شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه سراسری بانک کشاورزی

  • حرکت در مسیر رونق تولید بخش کشاورزی

    دنیای اقتصاد: بخش کشاورزی نقش پررنگی در رونق اقتصاد ملی دارد. سال گذشته نرخ رشد ۸.۸ درصدی بخش کشاورزی باعث مثبت شدن نرخ رشد اقتصاد بدون نفت ما شد ضمن آنکه این بخش نقش اساسی در تامین غذای جامعه دارد. سرمایه گذاری در این بخش بسیار مهم است و به همین دلیل از گذشته های دور بانک کشاورزی به عنوان یک بانک تخصصی برای کمک به جریان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تاسیس شده و فعالیت می کند. به گفته مدیرعامل بانک کشاورزی این بانک به تنهایی ۷۱ درصد از تسهیلات مورد نیاز بخش کشاورزی یا تقاضا برای تسهیلات بخش کشاورزی را پاسخ داده است. البته کشاورزان و سرمایه گذاران بخش کشاورزی، امکان استفاده از تسهیلات بانک های دیگر را نیز دارند. ضمن اینکه نهادهای دیگری مثل صندوق های حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی هم وجود دارند و به این بخش کمک می کنند؛ اما میزان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، بیشتر تابع جاذبه های سرمایه گذاری و تمایل سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در این بخش است. روح الله خدا رحمی معتقد است: بانک کشاورزی به لحاظ تحقق برنامه ها و شاخص های عملکردی در مسیر تقویت اقتصاد و رونق تولید بخش کشاورزی قرار دارد. مدیرعامل بانک کشاورزی با بیان اینکه با تحقق رونق تولید توان مدافعان غیور کشور در عرصه دفاعی و دیپلماتیک نیز در مواجهه با تهدیدات دشمن افزایش می یابد یادآور شد: در شرایطی که دشمن از هر امکان و عاملی برای آسیب زدن به کشور استفاده می کند، باید با دقت بیشتر وتلاش مضاعف از هر امکان و ابزاری برای تقویت و استحکام اقتصاد و تولید کشور استفاده کنیم. متن زیر ماحصل گفت و گوی ما با روح الله خدارحمی مدیر عامل بانک کشاورزی است.
  • گام های بلند بانک کشاورزی با اجرای طرح تحول

    یکی از موضوعات مهم و حیاتی که بانک‌ها در دستورکار دارند، با توجه به چشم اندازی که از وضعیت اقتصادی و فناوری در کشور وجود دارد، بحث تغییر و تحول در سیستم بانکی است. خوشبختانه بانک کشاورزی از سال جاری سندهای مربوطه را تدارک دیده و با موضوعاتی که در دستورکار خود قرار داده، به پیشواز این تحول گام برداشته است.
  • بانک کشاورزی، جذب سرمایه توسعه کارآفرینی و اشتغال

    بانک کشاورزی که امروز یکی از ۴ بانک برتر کشور در ارائه خدمات الکترونیکی نوین بانکی است، موفق شده در سال های ۱۳۹۶و ۱۳۹۷ سالانه ۲۰۰هزار میلیارد ریال و در سال ۱۳۹۸ بیش از۲۵۰ هزار میلیارد ریال رشد منابع داشته باشد. همچنین در سال ۱۳۹۹ تا ابتدای خرداد ماه علیرغم شیوع ویروس کرونا و مشکلات مترتب، ۹۷ هزار میلیارد ریال به منابع خود بیفزاید. مهم تر این که، این اتفاق مهم و امیدوار کننده با تکیه بر جذب منابع ارزان قیمت صورت گرفته است. با افزایش منابع، حجم تسهیلات پرداختی بانک از ابتدای سال۱۳۹۸ تا پایان اردیبهشت ماه ۱۳۹۹، از مبلغ ۵۶۳ هزار میلیارد ریال فراتر رفته است.
  • استقرار ساختار حاکمیت شرکتی

    بانک کشاورزی بانک پیشرو در استقرار ساختار حاکمیت شرکتی است. است در این راستا سیاست‌های بانک مبنی بر بهینه‌سازی و ارتقای عملکرد شعب و در راستای تکالیف قانونی برنامه ششم توسعه اقتصادی ، اجتماعی و فرهنگی مبنی بر کاهش حجم و اندازه دستگاه‌های اجرایی باهدف چابک‌سازی و کاهش هزینه‌ها، طی سال‌های ۹۶ تا سه‌ماهه سوم ۱۳۹۹، جمعاً ۱۴۵ شعبه حذف و یا در سایر شعب ادغام گردیده است.
  • نقش بانک کشاورزی در صنعت کشاورزی

    بانک کشاورزی در ساختار کنونی‌اش پس از انقلاب با ترکیب دو بانک تعاون کشاورزی و توسعه کشاورزی و تعدادی مؤسسات اعتباری وابسته به وزارت کشاورزی به وجود آمد. هرچند پیشینه آن به سال ۱۳۱۲ خورشیدی بر می‌شود و در بیش از هشت دهه عمر خود، هم نام بانک دستخوش تحولاتی شده و هم اساس‌نامه و مأموریت‌های آن نیز در راستای تأمین مالی بخش کشاورزی و زیر بخش‌های آن، تغییر یا تکمیل‌شده است. این بانک به‌منظور حفظ خوداتکایی از اوایل دهه ۷۰ خورشیدی با حضور مؤثر در مراکز پولی و مالی کشور و توسعه خدمات شعب شهری خود تلاش کرده است تا از منابع موجود در مراکز تجاری نیز به نفع توسعه بخش کشاورزی بهره جوید. بانک کشاورزی در حال حاضر ۱۹۱۴ شعبه دارد که ۱۱۵۳ شعبه در مناطق روستایی و کشاورزی به ارائه خدمات تخصصی بخش کشاورزی پرداخته و تعداد ۷۶۱ شعبه نیز در شهرها در امر ارائه خدمات تجاری مشغول به فعالیت هستند و ۳۶ شعبه نیز به ارائه خدمات ارزی و بین‌المللی مشغول‌اند.
  • شفافیت و انضباط مالی در بانک کشاورزی

    با توجه به نقش اساسی بانک کشاورزی در اقتصاد کشور، افزایش تعداد بانک‌های خصوصی و همچنین خصوصی شدن برخی از بانک‌های دولتی در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی، توجه به شفافیت گزارش‌های مالی بانک‌ها بیش‌ازپیش حائز اهمیت است . صورت‌های مالی یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین اجزای گزارش‌های مالی در انتقال اطلاعات محسوب می‌شود. بانک کشاورزی ایران تنها بانک تخصصی کشاورزی در کشور، باهدف ایفای نقش مؤثرتر در تأمین مالی فعالیت‌های بخش کشاورزی و کمک به رشد و توسعه کشور، در سال‌های اخیر دست به اصلاحات ساختاری متنوعی زده و برنامه‌های متعددی را در بخش‌های تجهیز و تخصیص منابع و رعایت هرچه بیشتر انضباط مالی دنبال می‌کند. برخی از اصلاحات ساختاری و نتایج حاصل از آن شرح زیر است:
  • شرکت‌ها و مؤسسات تابعه بانک کشاورزی

    در سال‌های گذشته بانک کشاورزی ده‌ها شرکت در زیرمجموعه خود داشت که بر اساس سیاست دولت و مصوبات مجمع به بخش خصوصی واگذار شدند و پس از خصوصی شدن، موفقیت شرکت‌های زیرمجموعه بانک کشاورزی افزایش چشمگیری داشته است.
  • جایگاه بانک کشاورزی در نظام تأمین مالی

    بر اساس آخرین آمارها مجموع اعتبارات سالانه پرداختی نظام بانکی به بخش‌های اقتصادی کشور حدود ۷۵۰ هزار میلیارد ریال و سهم بخش کشاورزی از این میزان ۷.۷ درصد اعلام‌شده است آمارها نشان می‌دهد ۷۱ درصد اعتبارات پرداختی به بخش کشاورزی توسط بانک کشاورزی تأمین می‌شود که این میزان پرداخت، جایگاه بانک کشاورزی را در تأمین مالی این بخش به‌خوبی نشان می‌دهد. منابع این بانک در سال ۱۳۹۶ مبلغی حدود ۷۶۵ هزار میلیارد بود که تا پایان آذرماه ۱۳۹۹با رشد دو برابری به بیش از١۵٣۶هزار میلیارد ریال افزایش‌یافته است.
  • رسالت اجتماعی بانک کشاورزی

    مسوولیت‌های اجتماعی، آن نوع اقدامات سازمان هستند که فراسوی منافع مستقیم اقتصادی و یا فنی اتخاذ می‌شوند و حامل ارزش‌های پایدار هستند. در این اقدامات، محدوده گسترده‌تری از ارزش‌های انسانی مدنظر است و باهدف التیام دردهای جامعه و تحقق توسعه پایدار در سطح سازمان، کشور و جهان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شوند.