار گرفته، با توجه به استعدادها و امکانات موجود، مزیت نسبی را برای شرکتهای ایرانی فراهم آورده است. ظرفیتها و توانمندیهایی که در این بخش نهفته و این امر که حجم توانمندیهای موجود در بخش فنی و مهندسی دارای توان رقابتی بالایی در بین کشورهای مدعی بوده و این توان مازاد بر نیازهای کشور است، چندین سال است مورد توجه قرار گرفته است.
گروه تخصصی شهید رجایی امسال نیز همانند سالهای اخیر پروژهای بزرگ و منحصربهفرد را اجرا نمود. پروژه پل شماره ۵ میدان استقلال اصفهان در پانزدهمین همایش روز ملی بتن به عنوان یکی از طرحهای بتنی برتر کشور برگزیده شد. در همین راستا خبرنگار دنیای اقتصاد مصاحبهای را با مهندس شعبانی مدیر مجموعه سازههای پیش ساخته بتنی و سبد پروژههای این گروه انجام داد تا بیشتر با ویژگیهای این پروژه و سایر فعالیتهای گروه تخصصی شهید رجایی آشنا شوید.
درباره بانک شهر
در سال۸۷ موسسه مالی و اعتباری شهر با مجوز بانک مرکزی و با سهامداری شهرداریهای تهران و سایر کلانشهرهای کشور، تاسیس گردید و فعالیت خود را به صورت رسمی آغاز کرد. تأمین نیاز شهرداریها به اعتبارات کلان، تأمین نقدینگی و سرمایه و پوشش هزینهها و مخارج شهر در راستای تحقق توسعه شهری و تجربه خودکفایی، انگیزهای اصلی برای برداشتن این گام بزرگ بود. مدیریت این بانک از سال ۹۲ تاکنون برعهده جناب آقای دکتر پورزرندی میباشد. دکتر پورزرندی معتقد است گذر از نظام سنتی بودجهریزی و حرکت به سوی بودجهریزی عملیاتی حرکتی ارزشمند است که بانک شهر بهعنوان یکی از سازمانهای خدماتی و نهادهای مهم اجتماعی کشور، آن را با مدیریت بیشتر دنبال میکند. با عنایت به رسالت بانک شهر بعنوان بازوی کمکی شهرداریها، در توسعه و رشد همه جانبه شهرها، این بانک بعنوان یک بانک خصوصی طی چند سال اخیر نقش چشمگیری در زمینه تأمین منابع مالی پروژههای مهم کلانشهرها ایفا نموده است و بسیاری از پروژههای مهم همچون بزرگراه امام علی (ع)، پل طبقاتی صدر، تونل نیایش، توسعه خطوط ریلی در کلانشهرها از جمله خط ۶ و ۷ مترو تهران با حمایت این بانک به سرانجام رسیده است.