شماره روزنامه ۶۱۴۶
|

ویژه نامه خراسان

  • ادامه هشدار و انذار درباره آب

    رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در نودوششمین جلسه شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی که با حضور استاندار خراسان رضوی برگزار شد به سراغ مشکلات حوزه کشاورزی رفت و از کم‌توجهی به بحران آب در ایران گلایه کرد. غلامحسین شافعی گفت: بخش کشاورزی با چالش‌های متعددی در موضوع منابع آبی و خاکی مواجه است و بیش از هر زمان نیازمند حمایت‌گری به ویژه از منظر تسهیلات‌دهی است چراکه امنیت غذایی جامعه به این بخش وابسته است و به دقت نظر و تامل بیشتری نیاز دارد.
  • تکرار رتبه شانزدهمی خراسان رضوی در محیط کسب‌و‌کار

    رتبه خراسان رضوی در پایش ملی محیط کسب و کار ایران در بهار ۱۴۰۱، ثابت ماند و این استان، همچنان در رده شانزدهم در بین استان‌های کشور قرار دارد؛ فعالان اقتصادی این خطه، بیشترین نمره منفی مولفه‌های کسب و کار را به سه مولفه: «غیرقابل پیش بینی بودن و تغییرات قیمت مواد اولیه و محصولات»، «رویه‌های ناعادلانه ممیزی و دریافت مالیات» و «دشواری تامین مالی از بانک‌ها» اختصاص داده‌اند. به گزارش روابط عمومی اتاق خراسان رضوی؛ سیدمحمدرضا هاشمی، سرپرست دفتر پایش طرح‌ها و برنامه‌های اتاق مشهد با اعلام این خبر توضیح داد: طرح پایش ملی محیط کسب وکار کشور بهار ۱۴۰۱ در راستای اجرای ماده ۴ قانون بهبود مستمر محیط کسب وکار مصوب ۱۳۹۰ مجلس شورای اسلامی، در خردادماه سال جاری انجام شد. هدف کلی از اجرای این طرح، شناخت وضعیت جاری محیط کسب و کار در ایران و تغییرات آن به صورت فصلی و سالانه است. مجموعه اعضای فعال اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی ایران، اتاق اصناف ایران و اتاق تعاون ایران، جامعه هدف این طرح را تشکیل می‌دهند.
  • «برندینگ» ۱۰ ساله شد

    دهمین دوره همایش نشان تجاری موسوم به «برندینگ» با موضوع سیستم سازی و ماندگاری برند، با حضور استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران بخش های دولتی و خصوصی و فعالان حوزه های مختلف صنعتی و اقتصادی به همت انجمن مدیران صنایع خراسان برگزار شد.
  • حمایت شهردار مشهد از مناسب ‌سازی شهر برای افراد دارای معلولیت

    شهردار مشهد با اعلام حمایت از طرح احداث دهکده پاراالمپیک در مشهد گفت: پروانه، پایان‌کار و ۵۰ درصد هزینه ساخت این پروژه را بر عهده می‌گیریم. به گزارش ایسنا، سید عبدالله ارجائی در همایش نقش‌آفرینی تشکل‌های اجتماعی در تصمیم‌سازی شهری دسترس‌پذیر گفت: ۱۰ تا ۱۵ درصد جامعه را افراد دارای معلولیت شکل می‌دهد و اگر جامعه‌ای نتواند از ۱۰۰ درصد ظرفیت خود استفاده کند، باید به تدبیر مدیران آن شک کرد. شهردار مشهد افزود: در واقع شهری معلول است که نتواند به همه شهروندان خدمات ارائه دهد تا آحاد جامعه به راحت‌ترین شکل از خدمات شهر بهره‌مند شوند. این سیاست اصلی دوره ششم مدیریت شهری است. از ورزش افراد دارای معلولیت و جانبازان حمایت می‌کنیم و مبنای ما این است که نباید دختران دارای معلولیت در عرصه ورزش تنها باشند.
  • پرداخت ۷۰۰میلیارد تومان از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه در خراسان رضوی

    مدیر کل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی گفت: هفت هزار و ۱۹۶ میلیارد ریال از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ توسط ۱۳ دستگاه اجرایی استان به ۲ هزار و ۹۱۰ طرح با اشتغالزایی ۱۰ هزار و ۵۹۵ نفر پرداخت شده است.
  • صادرات ۳۲ میلیون دلاری تعاونی‌های خراسان رضوی

    مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: میزان صادارت تعاونی‌های خراسان رضوی از ابتدای سال جاری تاکنون ۳۲ میلیون دلار بوده است. به گزارش ایسنا محمد امین بابایی درباره فعالیت تعاونی‌ها در خراسان رضوی اظهار کرد: در حال حاضر ۷۵۳۴ تعاونی‌ فعال در استان وجود دارد که تعداد اعضای فعال آن ۹۵ هزار و ۶۹۴ نفر است.
  • یک‌بام و دوهوای کم‌آبی و تولید آب‌بر

    خراسان رضوی از نظرذخایر معدنی دارای رتبه برتر در کشور است و ۶۷ نوع ماده معدنی در معادنی مانند سنگ آهن، مس، کرومیت، منگنز و خاک‌های صنعتی شناسایی شده است. اکنون بر کسی پوشیده نیست که صرفا استخراج معادن و عرضه مواد معدنی به صورت خام دردی را دوا نمی‌کند و در واقع فرآوری مواد معدنی و استفاده بهینه از ذخایر ملی است که می‌تواند با افزایش حجم صادرات غیرنفتی، ارزش افزوده بیشتری را نصیب کشور کرده و افزون بر آن زمینه اشتغال‌زایی را فراهم کند. البته کارشناسان حوزه معدن معتقدند که ذخایر معدنی تمام‌شدنی هستند و فعالیت‌هایی که در این زمینه صورت می‌گیرد باید براساس مطالعات علمی و دقیق از شرایط اقلیمی مناطق باشد. زیرا استفاده بی‌رویه از ذخایر آبی به بهانه فرآوری مواد معدنی، به ویژه در مناطق کویری و خشک می‌تواند در آینده نه چندان دور، زندگی مردم منطقه را با مشکلات زیادی مواجه کرده و آنان ناگزیر به کوچ از سرزمین خود خواهند شد. فرآوری به فرآیندی گفته می‌شود که ناخالصی‌های موجود در موادمعدنی خام برای استفاده در تولید صنایع مختلف به حداقل می‌رسد و حتی کاملا از بین می‌رود.
  • عمده مشکلات بخش معدن ماهیت کلان دارد

    بر اساس آخرین آمار موجود از حساب‌های منطقه‌ای استان‌ها، رتبه استان خراسان رضوی به لحاظ سهم ارزش افزوده بخش معدن در بین استان‌های کشور دهم است این در حالی است که خراسان رضوی از نظر تعداد معادن فعال در کشور رتبه اول و به لحاظ مقدار ذخایر قطعی مواد معدنی رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است. اگرچه در شاخص ارزش‌افزوده بخش معدن، رشد استان نسبت به متوسط کشوری بالاتر است اما رتبه استان نشان‌دهنده ارزش‌افزوده پایین‌تر فعالیت‌های معدنی در مقایسه با جایگاه استان است. بخشی از این موضوع را می‌توان به ارزش ذخایر مواد معدنی به لحاظ نوع آن نیز مربوط دانست اما سرمایه‌گذاری بیشتر در زمینه فرآوری مواد معدنی در استان امری بدیهی به نظر می‌رسد.
  • تشریح اهداف کلینیک کسب و کار خراسان‌رضوی

    مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی خراسان رضوی گفت : از اهداف کلینیک کسب و کار، افزایش بهره‌وری، احصا نیازها، ایجاد تغییرات لازم برای افزایش رقابت‌پذیری در بازارهای داخلی و خارجی، نوسازی و بازسازی ساختار واحدها، خوداتکایی صاحبان صنایع و توانمندسازی واحدهای صنعتی و تولیدی است.
  • مشهد، بهشت بخش خصوصی؟

    محمدحسین روشنک، عضو هیات نمایندگان و رئیس کمیسیون تجارت اتاق خراسان رضوی که از جمله سرمایه‌گذاران بزرگ بافت پیرامونی حرم رضوی است، در قالب نامه ای سرگشاده به اظهارنظر عبدلله ارجایی، شهردار مشهد که گفته بود «مشهد بهترین شهر برای فعالیت بخش خصوصی است» واکنش نشان داده است:
  • تشکیل کارگروه مشترک توسعه سرمایه‌گذاری گردشگری و زیارت در مشهد

    معاون سرمایه‌گذاری و تامین‌ منابع‌ اداره‌ کل میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی خراسان رضوی از تشکیل کارگروه مشترک توسعه سرمایه‌گذاری گردشگری و زیارت با همراهی شهرداری مشهد خبر داد.
  • فرسودگی ناوگان‌ حمل و نقل معضل کهنه و همیشگی

    رئیس هیات مدیره انجمن حمل و نقل بین‌المللی خراسان رضوی گفت: علی‌رغم سال‌ها تلاش در راستای نوسازی ناوگان حمل و نقل بین جاده‌ای تجاری این معضل همچنان پابرجا بوده و به دلیل مشکلاتی که در ضوابط مربوط به این موضوع وجود دارد، بهبودی حاصل نشده است.
  • معمای خریدن برق گران‌تر

    تراز تولید و مصرف برق در کشور به دلیل افزایش مصرف ناشی از خشکسالی و خارج شدن نیروگاه‌های برق آبی از مدار، افزایش بیش‌ازحد دما، استخراج رمزارزها و شروع زودهنگام فعالیت چاه‌های کشاورزی بر هم خورده است. در چندسال اخیر؛ خاموشی برق در صنایع و مشترکان خانگی یکی از مشکلات اساسی در کشور شده که از همین رو نیاز تامین برق از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر در کشور حس می‌شود. خاموشی برق صدمات جبران‌ناپذیری به صنایع زده است. در برنامه کلان جمهوری اسلامی ایران؛ استفاده بهینه از منابع انرژی‌های فسیلی و ارتقاء میزان بهره‌برداری از منابع متنوع انرژی‌های تجدیدپذیر جهت تامین بخشی از نیاز روزافزون انرژی کشور تاکید شده است؛ زیرا کشور از لحاظ برخورداری منابع مختلف انرژی یکی از غنی‌ترین کشورهای جهان محسوب می‌گردد و علاوه بر وجود منابع گسترده سوخت‌های فسیلی و تجدید ناپذیر نظیر نفت و گاز دارای پتانسیل فراوان انرژی‌های تجدیدپذیر از جمله باد، خورشید، زیست‌توده و زمین‌گرمایی است.
بیشتر