شماره روزنامه ۶۱۸۳
|

ویژه نامه سراسری بانک قرض‌الحسنه مهرایران

  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران؛ حرکت به سوی نخستین بانک سبز کشور

  • تلاش بانک مهر ایران برای توسعه رفاه اجتماعی

    بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در راستای تلاش برای توسعه رفاه اجتماعی و دستیابی به جامعه توسعه یافته، برنامه‌های در محورهای مختلف تنظیم کرده است. یکی از این محور‌ها افزایش سطح معیشت و بهبود رفاه اجتماعی در نظر گرفته شده است. محور دوم توانمندسازی آموزشی و گسترش عدالت تحصیلی با اولویت مناطق محروم و سوم بهداشت و درمان عنوان شده است.
  • بانک مهر ایران، پیشگام عبور از بانکداری سنتی

    مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران از رویکرد این بانک در زمینه بانکداری هوشمند می‌گوید. طرفدار واقعیات است و از اصلاحات اقتصادی آرمان‌گرایانه دفاع نمی‌کند. معتقد است بحران‌های حاکم بر نظام اقتصادی کشور قابل حل است، اگر سیاست‌گذار در چارچوبی تخصصی و با مدد گرفتن از تجربه موجود در نظام بانکی به رفع و رجوع مسائل بپردازد. مرتضی اکبری که عملکرد موفقی در دوره تصدی خود بر کرسی مدیرعاملی بانک مهر ایران دارد، درباره رویکرد این بانک در گذر از بانکداری سنتی می‌گوید: «بانک مهر ایران سعی کرده تا حد ممکن خدمات بانکی را به‌صورت غیرحضوری ارائه کند و در این راستا برخی خدمات و محصولات را برای نخستین بار در سطح شبکه بانکی کشور عرضه کرده است.» وی با تاکید بر ضرورت افزایش بهره‌وری و نقش آن در توسعه، به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید: «یکی از شاخص‌های مهم فضای کسب‌وکار که باید در همه کشور مد نظر قرار گیرد، افزایش سرعت و کیفیت دسترسی به خدمات در کنار گسترش دامنه آن است. کاری که هدف اصلی ما در طراحی سامانه میعاد بود.»
  • تسهیلات متنوع بانک مهر ایران برای حمایت از تولید داخلی

    سال ۱۳۹۹ «جهش تولید» نام گرفته است. اگر چه چند سالی است شعار سال از سوی مقام معظم رهبری بیشتر بر جنبه‌های اقتصادی استوار است، اما امسال کرونا شرایط خاصی را حکمفرما کرده که ورق را برای تولیدکنندگان برگردانده است. تولیدکنندگان امسال شرایط سختی را تجربه می‌کنند و تقاضای کالاها به‌علت رکود ناشی از کرونا کاهش یافته است. تحریک تقاضا برای جلوگیری از رکود در بازار می‌تواند یکی از مُسکن‌های شرایط سخت بازار و حمایت غیرمستقیم تولید‌کننده‌ای باشد که باید اجناس تولیدی خود را برای ادامه بقا بفروشد. در این میان هر چند بانک‌ها به عنوان تامین‌کنندگان مالی برای تولیدکنندگان و همچنین تحقق شعار سال ۱۳۹۹ راهکارهای متنوعی اندیشیده‌اند، اما بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در میان بانک‌های مختلف کشور، تسهیلاتی متفاوت از بانک‌های دیگر و از جنس قرض‌الحسنه ارائه داده که با دیگر تسهیلات خرید کالای رایج متفاوت است. این بانک در طرحی به نام کالاکارت، حلقه واسط زنجیره خریدار و فروشنده را تکمیل کرده است.
  • از بیمه ۵۰۰هزار خانه روستایی تا توانمندسازی روستاییان

    در افق سند چشم‌انداز توسعه ۲۰ ساله کشور، جامعه روستایی به‌عنوان کانون تولید و ارزش‌آفرینی، توانمند در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی، موثر در دستیابی کشور به جایگاه نخست اقتصادی، علمی و فناوری منطقه با اقتصادی متنوع، مولد و دانش‌بنیان، حافظ آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی با هویت ایرانی، اسلامی، سکونتگاه‌های مطلوب برای زندگی و پرورش انسان‌های سالم، دانا، خلاق بر بستر رشد اقتصادی پایدار و کارآفرین ترسیم شده است.
  • بانک قرض‌الحسنه مهر ایران؛ حرکت به سوی نخستین بانک سبز کشور

    امروزه بانکداری بدون کاغذ یا بانکداری سبز در جهان طرفداران زیادی داشته و یکی از اهداف اخلاقی و اجتماعی بانک‌های بزرگ جهان انجام کلیه امور بانکی بدون کاغذ است. از سوی دیگر عبارت «بانکداری سبز» به‌طور عام هر نوع فعالیت بانک‌ها برای حفظ محیط‌زیست را شامل می‌شود. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران به‌عنوان نخستین بانک کشور در راستای تحقق بانک بدون کاغذ، در مسیر اصلاح ساختار الکترونیکی عملیات اجرایی بانک و ایجاد بانک تمام الکترونیکی گام برداشته و می‌توان این بانک را نخستین بانک سبز کشور نامید. یکی از اهداف اجرای طرح بانکداری سبز کمک به حفظ محیط‌زیست و جلوگیری از نابودی جنگل‌ها است؛ زیرا بانک‌ها یکی از مصرف‌کنندگان بزرگ کاغذ بوده و حذف کاغذ از عملیات بانکی از این جهت اهمیت زیادی دارد. برای تشکیل هر پرونده ۱۰ برگ کاغذ مورد نیاز است، اجرای طرح حذف کاغذ بسیار مؤثر است. همچنین بایگانی و حفاظت از مدارک و اسناد بانکی با اجرای این طرح ساده‌تر و دسترسی به این اسناد نیز آسان‌تر خواهد بود.
  • کارنامه موفق بانک مهر ایران در حمایت از اقشار نیازمند

    حمایت از اقشار ضعیف و نیازمند جامعه و کمک به خودکفایی آنها یکی از اقدامات مناسب در جهت بهبود رفاه جامعه است. در هر جامعه‌ای نهادهایی برای شناسایی افراد نیازمند وجود دارد. در کشور ما نیز نهادهایی مانند بهزیستی، کمیته امداد امام خمینی (ره)، بنیاد مسکن و بنیاد برکت متولی شناسایی و حمایت از اقشار ضعیف جامعه هستند. بانک قرض‌الحسنه مهر ایران در راستای مسوولیت اجتماعی خود تفاهم‌نامه‌هایی با این نهادهای حمایتی منعقد کرده که بر اساس گزارش‌های منتشر شده در طول پنج ماه نخست سال‌جاری بیش از ۶۵۰۰ میلیارد ریال از تسهیلات خود را به این گروه‌ها اختصاص داده است.
  • عملکرد بانک قرض‌الحسنه مهرایران

  • سیاست‌های حمایتی بانک قرض‌الحسنه مهرایران در برابر پاندمی کرونا

    بیماری کرونا پس از آنکه مسری بودن آن سلامت آحاد جامعه را به‌خطر انداخت، به اقتصاد کشور نیز سرایت کرد و حرکت چرخ اقتصاد را با مشکل مواجه کرد. در این شرایط که تنها شامل حال اقتصاد کشور ما نبوده و کل اقتصاد دنیا را با مخاطره مواجه کرده، نقش بانک‌ها به‌عنوان یک نهاد حمایتی بیش از پیش پررنگ شده و بسیاری از دولت‌ها برای کمک به اقشار جامعه دست به دامان بانک‌ها شده‌اند. تعویق پرداخت اقساط وام‌ها از یکسو و پرداخت وام معیشتی کرونا از سوی دیگر به‌عنوان بسته حمایتی خانوارها مطرح شد. از سوی دیگر ۵۰هزار میلیارد تومان تسهیلات برای بنگاه‌های اقتصادی در نظر گرفته شد.